Atklāts jaunais «Lux Express» maršruts no RIX lidostas uz Rīgas centru

Atklāts jaunais «Lux Express»

Foto: Luxexpress.eu | Autors: Toms Briedis | 2024.06.13

Baltijas reģionā lielākais autobusu pārvadājumu uzņēmums “Lux Express” 2024. gada 12. jūnijā uzsācis pasažieru komercpārvadājumus reģionālās nozīmes maršrutā Rīgas centrs–RIX Rīgas lidosta. (15 bildes)

“Paldies “Lux Express” un RIX Rīgas lidostai par veiksmīgo sadarbību – jaunais shuttle autobuss ir būtisks solis, uzlabojot apkalpošanas kvalitāti lidostas apmeklētājiem. Katrs šāds solis, kur mēs uzlabojam lidostas savienojamību un piekļūstamību, atstāj labu iespaidu par Latviju. Tagad lidostas apmeklētājiem būs iespēja vidēji 30 minūšu laikā nokļūt līdz Rīgas centram  un arī no centra uz lidostu. Salīdzinot ar citām starptautiskajām lidostām, šāda pakalpojuma biļetes cena ir vidēji par 2 eiro lētāka. Ministrija atbalstīs arī turpmāk līdzīgus sadarbības modeļus, kur privātie pārvadātāji piedāvā augstas kvalitātes un pieejamus pakalpojumus mūsu iedzīvotājiem un tūristiem,” uzsver satiksmes ministrs Kaspars Briškens.

“Šodien atklājam ekspresmaršrutu Rīgas centrs–RIX Rīgas lidosta, kas būs liels ieguvums Rīgas iedzīvotājiem un tās viesiem. Mūsu prioritāšu augšgalā ir pasažieriem nodrošināt paaugstināta komforta autobusus un saīsināt ceļā pavadīto laiku, un esam gandarīti, ka mūsu pakalpojumus tagad ērti varēs saņemt lidostas apmeklētāji. Tas ir liels ieguvums ne tikai RIX Rīgas lidostai, bet arī pašai galvaspilsētai, jo ērta un efektīva savienojamība ir viens no eiropeiskas pilsētas attīstības pamatiem,” norāda “Lux Express” Baltijas biznesa attīstības direktors Aldis Ķibēns.

Visi pārvadājumi maršrutā Rīgas centrs–RIX Rīgas lidosta tiks veikti ar Iveco Daily Fergui minibusiem, kuros būs sēdvietas līdz 24 pasažieriem. Šie autobusi būs aprīkoti ar plašām sēdvietām, kur varēs novietot arī rokas bagāžu, kā arī atsevišķu nodalījumu, kurā novietot lielāku bagāžu. Turklāt visos autobusos būs pieejams wi-fi, klimata kontrole, drošības jostas pasažieriem un info ekrāni, kur tiks paziņoti pieturu nosaukumi latviešu un angļu valodā.

Katru dienu maršrutā virzienā no Rīgas centra uz RIX Rīgas lidostu tiks nodrošināti 18 reisi, ar pieturvietām: Rīgas starptautiskā autoosta, Stacijas laukums, Esplanāde, Nacionālais teātris, Ķīpsala, Valsts arhīvs, Ventas iela, Rīgas lidosta. Savukārt virzienā RIX Rīgas lidosta–Rīgas centrs tiks veikts 21 reiss ar pieturvietām: Rīgas lidosta, Kauguru iela, Valsts arhīvs, Ķīpsala, Z. A. Meierovica bulvāris, Esplanāde, Centrālā stacija, Rīgas starptautiskā autoosta. Atiešanas laiki plānoti tā, lai nodrošinātu pasažieru pieprasījumu visas dienas garumā, īpaši maksimumstundās.

Biļetes var iegādāties uzņēmuma mājaslapā https://luxexpress.eu/lv/routes/airport-shuttle/, RIX Rīgas lidostas Apmeklētāju centros, kā arī pie autobusu vadītājiem un “Lux Express” pārdošanas birojā Rīgas starptautiskā autoostā. Biļetes šajā maršrutā maksā 8 eiro, savukārt bērniem un jauniešiem līdz 16 gadu vecumam (ieskaitot) – 6 eiro. Paralēli tradicionālajiem maksāšanas veidiem, luxexpress.lv mājaslapā biļetes būs iespējams iegādāties, izmantojot GooglePay un ApplePay  maksāšanas veidus. Reisa ilgums no Rīgas centra līdz Rīgas lidostai paredzēts 35 minūtes. Biļetes var iegādāties uzņēmuma mājaslapā www.luxexpress.lv.

A. Ķibēns piebilst, ka gadījumos, kad lidojums ir atcelts vai pārcelts izlidošanas laiks un cilvēks ir iegādājies biļetes braucienam maršrutā Rīgas centrs–RIX Rīgas lidosta, biļetes ir iespējams apmainīt vai atgriezt. Savukārt, ja biļeti nav iespējams apmainīt vai atgriezt un lidojums kavējas, tad iegādātā biļete ir derīga visu dienu pēc pieejamības.

Jau ziņots, ka “Lux Express” 16. aprīlī iesniedza pieteikumu Autotransporta direkcijai (ATD) iekļaut maršrutu Rīgas centrs–RIX Rīgas lidosta komerciālo reģionālās nozīmes maršrutu sarakstā un izsniegt “Lux Express Latvia” uz to maršruta atļauju.

Avots: Luxexpress.eu



 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu!

Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu!

Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra",” Vitalite”, "Relax". Zvaniet +371 20 605

EUR 145 | Via Vitalité

Tukuma teātra izrāde

Tukuma teātra izrāde "Trešā iespēja"

12.jūlijā pulksten 19:00 Slampes Kultūras pilī būs skatāma Tukuma teātra izrāde "Pēdējā iespēja". Ieeja brīva.

Tukuma TIC

Teātru festivāls “Ķiršu dārzs

Teātru festivāls “Ķiršu dārzs" Balvos

No 5. līdz 7. jūlijam Balvos notiks teātra svētki - VII Starptautiskais teātru festivāls “Ķiršu dārzs”.

Balvu TIC

Vēsturisko dārzu dienas Cesvainē

Vēsturisko dārzu dienas Cesvainē

Šā gada “Vēsturisko parku un dārzu dienu” ietvaros, ko jau sesto gadu jūlija mēnesī organizē Latvijas Piļu un muižu asociācija, aicinām ciemos uz Cesvaini

Madonas TIC

CHRIS NOAH akustiskais koncerts Jaunpilī

CHRIS NOAH akustiskais koncerts Jaunpilī

Koncerts uz ezera! 13. jūlijā, plkst. 05:00

Tukuma TIC

īpašs ģimenes piedāvājums

īpašs ģimenes piedāvājums

Īpašais ģimenes piedāvājums!

EUR 150 | Bellevue Park Hotel Riga

Tukuma novada piekrastes naktsmītnes

Tukuma novada piekrastes naktsmītnes

Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam!

Tukuma TIC

NE-parastumi Madonas novadā

NE-parastumi Madonas novadā

Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā.

Madonas TIC

Tukuma novada svētki TIEKAMIES TUKUMĀ!

Tukuma novada svētki TIEKAMIES TUKUMĀ!

Šovasar no 18. līdz 21. jūlijam Tukumā svinēsim Novada svētkus “Tiekamies Tukumā!” Svētku laikā tiksimies Brīvības laukumā un vairākās citās vietās Tukumā

Tukuma TIC

Aizvadi vasaru

Aizvadi vasaru "SAULI TVEROT" Cēsu novadā!

Jaunajā Cēsu novada vasaras ceļvedī ir apkopotas idejas neaizmirstamiem piedzīvojumiem, jautrām aktivitātēm un daudz kā cita noderīga!

Cēsu TIC

IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā

IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā

Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem!

Bauskas TIC

Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07

Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07

Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c.

Tukuma TIC

Pasaules rallija čempionāta KURZEMES POSMS

Pasaules rallija čempionāta KURZEMES POSMS

Piektdien, 19. jūlijā, ātrumposmi norisināsies Tukuma novadā, tai skaitā automašīnu parāde divreiz būs skatāma arī pašā pilsētā.

Tukuma TIC

13.-14.07. VIVAT CURLANDIA Bauskā!

13.-14.07. VIVAT CURLANDIA Bauskā!

Senās mūzikas festivāls VIVAT CURLANDIA Bauskā ar ārvalstu un pašmāju senās mūzikas koncertiem Bauskas pilī, Bauskas Sv.Gara baznīcā, Bauskas kultūras centrā.

Bauskas TIC

Nakts autoorientēšanās sacensības

Nakts autoorientēšanās sacensības

Atklāsim Aizkraukles pilsētas svētkus jau 12. jūlija naktī kopā!

Aizkraukles novada TIC

Ditas Lūses izstāde Mazajā Mežotnes pilī

Ditas Lūses izstāde Mazajā Mežotnes pilī

Esi ielūgts apmeklēt Ditas Lūses izstādi "Saules laiks" Mazajā Mežotnes pilī no 21. jūnija līdz 1. augustam! Izstādes atklāšana 21. jūnijā, plkst. 19:00!

Bauskas TIC

Tūrisma karte

Tūrisma karte "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē"

“Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” – tūrisma maršruts un karte ģimenēm ar bērniem!

Bauskas TIC

Bauskas novadā

Bauskas novadā "Mājas Kafejnīcu dienas"

Ieplāno savlaicīgi: vasaras garšu piedzīvojums Bauskas novadā jau pavisam drīz – Mājas Kafejnīcu dienas 27. un 28. jūlijā!

Bauskas TIC

Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem

Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem

Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir izdevusies!

Madonas TIC

Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju!

Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju!

Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja!

Bauskas TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -