Daugavpils novada Līksnā notiks latgaliešu mūzikas festivāls

Daugavpils novada dome | 2018.06.28

Daugavpils novada Līksnā, Līksnas parkā 2018. gada 14. un 15.jūlijā jau septīto reizi notiks latgaliešu mūzikas festivāls “Muzykys Skrytuļs”, šogad aicinot piedzīvot īpašas Latgales sajūtas. Festivāla laikā notiks pieci koncerti, kuros uzstāsies mūziķi, kuri rada un izpilda dziesmas latgaliski.

Festivāls sāksies sestdien, 14.jūlijā plkst. 14.00 ar akustisko koncertu mākslinieču apvienības “V.I.V.A.” darbu izstādē. Savukārt dienas koncertā no plkst. 15.00 muzicēs jaunie latgaliešu mūziķi, viesi un grupas: Eguceic, Ivars Štubis (Austrālija), Dainis Adijāns, Brigita un grupa “Akvarelis”, folkloras kopa “Ceidari”, vokālā grupa “Stage On”, “Poezijos medžiotojai” (Lietuva), ansamblis “Nagaidama Prīca”, deju kopa “Daugaveņa”.

Vakarā plkst. 18.00 uz jaunā mūzikas albuma prezentācijas koncertu aicina postfolkloras grupa “Rikši”. Savukārt no plkst. 19.00 līdz pat rītam uz divām skatuvēm muzicēs latgaliešu grupas “Latgalīšu reps”, “Bez PVN”, “Žvūrgzdyni”, “Dabasu Durovys”, Sovvaļnīks, “Fenikss”, “Metrs”, “Ausmeņa Records”, “Symbolic”, “Trikmiņs”, “Trešīs Ņūtona Lykums”, “Gandreiž 10nīkā”, “Unknown Artist”, “DeLight” un viesi – grupa “Piparmētra”, Jānis Aišpurs no grupas “The Sound Poets” un dziesminieks Kārlis Kazāks.

Svētdien, 15.jūlijā Līksnas Vissvētās Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcā plkst. 9.00 notiks dievkalpojums, bet plkst. 10.30 sāksies garīgās mūzikas koncerts, īpašu uzmanību pievēršot tradicionālajiem garīgajiem dziedājumiem un Latgales komponistu skaņdarbiem. Koncertā piedalīsies Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas audzēknes Kate Slišāne (klarnete) un Alise Sīmane (ērģeles), Daugavpils Universitātes Mūzikas un Mākslu fakultātes asociētas profesores Ilonas Bageles vokālās klases studentes Diāna Laizāne un Zita Nitiša, Vaboles pagasta etnogrāfiskais ansamblis “Vabalis”, Rēzeknes Jēzus Sirds katedrāles koris “Adoramus” un Līksnas Vissvētās Jēzus Sirds Romas katoļu draudzes koris “Deo Gratias”.

Festivāla laikā, visu sestdienu paralēli koncertiem Līksnas parkā, notiks dažādas aktivitātes visai ģimenei – varēs apskatīt gleznotāju apvienības “V.I.V.A.” darbu izstādi un vērot, kā mākslinieki darbojas plenērā “Muokslys Skrytuļs”. Bērnu pilsētiņā būs gan radošas, gan izklaidējošas aktivitātes maziem un lieliem bērniem. Parka teritorijā norisināsies tirdziņš, kur varēs ne vien garšīgi paēst, bet arī iegādāties kādu amatnieku darinājumu vai suvenīrus ar festivāla simboliku. Ļaujoties vēstures pieskārienam, būs iespēja izstaigāt un apskatīt sakopto Līksnas Muižas parku, kā arī vienkārši baudīt skaisto dabu, latgaliešu valodu un viesmīlību Daugavpils novadā.

Latgaliešu mūzikas festivāla “Muzykys Skrytuļs” rīkošana tika aizsākta 2005.gadā ar mērķi popularizēt latgalisko identitāti un sekmēt jaunu dziesmu radīšanu latgaliski. Festivālā ieeja apmeklētājiem ir bez maksas. Festivālu finansē Daugavpils novada dome, Latgales Reģiona attīstības aģentūra, Valsts Kultūrkapitāla fonds, AS “Latvijas valsts meži”. Festivālu rīko Līksnas pagasta pārvalde sadarbībā ar Daugavpils novada domi

Avots: Daugavpils novada dome


celojumubode - 3813
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Maroka - Āfrikas eksotika

Maroka - Āfrikas eksotika

Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot aprīlī

EUR 559 | Estravel Latvia

4.maija Brīvības svētki Rēzeknē!

4.maija Brīvības svētki Rēzeknē!

Svinēsim svētkus kopā!

Rēzeknes pilsētas TIC

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām garšas kārpiņām.

EUR 6.50 | Jurmala Golf Club & Hotel

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā!

Bauskas TIC

ALBĀNIJA jau no 30.05.

ALBĀNIJA jau no 30.05.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija

EUR 589 | Latvia Tours

Atlaide auto nomai Bahreinā

Atlaide auto nomai Bahreinā

Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi.

Europcar

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība.

EUR 367 | Latvia Tours

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57.5903, 26.8627.

Alūksnes TIC

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars pulksten 11:30

Alūksnes TIC

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto jūras krastu.

EUR 295 | Atlantic Travel

Sala ar unikālu skaistumu!

Sala ar unikālu skaistumu!

Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs.

EUR 469.00 | Latvia Tours

Izpēdo Dienvidkurzemi

Izpēdo Dienvidkurzemi

“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā gaisā.

Liepājas reģiona TIB

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

25.maijā norisināsies Lielais plosts

25.maijā norisināsies Lielais plosts

25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”.

TAKA

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - Atēnas -...

EUR 1099 | Estravel Latvia

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -