Tomātu sula lidmašīnā ir īpaši populāra, jo lidojuma laikā mainās mūsu garšas uztvere. Zemais gaisa spiediens un sausais kabīnes gaiss ietekmē garšas sajūtas – saldas un sāļas garšas kļūst vājākas, bet skābenas un rūgtas paliek nemainīgas. Tāpēc tomātu sula gaisā šķiet augļaināka un patīkamāka nekā uz zemes, kur tā nereti tiek uztverta kā nedaudz smagnēja.
Turklāt tomātu sula ir sātīga un atsvaidzinoša, tādēļ daudzi pasažieri to izvēlas lidojuma laikā. Daži uzskata, ka tā varētu palīdzēt novērst trombozes risku, lai gan tam nav zinātnisku pierādījumu.
Biznesa forums “Māksla būt uzņēmējam” šogad norisināsies 23. maijā 10.00 sporta un kultūrvietā KVARC. Šī gada fokuss – eksports.
Dvietes muižas komplekss veidojās 19. gs. un tā īpašnieki bija grāfu Plāteru-Zībergu dzimta.
Šogad Latvijas skolas somas programmas ietvaros Preiļu novadā pieejami 19 dažādi izzinoši un aizraujoši piedāvājumi!