11 paradumi, kas bojā jūsu ādu

Aivars Mackevičs | 2020.06.14

Cilvēka ādas veselība ir svarīgs indikators veselības stāvoklim un arī nozīmīgs skaistuma elements. Daudzi cilvēki cenšas izmantot dažādus ādas krēmus, lai atbrīvotos no pumpām vai uzlabotu ādas veselību. Taču bieži vien tas nerada vēlamo rezultātu un cilvēki jūtas vīlušies. Tāpēc ir jāpārdomā un jāmeklē citi atveseļošanās ceļi. Vācijas portāls stylebook.de iesaka atteikties no 11 sliktiem paradumiem, kuri ietekmē ādas veselību:

1)    Intensīva ādas kopšana. Daudzi cilvēki, pamanot uz ādas sīkas pumpas vai ādas iesārtumu, uzsāk intensīvu ādas kopšanu ar daudziem medikamentiem vai krēmiem. Tādā veidā darot kaitējumu ādai, jo iemesls ādas izmainām var būt alerģiska reakcija uz pārtikas produktiem vai arī ādas reakcija uz kādu konkrētu vielu krēma sastāvā. Ādas problēma nav tiešā veidā saistīta ar ādas veselību, bet gan ir cilvēka alerģiska reakcija uz noteiktu vielu. Tāpēc veselības eksperti pie ilgstošām problēmām iesaka apmeklēt dermatologu.

2)     Nepareizs ādas kopšanas produkts. Katrs ir sev ārsts un tādā veidā cilvēki nepareizi nosaka savu ādas tipu un tās kopšanas līdzekļus. Nepareiza ādas kopšana rada vairāk problēmas un blakusefektus. Veselības eksperti iesaka apmeklēt kosmetologu, lai vispirms noteiktu ādas tipu un uzklausīt ieteikumus ādas kopšanai.

3)    Mazvērtīgi vai nekvalitatīvi ādas kopšanas produkti. Kvalitatīvu ādas kopšanas produktu ne vienmēr var noteikt pēc tā cenas, jo šajā biznesā ir ļoti daudz modes tendenču, kuras ne vienmēr attaisno produkta solītos kvalitātes standartus. Daudzi ādas kopšanas produkti ir piesātināti ar nevajadzīgām smaržvielām, konservēšanas vielām un krāsvielām. Tāpēc pirms pirkšanas ir precīzi jāpārbauda produkta sastāvs un nav jāpaļaujas uz populāru zīmolu.

4)    Sargājiet sejas ādu. Cilvēki ikdienā ar netīrām rokām cenšas izspiest kādu pumpu un tad brīnās, ka jau pēc kāda laika pumpa nav pazudusi, bet ir kļuvusi vēl pamanāmāka. Baktērijas un mikrobi ļoti ātri vairojas uz bojātas ādas. Veselības eksperti iesaka uzmanīties no netīriem telefoniem, kuri pieglaužas cilvēka ādai sarunas laikā.

5)    Nepareiza ādas kopšana. Vakara nogurums citreiz ietekmē ādas kopšanas kvalitāti. Bieži vien dienas kosmētikas paliekas, sviedri un netīrumi tiek sajaukti ar vakara krēmu. Tas rada labu vidi pumpu veidošanai. Arī agresīva ādas kopšana var radīt problēmu. Veselības eksperti iesaka it īpaši no rītiem sejas ādu nomazgāt ar krāna ūdeni un nekādā gadījumā nelietot ziepes.

6)    Pārāk daudz saules. Pārāk daudz saules rada problēmas ādas pigmentācijai un veido krokas. Wiener Boltzmann Institut ir noteicis, ka sievietes ar intensīvu sauļošanos parasti izskatās par 10-12 gadus vecākas nekā īstenībā ir.

7)    Pareizs uzturs. Diētisks uzturs ilgā laika posmā nav veselīgs, jo tas veicina grumbu veidošanos. Tāpēc veselības eksperti iesaka savā ēdienkartē iekļaut arī Omega-3-taukskābes, kuras bagātīgi ir sastopamas zivīs, riekstos vai avokado. Uzturam ir jābūt kvalitatīvam, ekoloģiskam, vitamīniem un minerāliem bagātam kā arī dažādam. Svarīgi ir regulāri lietot ūdeni.

8)    Par daudz neveselīga uztura. Mūsu straujais dzīves ritms veicina neveselīgu ēšanas paradumus. Ātrās ēdināšanas iestādes, lielais cukura daudzums un sliktie tauki veicina ādas problēmas un ādas novecošanos.

9)    Alkohols. Kas par daudz… tas par daudz. Pārmērīga vīna vai cita alkohola lietošana samazina ādas mitrumu un veido grumbas. Tas nav tikai saistīts ar alkoholu, bet arī cukura daudzumu tajā. Veselības eksperti iesaka pie katras vīna glāzes padomāt par vienu ūdens glāzi.

10)    Nepareiza ādas tīrīšana. Daudziem patīk ādas gludums un maigums pēc ādas tīrīšanas procedūras (skrubis), taču ir jārēķinās, ka intensīva (ne biežāk kā 2 reizes nedēļā) un nepareiza ādas tīrīšana var veicināt ādas novecošanos. Nekvalitatīvi ādas tīrīšanas līdzekļi rada ādas mikroplaisas un pakļauj ādu mikrobu intervencei.

11)    Miega kvalitāte. Acu maisiņi ir pirmie liecinieki, ka cilvēks maz guļ un ir pakļauts intensīvam stresam, kas nelabvēlīgi ietekmē ādas kvalitāti. Pieaugušam cilvēkam ir jāguļ 8 stundas diennaktī.

Avots: BalticTravelnews.com/stylebook.de


celojumubode - 3814
Itālijas ezeru burvība

Itālijas ezeru burvība

Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta dārgakmeņiem.

EUR 1299 | Latvia Tours

Svinam Vācijas futbola vasaru

Svinam Vācijas futbola vasaru

Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu savas koman

Europcar

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām.

EUR 1089 | Latvia Tours

ALBĀNIJA jau no 30.05.

ALBĀNIJA jau no 30.05.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija

EUR 589 | Latvia Tours

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

Sama modināšanas svētki Koknesē

Sama modināšanas svētki Koknesē

Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā.

Aizkraukles novada TIC

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu nedēļas ietvaros.

Liepājas reģiona TIB

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto jūras krastu.

EUR 295 | Atlantic Travel

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Atlaides auto nomai Ungārijā

Atlaides auto nomai Ungārijā

Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību.

Europcar

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Trakai TIC

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04.

EUR 547 | Estravel Latvia

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu.

TAKA

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -