9 padomi, kā lietderīgi izmantot laiku lidmašīnā

9 padomi, kā lietderīgi izmant

Foto: Novatours.lv | Autors: Novatours.lv | 2024.04.29

Ceļojumi ierasti saistās ar patīkamām emocijām un laiku, kas šķietami lido, taču nereti ceļotājiem bažas sagādā ilgi gaidītā atpūtas brauciena sākums - pārlidojums uz citu valsti, īpaši tāliem galamērķiem, kad laiks nebūt nelido. Lai arī visbiežāk būšana lidmašīnā saistās ar garlaikošanos un diskomfortu ierobežoto kustību dēļ, šis var būt patiesi vērtīgs ceļojuma posms. Tūroperators “Novatours” ir sagatavojis deviņus ieteikums, kas palīdzēs maksimāli izbaudīt un izmantot gaisā pavadīto laiku, pārvēršot lidojumu no vienkāršas pārvietošanās par neatņemamu ceļojuma pieredzi.

1.    Iepriekšēja sagatavošanās

Lejupielādē līdzi ņemamajās ierīcēs sev vēlamu saturu - tā kā ne visos lidojumos tiek nodrošināts internets, laikus jau apdomā, kā vēlēsies pavadīt laiku, lejupielādē savas skatīšanai sen gaidītās filmas, iecienītāko mūziku, raidierakstus, audio grāmatas.

Izvēles iespējai vari iepakot rokas bagāžā kādu grāmatu vai žurnālu. Ilgāka lidojuma laikā šāda alternatīva noteikti noderēs, lai atpūstos no digitālajām ierīcēm.

Ja ceļo ar bērniem, paņem līdzi kādu rotaļlietu, kurai nav daudz sīku detaļu, piemēram, tāfele ar nodzēšamu virsmu, krāsojamo grāmatu un mazo paciņu ar krītiņiem. Vari somā ielikt arī kādu vieglu grāmatu vai komiksu. Mājās parūpējies, lai planšetdatorā vai telefonā būtu kāda bērnam interesanta lietotne vai multfilma.

2.    Izmanto laiku produktīvi

Pārlidojumu laiks ir brīnišķīgi piemērots, lai paveiktu atliktus darba uzdevumus, atbildētu uz e-pastiem vai iedziļinātos projektos, kuriem nepieciešama īpaša uzmanība, jo netraucēs nedz telefona zvani, nedz citi kolēģi, nedz kādi citi apstākļi.

Ja plāno šādas nodarbes, noteikti parūpējies, lai klēpjdators vai planšetdators ir pilnībā uzlādēts vai nodrošinies ar pārnēsājamu lādētāju.

3.    Atpūties

Jau laikus parūpējies arī par savu atpūtu. Iepako līdzi acu masku, vieglu segu vai šalli ar ko apsegties, kakla spilvenu. Ērtas miega vides radīšana var palīdzēt atpūsties un uzlādēties, īpaši tālajos lidojumos.

Ja Tev mēdz būt grūtības iemigt lidojumu laikā, parūpējies par dziļas elpošanas vingrinājumu vai meditāciju ierakstiem savā digitālajā ierīcē, lai mazinātu stresu un veicinātu relaksāciju lidojuma laikā.

Ja Tev mēdz traucēt citu pasažieru klātbūtne vai uzvedība, parūpējies par klasiskās vai nomierinošas mūzikas ierakstiem savā ierīcē, lai novērstu domas no apkārtējām skaņām un radītu sev nomierinošu atmosfēru.

4.    Plāno savu gaidāmo ceļojumu

Izmanto lidojuma laiku, lai plānotu vai pārskatītu ceļojuma aktivitātes, maršrutu, izpētītu svarīgākās apskates vietas un sastādītu pēdējā brīža plānus. Šī ir brīnišķīga iespēja sagatavot vai koriģēt plānus, ja ir mainījušās sajūtas vai skāruši kādi negaidīti apstākļi.

Lai šo varētu pilnvērtīgi veikt, pirms kāpšanas lidmašīnā lejupielādē savā viedierīcē bezsaistes kartes un ceļvežus.

Izmanto arī lidsabiedrību sagatavoto informāciju par galamērķi, kas pieejama lidojuma katalogos. Lidsabiedrības bieži sniedz vērtīgu ieskatu un padomus par galamērķi, uz kuru lido, tāpēc ir vērts pievērst uzmanību materiāliem, kas pieejami lidmašīnā.

5.    Atpūtini prātu

Kad filmas noskatītas, mūzika jau nedaudz apnikusi, raidieraksti noklausīti, grāmata palasīta, gaidāmais ceļojums saplānots, uzdāvini sev mirkli kādām spēlēm vai aktivitātēm, kas ļauj aizmirsties.

Pirms došanās uz lidostu, apdomā, kādas spēles Tevi varētu uzrunāt. Varbūt digitāls “Scrabble”, ko var spēlēt kopā ar ceļabiedru, vai kāda cita iemīļotā spēle.

Der apsvērt arī krustvārdu mīklu žurnālu vai kādu krāsojamo grāmatu. Ceļojot kopā ar draugiem vai ģimeni, var paņemt līdzi nelielu kāršu spēli.

6.    Izkusties un pastaipies

Neļaujies stīvumam un muskuļu sasprindzinājumam, visa lidojumā laikā, netraucējot citiem pasažieriem, pastaipies. Labi derēs vienkāršākie vingrojumi, piemēram, kakla izstiepšan, plecu izvingrināšana un potīšu izapļošana. Katra mazā kustība var palīdzēt novērst diskomfortu ilgstošas sēdēšanas laikā.

Īpaši ilgos lidojumos, netraucējot lidmašīnas apkalpi un citus pasažierus, dodies nelielā pastaigā pa lidmašīnas eju, lai veicinātu asinsriti un novērstu kāju krampjus. Periodiska pastaiga arī palīdz samazināt dziļo vēnu trombozes risku garos lidojumos.

7.    Ūdens un ēdiens

Lidojuma laikā atceries regulāri padzerties, lai saglabātu hidratāciju un cīnītos ar sauso gaisu. Dehidratācija var saasināt t.s. “jet lag” un veicināt noguruma sajūtu.

Ierobežojiet kofeīna un alkohola patēriņu, kas var veicināt dehidratāciju.

Pirms lidojuma parūpējies, lai lidmašīnā līdzi būtu, veselīgas uzkodas, piemēram, rieksti, augļi vai granolas batoniņi, kas mazinātu izsalkumu un uzturētu enerģijas līmeni.

8.    Parūpējies par sevi

Lidmašīnās ierasti ir sauss gaiss, kas veicina ādas žūšanu, tāpēc pirms kāp lidmašīnā, parūpējies, lai Tavā rokas bagāžā būtu kāds viegls sejas un roku krēms vai micelārais ūdens.

Neaizmirsti arī par mitrajām salvetēm.

9.    Sagatavojies ielidošanai

Kad jau tuvojas paredzamais ielidošanas laiks, sāc laikus gatavoties izkāpšanai no lidmašīnas, lai ir mazāk steigas pēdējā mirklī un ilgi gaidītais ceļojums var sākties maksimāli mierīgi.

Sakārto visas savas mantas rokas bagāžā, novieto bagāžu tai paredzētajā novietnē, nodod atkritumus lidmašīnas apkalpei un nesteidzīgi baudi piezemēšanās mirkli un nesteidzīgu izkāpšanu no lidmašīnas.

Avots: Novatours.lv


celojumubode - 3813
Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

Anta Eņģele. Māmiņdienas koncerts

Anta Eņģele. Māmiņdienas koncerts

12.maijā pl.16.00 Kultūrtelpa Akustika ielūdz uz māmiņdienai veltītu koncertu kopā ar dziesminieci Antu Eņģeli!

EUR 15 | Valmieras novada Tūrisma pārvalde

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT

EUR 199 | Estravel Latvia

Latvijas tirgotāju dienas Valmierā

Latvijas tirgotāju dienas Valmierā

2024. gada 10. un 11. maijā, Valmierā, Valmieras Olimpiskajā centrā jau otro reizi norisināsies pasākums ’’Latvijas tirgotāju dienas’’.

Valmieras novada Tūrisma pārvalde

“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē

“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē

Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko!

TAKA

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

airBaltic pop-up lidojumi uz Liepāju

airBaltic pop-up lidojumi uz Liepāju

Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka nodrošinās pop-up lidojumus no Rīgas uz Liepāju 2024. gada jūlijā un augustā.

Liepājas reģiona TIB

Tet Rally Latvia

Tet Rally Latvia

Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. Pasākums aptvers teritoriju no rallija pilsētas Liepājas līdz pat galvaspilsētai Rīgai.

Liepājas reģiona TIB

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis

Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis

19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini.

EUR 40 | Valmieras TIC

25.maijā norisināsies Lielais plosts

25.maijā norisināsies Lielais plosts

25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”.

TAKA

𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle!

𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle!

Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens.

EUR 369 | Latvia Tours

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam.

EUR 425 | Atlantic Travel

Brauc ar klasi Alūksni!

Brauc ar klasi Alūksni!

Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem!

EUR 3.00 | Alūksnes TIC

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem

Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem

Jauns mēnesis un Maija atlaides ir klāt! Piedzīvojumu ceļojumi visā pasaulē - dažādām gaumēm un budžetam. Jūsu sapņu galamērķis jau gaida Jūs!

EUR 367 | Estravel Latvia

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -