Redakcijas sadaļu atbalsta

Visā pasaulē tiks svinēta Starptautiskā Putras diena

10. oktobrī, visā pasaulē tiek svinēta Starptautiskā Putras diena, kuras laikā īpaši tiek uzsvērta putras labā ietekme uz veselību un mūsdienīgi tās pagatavošanas veidi. Lai dažādotu putras baudīšanas iespējas, Dobeles dzirnavnieks sadarbībā ar kulinārijas bloga upene.lv autori Anniju Mihelsoni piedāvā piecas karaliskas putras receptes.

Četru graudu pārslu putra ar vīģēm, godži ogām un karamelizētiem valriekstiem

Izejvielas:

1/2 glāze Dobeles 4 graudu pārslu

1 1/2 glāze rīsu-kokosriekstu piena

1 ēd.k. godži ogu

1 svaiga vīģe

1/4 ābola

1/2 glāze valriekstu

1 sauja brūkleņu

1 ēd.k. kokosriekstu eļļas

2 ēd.k. dateļu sīrupa

2 ēd.k. medus

2 ēd.k. brūnais cukura

1/3 sulas no vidēji liela apelsīna

Pagatavošana:

1. Katliņā liek vārīties rīsu-kokosriekstu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.

2. Kamēr putra vārās, pagatavo karamelizētos riekstus – uzkarsētā pannā ieber riekstus un nedaudz tos apgrauzdē, tad pievieno kokosriekstu eļļu, kad tā izkususi, pievieno saldinātājus – dateļu sīrupu, medu un cukuru. Visu karamelizē, līdz izveidojas brūngana karamele, pēc tam izspiež apelsīna sulu, trešdaļu no tās pievieno karamelizētajiem riekstiem. Apmaisa un ļauj šķidrajai karamelei sacietēt.

3. Putru liek bļodā. Sagriež smalkās šķēlītēs ābolu un izkārto to bļodiņā virs putras, blakus izkārto arī pārējās piedevas – valriekstus, vīģes, godži ogas un brūklenes.

4. Visam pa virsu pārlej pāri palikušo karameli, kas nav sacietējusi uz riekstiem.

Ātri vārāmo auzu pārslu putra ar karamelizētiem bumbieriem, avenēm un lazdu riekstu karameli

Izejvielas:

1/2 glāze Dobeles ātri vārāmo eko auzu pārslu

1 1/2 glāze rīsu-lazdu riekstu piena

1/2 glāze lazdu riekstu

1/2 bumbiera (šķēlītēs)

1 sauja svaigu vai saldētu aveņu

1 ēd.k. čia sēklu

1/2 tējk. kanēļa

2 žāvētas aprikozes

svaiga piparmētru lapiņa

1 ēd.k. kokosriekstu eļļas

4 ēd.k. dateļu sīrupa

2 ēd.k. medus

2 1/2 ēd.k. brūnā cukura

Pagatavošana:

1. Katliņā liek vārīties rīsu-lazdu riekstu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.

2. Kamēr putra vārās, pagatavo karamelizētos riekstus – uzkarsētā pannā ieber riekstus un nedaudz tos apgrauzdē, tad pievieno kokosriekstu eļļu, kad tā izkususi, pievieno saldinātājus – 2 ēd.k. dateļu sīrupa, medu un 2 ēd.k. cukura. Visu karamelizē, līdz izveidojas brūngana karamele. Riekstus izklāj uz cepamā papīra, ļauj karamelei sacietēt.

3. Uz pannas izkārto bumbieru šķēlītes, pārber ar 1/2 ēd.k. cukura un pārlej ar 2 ēd.k. dateļu sīrupa. Karamelizē no abām pusēm, līdz tie kļūst mīksti.

4. Putru liek bļodā, pa virsu izkārto bumbieru šķēlītes, pārber ar riekstiem, avenēm un gabaliņos sagrieztām aprikozēm. Visu pārber ar čia sēkliņām un dekorē ar piparmētras lapiņu.

Griķu pārslu putra ar karamelizētiem banāniem, mandeļu sviestu un šokolādi

Izejvielas:

1/2 glāze Dobeles dzirnavnieka griķu pārslu

1/2 glāze rīsu-mandeļu piena

1 banāns

1 sauja svaigu vai saldētu melleņu

2 ēd.k. šokolādes skaidiņu

2 ēd.k. mandeļu sviesta

Sauja mandeļu skaidiņu

3 šķipsniņas kaltētu zemeņu

1 ēd.k. medus

1/2 tējk. brūnā cukura

Pagatavošana:

1. Katliņā liek vārīties rīsu-mandeļu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.

2. Nomizo banānu, sagriež to gareniski uz pusēm, apsmērē no abām pusēm ar medu un pārber ar cukuru. Liek uz pannas un karamelizē, līdz tas kļuvis brūngans un mīksts.

3. Putru liek bļodā, virs tās izkārto banānu un uzliek mandeļu sviestu. Pārber ar mellenēm, šokolādes un mandeļu skaidiņām un kaltētām zemenēm.

Miežu pilngraudu putra ar smiltsērkšķu mērci, mellenēm un kanēli

Izejvielas:

1/2 glāze Dobeles dzirnavnieka miežu pilngraudu pārslu

1 1/2 glāze rīsu piena

150 ml ūdens

2 saujas smiltsērkšķu

2.5 ēd.k. brūnā cukura

4 ēd.k. medus

1 sauja svaigu vai saldētu melleņu vai kazeņu

1/2 tējk. kanēļa

1 svaiga vai 3 žāvētas plūmes

Pagatavošana:

1. Katliņā ieber smiltsērkšķus, pievieno nedaudz ūdens, kā arī cukuru un medu. Vāra 5-7 minūtes, līdz cukurs ir izkusis, bet ūdens – nostājies.

2. Smiltsērkšķu mērci sablendē un izkāš caur sietiņu, ļauj nedaudz atdzist.

3. Katliņā liek vārīties rīsu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.

4. Putru liek bļodā, pārlej ar mērci, virs tās izkārto plūmes un mellenes vai kazenes. Visam pārber kanēli.

Pilngraudu auzu pārslas ar mango, zemesriekstu sviestu un pīniju riekstiem

Izejvielas:

1/2 glāze Dobeles pilngraudu auzu pārslu

1 1/2 glāze auzu piena

1/4 svaiga ābola

1/4 mango

2-3 ēd.k. zemesriekstu sviesta

2 ēd.k. pīniju jeb ciedru riekstu

3 svaigas vai saldētas zemenes

1/2 tējk. Kanēļa

Pagatavošana:

1. Katliņā liek vārīties auzu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.

2. Liek putru bļodā. Smalkās daiviņās sagriež ābolu un mango, izkārto tos virs putras. Vidū liek zemesriekstu sviestu un izkārto gabaliņos sagrieztas zemenes, pārber ar kanēli un ciedru riekstiem.

Avots: Komunikāciju aģentūra

karlis - 3314
photo

Ceļojumi uz Ēģipti 23/02 no 529 € !

Karstākie piedāvājumi uz Ēģipti, Hurgadu no Viļņas lidostas 23/02 uz nedēļu no 529 € !

EUR 529 | 26.02.2019 | Hot Travel

photo

Pavasara svētki Viļņā- 02.03.19

Pavasara svētki Viļņā! Tirdziņš, koncerti, svinības- 02.03.2018, tikai 21.00 EUR, izbaudīsim pavasara tuvošanos kopā!

EUR 21 | 26.02.2019 | Nikos Travel

photo

Pavasara balle ar brāļiem Auzāniem

8. martā no plkst. 21.00 Valmieras Kultūras centrā notiks Pavasara balle. Par lustīgu noskaņojumu ballē rūpēsies brāļi Atis un Jānis Auzāni ar pavadošo sastāvu.

Valmieras TIC

photo

Brīvdienas visai ģimenei Jūrmalā!

NO 45 LĪDZ 70 EURO DIENNAKTĪ. Piedāvājums spēkā no 8. līdz 15.03.2019. Sanatorija “Jantarnij Bereg” piedāvā atpūtu ar labumu veselībai!

EUR 45 | 15.03.2019 | Jantarnij Bereg

photo

Maija svētki Gruzijā tikai 825 €

Izlidošana no Rīgas. Cenā iekļauts: lidojums, transfērs, viesnīca, gids no Rīgas, degustācija, visas ieejas biļetes, ēdināšanas visas ekskursijas.

EUR 825 | 21.03.2019 | Antario

photo

Brīvdienas 5* SPA viesnīcā Lietuvā.

Brīvdienu piedāvājums - ceļojums uz Viļņu un Traķiem! Atpūta 5* SPA viesnīcā ar spa zonas apmeklējumu. Cena 49eur + 19eur (ekskursijas).

EUR 49 | 20.04.2019 | Interlux Travel

photo

AvioKase.lv kolekcijā - Vasara 2019!

Aviobiļetes uz skaistākajiem atvaļinājuma galamērķiem tagad pieejamas par ļoti labām cenām.

EUR 172 | 30.04.2019 | Astra Tūre / AvioKases.lv

photo

Jāņu noskaņas Kirgizstānā

Kirgizstāna joprojām ir tūristu nepieradināts zemes nostūris, kur klejotājciltis turpina dzīvot saskaņā ar dabas neapstrīdamajiem likumiem.

EUR 1590 | 31.05.2019 | Jēkaba Ceļojumi

BalticTravelnews.com
+371 26551169
info@travelnews.lv