Redakcijas sadaļu atbalsta

Visā pasaulē tiks svinēta Starptautiskā Putras diena

10. oktobrī, visā pasaulē tiek svinēta Starptautiskā Putras diena, kuras laikā īpaši tiek uzsvērta putras labā ietekme uz veselību un mūsdienīgi tās pagatavošanas veidi. Lai dažādotu putras baudīšanas iespējas, Dobeles dzirnavnieks sadarbībā ar kulinārijas bloga upene.lv autori Anniju Mihelsoni piedāvā piecas karaliskas putras receptes.

Četru graudu pārslu putra ar vīģēm, godži ogām un karamelizētiem valriekstiem

Izejvielas:

1/2 glāze Dobeles 4 graudu pārslu

1 1/2 glāze rīsu-kokosriekstu piena

1 ēd.k. godži ogu

1 svaiga vīģe

1/4 ābola

1/2 glāze valriekstu

1 sauja brūkleņu

1 ēd.k. kokosriekstu eļļas

2 ēd.k. dateļu sīrupa

2 ēd.k. medus

2 ēd.k. brūnais cukura

1/3 sulas no vidēji liela apelsīna

Pagatavošana:

1. Katliņā liek vārīties rīsu-kokosriekstu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.

2. Kamēr putra vārās, pagatavo karamelizētos riekstus – uzkarsētā pannā ieber riekstus un nedaudz tos apgrauzdē, tad pievieno kokosriekstu eļļu, kad tā izkususi, pievieno saldinātājus – dateļu sīrupu, medu un cukuru. Visu karamelizē, līdz izveidojas brūngana karamele, pēc tam izspiež apelsīna sulu, trešdaļu no tās pievieno karamelizētajiem riekstiem. Apmaisa un ļauj šķidrajai karamelei sacietēt.

3. Putru liek bļodā. Sagriež smalkās šķēlītēs ābolu un izkārto to bļodiņā virs putras, blakus izkārto arī pārējās piedevas – valriekstus, vīģes, godži ogas un brūklenes.

4. Visam pa virsu pārlej pāri palikušo karameli, kas nav sacietējusi uz riekstiem.

Ātri vārāmo auzu pārslu putra ar karamelizētiem bumbieriem, avenēm un lazdu riekstu karameli

Izejvielas:

1/2 glāze Dobeles ātri vārāmo eko auzu pārslu

1 1/2 glāze rīsu-lazdu riekstu piena

1/2 glāze lazdu riekstu

1/2 bumbiera (šķēlītēs)

1 sauja svaigu vai saldētu aveņu

1 ēd.k. čia sēklu

1/2 tējk. kanēļa

2 žāvētas aprikozes

svaiga piparmētru lapiņa

1 ēd.k. kokosriekstu eļļas

4 ēd.k. dateļu sīrupa

2 ēd.k. medus

2 1/2 ēd.k. brūnā cukura

Pagatavošana:

1. Katliņā liek vārīties rīsu-lazdu riekstu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.

2. Kamēr putra vārās, pagatavo karamelizētos riekstus – uzkarsētā pannā ieber riekstus un nedaudz tos apgrauzdē, tad pievieno kokosriekstu eļļu, kad tā izkususi, pievieno saldinātājus – 2 ēd.k. dateļu sīrupa, medu un 2 ēd.k. cukura. Visu karamelizē, līdz izveidojas brūngana karamele. Riekstus izklāj uz cepamā papīra, ļauj karamelei sacietēt.

3. Uz pannas izkārto bumbieru šķēlītes, pārber ar 1/2 ēd.k. cukura un pārlej ar 2 ēd.k. dateļu sīrupa. Karamelizē no abām pusēm, līdz tie kļūst mīksti.

4. Putru liek bļodā, pa virsu izkārto bumbieru šķēlītes, pārber ar riekstiem, avenēm un gabaliņos sagrieztām aprikozēm. Visu pārber ar čia sēkliņām un dekorē ar piparmētras lapiņu.

Griķu pārslu putra ar karamelizētiem banāniem, mandeļu sviestu un šokolādi

Izejvielas:

1/2 glāze Dobeles dzirnavnieka griķu pārslu

1/2 glāze rīsu-mandeļu piena

1 banāns

1 sauja svaigu vai saldētu melleņu

2 ēd.k. šokolādes skaidiņu

2 ēd.k. mandeļu sviesta

Sauja mandeļu skaidiņu

3 šķipsniņas kaltētu zemeņu

1 ēd.k. medus

1/2 tējk. brūnā cukura

Pagatavošana:

1. Katliņā liek vārīties rīsu-mandeļu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.

2. Nomizo banānu, sagriež to gareniski uz pusēm, apsmērē no abām pusēm ar medu un pārber ar cukuru. Liek uz pannas un karamelizē, līdz tas kļuvis brūngans un mīksts.

3. Putru liek bļodā, virs tās izkārto banānu un uzliek mandeļu sviestu. Pārber ar mellenēm, šokolādes un mandeļu skaidiņām un kaltētām zemenēm.

Miežu pilngraudu putra ar smiltsērkšķu mērci, mellenēm un kanēli

Izejvielas:

1/2 glāze Dobeles dzirnavnieka miežu pilngraudu pārslu

1 1/2 glāze rīsu piena

150 ml ūdens

2 saujas smiltsērkšķu

2.5 ēd.k. brūnā cukura

4 ēd.k. medus

1 sauja svaigu vai saldētu melleņu vai kazeņu

1/2 tējk. kanēļa

1 svaiga vai 3 žāvētas plūmes

Pagatavošana:

1. Katliņā ieber smiltsērkšķus, pievieno nedaudz ūdens, kā arī cukuru un medu. Vāra 5-7 minūtes, līdz cukurs ir izkusis, bet ūdens – nostājies.

2. Smiltsērkšķu mērci sablendē un izkāš caur sietiņu, ļauj nedaudz atdzist.

3. Katliņā liek vārīties rīsu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.

4. Putru liek bļodā, pārlej ar mērci, virs tās izkārto plūmes un mellenes vai kazenes. Visam pārber kanēli.

Pilngraudu auzu pārslas ar mango, zemesriekstu sviestu un pīniju riekstiem

Izejvielas:

1/2 glāze Dobeles pilngraudu auzu pārslu

1 1/2 glāze auzu piena

1/4 svaiga ābola

1/4 mango

2-3 ēd.k. zemesriekstu sviesta

2 ēd.k. pīniju jeb ciedru riekstu

3 svaigas vai saldētas zemenes

1/2 tējk. Kanēļa

Pagatavošana:

1. Katliņā liek vārīties auzu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.

2. Liek putru bļodā. Smalkās daiviņās sagriež ābolu un mango, izkārto tos virs putras. Vidū liek zemesriekstu sviestu un izkārto gabaliņos sagrieztas zemenes, pārber ar kanēli un ciedru riekstiem.

Avots: Komunikāciju aģentūra

Turība - 3361
Līgo Svētki Grieķijā 20/06 no 279 € !

Līgo Svētki Grieķijā 20/06 no 279 € !

Karstākie piedāvājumi uz Grieķiju, Krētas salu 20/06 uz nedēļu no 279 € !

EUR 279 | Hot Travel

Starptautiskās izstādes

Starptautiskās izstādes

Starptautiskās izstādes. Ielūdzam apmeklēt. Ieejas biļetes uz starptautiskajām izstādēm.

EUR 25 | Astra Tūre / AvioKases.lv

Eiropas čempionāts BMX riteņbraukšanā

Eiropas čempionāts BMX riteņbraukšanā

No 12. līdz14. jūlijam Valmierā norisināsies Eiropas čempionāts BMX riteņbraukšanā.

Valmieras Tūrisma informācijas centrs

Kipra - pārsteidzošā Vidusjūras pērle

Kipra - pārsteidzošā Vidusjūras pērle

Kipras ziemeļu daļa - saules pielieta, vecās pasaules šarma pārņemta vientuļa oāze tālu prom no ikdienā pierastās kņadas un burzmas. Dodies brīvdienās!

EUR 995 | Jēkaba Ceļojumi

Autobusu noma - NEOPLAN LUX (57 sēdvietas)

Autobusu noma - NEOPLAN LUX (57 sēdvietas)

Lielām grupām iesakām mūsu divstāvīgo skaistuli ar 57 sēdvietām. Ietilpība, komforts un stabilitāte uz ceļa!

AP SAULI

Rimini-Adrijas jūras piekraste no 189 €

Rimini-Adrijas jūras piekraste no 189 €

Izbraukšana no Rīgas ar autobusu. Cenā iekļauts: dzīvošanas viesnīcā, ēdināšana, brauciens ar autobusu, ekskursijas ceļojuma laikā.

EUR 189 | Antario

HELSINKI | OKEANĀRIJS, ATRAKCIJU PARKS

HELSINKI | OKEANĀRIJS, ATRAKCIJU PARKS

🛳 HELSINKI | OKEANĀRIJS, ATRAKCIJU PARKS UN HELSINKU ZOODĀRZS Tikai 49 eiro 👉 veic rezervāciju tiešsaistē un saņem papildus atlaidi 5 %

VRK Travel

airBaltic lidojumi

airBaltic lidojumi

Populārākie galamērķi par ļoti izdevīgām cenām.

EUR 55 | Astra Tūre Daugavpils

British Airways lidojumi

British Airways lidojumi

British Airways piedāvā lētas aviobiļetes uz saviem lidojumiem.

EUR 283 | AvioKases.lv

BalticTravelnews.com
+371 26551169
info@travelnews.lv