Top 10 spokainākās pasaules pilis

wowfacts.net | 2011.07.29

Kā runā, mīļākā spoku apmešanās vieta ir vecas pilis un cietokšņi. Pilis mēdz būt dažādas - lielas un mazas, krāšņas un pieticīgas, uzpostas un drūmas, slavenas un nodotas aizmirstībā. Bet katrā pilī mājo tās gars, un reizēm, saskaņā ar leģendām, arī spoki.


Fontenblo pils. Pils Fontenblo parādījās 16.gs. Tā ir vecākā ārpus - pilsētas Francijas karaļu rezidence. Starp visām Eiropas pilīm Fontenblo izceļas ar to, ka tur esot vislielākais spoku skaits. 


Edinburgas pils -  sens cietoksnis pilskalnā, kas atrodas Skotijas galvaspilsētā Edinburgā. Naktīs šajā pilī klīstot dūdu spēlmanis, kas kādreiz nozudis pazemes labirintos, kā arī bezgalvains bundzinieks, kurš, nav zināms no kurienes, parādījies 500 gadus atpakaļ.


Tauers. Taueru esot dibinājis Romas imperators Klaudijs. No dienas dienā Londonas Tauerā drūzmējas tūristi. Bet, kad pienāk nakts, tur parādās cilvēkam līdzīga figūra. Tā kontūras ir neskaidras, rēgs mirgo ar baltu gaismu un klusi slīd caur pili. Visbiežāk spokaino krāšņi ģērbtās sievietes ēnu var redzēt apmākušās naktīs. Labajā rokā tā tur savu galvu. Tas esot Annas Boleinas rēgs, kas ir karaļa Henrika VIII otrā sieva. Viņš, apvainojis Annu par laulības krāpšanu, lika tai nocirst galvu.


Vudstokas pils. Šīs pils pati senākā daļa saucas Brīnišķīgās Rozamundas tornis. 12.gs Rozamunda Klifforda bija Henrika II mīļāakā. Saskaņā ar leģendu, viņš paslēpa Rozamundu tornī, kam apkārt bija labirinti un tur nonākt varēja tikai pats karalis. Bet vienreiz, greizsirdīgā sieva izsekoja karali un nokļuva tornī. Viņa piedāvāja karaļa mīļākajai izvēlēties - nāve no zobena vai indes. Rozamunda izvēlējās indi. Un līdz pat šai dienai skaistules rēgs gaida savu karali. 17.gs. angļu parlaments nozlēma norakstīt pili par parādiem. Ierēdņi, kas tur devās, tika sagaidīti pagalam nelaipni. Rozamundas rēgs grieza otrādāk to gultas, meta ar akmeņiem un viereiz pat uzlēja guļošajiem ierēdņiem mucu auksta ūdens.  


Vindzoras pils. Pa Vindzoras pils zālēm klīstot nemierīgs hercoga Bekingema spoks, kuru pēc tā dēla lūguma, izsaucis galma astrologs, tomēr aizmirsis atgriezt atpakaļ. Tomēr, visbiežāk pilī viesojas Henrijs VIII. Viņa koka kāju čīkstēšana naktīs atskaņojas koridoros. Gan karaliskā ģimene, gan kalpone un apsardze nežēlīgi cieš no uzbāzīgajiem spokiem.

zbiroh

Zbiroh pils. Čehijā uz mežu robežas, pēc pilnīgas rekonstrukcijas 2005. gadā tika atklāta pils, kura celta jaunās renesanses stilā. Pēc leģendas, senajā 13.gs kāds Zbineks Zaics medību laikā esot apmaldījies. Pēc saulrieta tas ar savu komandu uzrāpās tuvākajā kokā, lai aplūkotu medību mērķus. Neatrodos apkārtnē nevienu dzīvu dvēseli, mednieki likās gulēt turpat koka galotnē. No rīta pamodušies, viņi atklāja, ka apkārt tiem ir uzradies milzīgs skaits briežu ragu. Zaics lika tos savākt un tik '"ragainā" vietā uzcelt pilsētu. No vārdu salikuma "savākt ragus" arī radās pils nosaukums. Vēlāk veselu tūkstošgadi šī pils bija apvīta ar noslēpumu plīvutu un neviens nejaušs ceļotājs nevarēja tajā iekļūt. Sākumā pilī drīkstēja atrasties tikai kronētas personas. Visas savas pastāvēšanas laikā Zbiroh pils tika izmantota slepeniem rituāliem.


Brezē pils daudzus gadsimtus piederēja vienai dinastijai un Kolbēru dzimtas pēctečiem. Šīs pils mīklainība spēpjas tajā, ka Brezē – tās ir divas pilis vienā: viena ir virszemes renesanses laikmeta pils, kurā dzīvo tās īpašnieki. Otrā pils iz novietota tieši zem tās – tas ir pazemes cietoksnis no 10.gs, kurā var ietilpt 500 cilvēki. Ceļotājus gaida īsts šoks, apmeklējot pazemes daļu, turklāt tā arī padara šo pili par neparastāko no visām Luāras ielejas pilīm. 


Brānas pils atrodas augstu Rumānijas kalnos. Katru gadu pilī, kurā dzīvojis grāfs Vlads Drakula, kas iedvesmojis Bremu Stokeru romāna uzrakstīšanai, apmeklē tūkstoši tūristu no visas pasaules. Kā vēsta leģensa, 15.gs Vlads palicis pa nakti šajā pilī, kura celta 14.gs.


Glemisas pils. Skotijas pils Glemisa, kas atrodas Tei upes ielejā, ir milzīgs cietoksnis ar augstiem torņiem, kas kalpoja kā mājas daudzām Stratmoru dzimtām. Šausmu stāsts šajā pilī sākās 1034.gadā, kad Skotijas karali Malkolmu II zvērīgi nogalināja vasaļi, kas sāka protestēr. Balstoties uz leģendu, sacirstā ķermeņa asinis iesūkušās koka grīdā, kas atstājušas nospiedumu līdz par mūsdienām tā saucamajā Malkolma istabā,, kurā karaļa spoks parādās līdz pat šai dienai. Stāsts par citu spoku šajā pilī sākās 1466.gadā. Kaimiņu karalistes īpašnieks esot griezies pēc palīdzības, bet asinskārais īpašnieks ieslidzījis viņu kazarmā līdz bada nāvei. Šī cilvēka spoks joprojām klīst pa milzīgo pili sirm-bārdaina vecīša izskatā. Pēc 50 gadiem šajā pilī tika sadedzināta lēdija Glemisa, kuru apvainoja par burvestībām. Kad atklājās sievietes nevainība, pils nodevās viņas dēlam. Bet nelaimīgās spoks- Pelēkā dāma, joprojām pastaigājoties pa garajiem gaiteņiem.


Goluba pils. Kā jau visām sevis cienošām pilīm, arī šai ir savs spoks- Baltā dāma. Runā, ka spoks nevienam nedarot pāri, tikai kādu satiekot, pamāj ar galvu. Sievietes vārds esot bijis Anna Baza. 

Avots: wowfacts.net


celojumubode - 3812
🇨🇾 Atpūtas ceļojums uz Kipru

🇨🇾 Atpūtas ceļojums uz Kipru

340 saulainu dienu gadā, silta smaragdzila jūra, garšīgi ēdieni un daudzas izklaides!

EUR 299 | Latvia Tours

Delfinārijs un dinozauru parks-25.05.24

Delfinārijs un dinozauru parks-25.05.24

Sākam vasaras sezonas populārākos braucienus- Delfinārijs un dinozauru parks. Priecāsies gan bērni, gan pieaugušie. Smaidiem piepildīta diena!

EUR 35 | Nikos Travel

Mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki

Mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki

Apvienojoties aktīvajiem vietējiem un apkaimes iedzīvotājiem, 31. maijā pirmo reizi tiks svinēti mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki.

Talsu novada TIC

18.maijā - Berga bazārā Austeru festivāls

18.maijā - Berga bazārā Austeru festivāls

Sestdien, 2024. gada 18.maijā pie restorāna Buržujs notiks nu jau 13.Austeru festivāls. Pasākums norisināsies no 12:00 - 21:00

Buržujs

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto jūras krastu.

EUR 295 | Atlantic Travel

Sonora Vaice un Andrejs Osokins Akustikā

Sonora Vaice un Andrejs Osokins Akustikā

26.maijā plkst.16.00 Kultūrtelpā Akustika norisināsies apburošās soprānes Sonoras Vaices un meistarīgā pianista Andreja Osokina koncerts.

EUR 25 | Valmieras novada Tūrisma pārvalde

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - Atēnas -...

EUR 1099 | Estravel Latvia

Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā

Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā

Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha

EUR 685 | Estravel Latvia

Lielais plosts 2024

Lielais plosts 2024

Šī gada 25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”.

TAKA

Svinam Vācijas futbola vasaru

Svinam Vācijas futbola vasaru

Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu savas koman

Europcar

Muzeju nakts Rēzeknē!

Muzeju nakts Rēzeknē!

Muzeju naktī Rēzeknē norisināsies daudzveidīgi dinamiski, iesaistoši un izzinoši pasākumi sešās pilsētas kultūrvietās.

Rēzeknes pilsētas TIC

Populārākais Itālijas pludmales kūrorts!

Populārākais Itālijas pludmales kūrorts!

Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu itāļu viesmīlību

EUR 487 | Latvia Tours

🇹🇷 𝐓𝐔𝐑𝐂𝐈𝐉𝐀!

🇹🇷 𝐓𝐔𝐑𝐂𝐈𝐉𝐀!

Izdevīgākie ceļojumu piedāvājumi un labākās cenas atpūtai Turcijā. Sāc plānot savu sapņu ceļojumu uz Turciju un veic rezervāciju jau šodien!

EUR 305.00 | Latvia Tours

𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

Ceļo uz pasakaino Rodas salu Grieķijā! Izbaudi vēsturiskas ainavas un krāšņu kultūru. Rezervē ceļojumu jau tagad!

EUR 485 | Latvia Tours

Piedzīvojumu, atpūtas un garšas oāze!

Piedzīvojumu, atpūtas un garšas oāze!

Tās ir baltas, bezgalīgas smilšu pludmales, komfortablas viesnīcas, tūkstošgadu sena kultūra, spilgta un daudzveidīga dzīve.

EUR 325.00 | Latvia Tours

Atlaide auto nomai Bahreinā

Atlaide auto nomai Bahreinā

Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi.

Europcar

Igo, Ainis Zavackis un Jānis Strazds

Igo, Ainis Zavackis un Jānis Strazds

24. maijā plkst. 20.00 aicinām uz skaistu un sirsnīgu koncertu Mujānu biedrības namā, kurā muzicēs Igo, Ainis Zavackis un Jānis Strazds!

EUR 20 | Valmieras novada Tūrisma pārvalde

5* atpūta Antālijas kūrortos

5* atpūta Antālijas kūrortos

Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis 5* viesnīcā, viss iekļauts ēdināšanas programma // Akcija līdz 04.06.

EUR 435 | Estravel Latvia

Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem

Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem

Jauns mēnesis un Maija atlaides ir klāt! Piedzīvojumu ceļojumi visā pasaulē - dažādām gaumēm un budžetam. Jūsu sapņu galamērķis jau gaida Jūs!

EUR 367 | Estravel Latvia

SINAGOGAS STĀSTI. ZUDUSĪ EBREJU KOPIENA VA

SINAGOGAS STĀSTI. ZUDUSĪ EBREJU KOPIENA VA

Maija mēnesī Valdemārpils Tūrisma informācijas centrs turpina sarunu ciklu ČALOT 25.maijā aicinot ciemos Žaņa Lipkes memoriāla direktori Lolita Tomsone.

Talsu novada TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -