Travelnews.lv redaktore iepazīst Gruziju: Kur Batumi visgardāk paēst

Ludmila Glazunova | 2023.11.13

Gruzija ir gardēžu zeme. Tas pat nav apspriežams. Bet dažkārt rodas jautājums, kur izbaudīt nacionālo virtuvi tā, lai tā neliktu vilties.

Teiksiet – lasīt atsauksmes Tripadvisor? Jā, viens no ieteikumiem, kas var noderēt, meklējot savu mīļāko vietu Melnās jūras piekrastes pilsētā Batumi Adžārijā.

Kādā lietainā pēcpusdienā, esot Batumi, meklējām, kur garšīgi paēst, ņemot talkā internetu. Galvenās prasības, lai nav tālu no viesnīcas (ja nu uznāk lielais gāziens), lai ir garšīgi. Pašus tuvākos restorānus izbrāķējām pēc atsauksmēm vien. Taisnības labad vienā iegājām, bet tur bija problēma ar elektrību, un ēdienu varēja pagatavot labi, ja pēc stundas.

Tripadvisor atsauksmēs uzdūrāmies uz kafejnīcu “Lavanda”, kas atrodas Batumi neglītākajā ēkā “Magnolija”. Atsauksmes bija ļoti labas, visi slavēja darbinieci Maiju, un slavas vārdus veltīja virtuvei.

“Lavanda” izrādījās pavisam maza un necila kafejnīca, nevis liels un plašs restorāns. Vārda tiešā nozīmē – maza un necila. Daži galdiņi, askētisks noformējums, un ēdienkarte uz vienas A3 formāta lapas, taču saturēja visus tradicionālos gruzīnu ēdienus.

Iegājām kafejnīcā ar mazliet sarauktu degunu – kas tad šeit var būt tik īpašs. Bet uznāca kārtējā lietus sturme, un nobāzējāmies turpat. Mūs laipni sagaidīja Maija, sakot, ei, meitenes, slapjas līdz vīlītei, ieliešu čaču! Neatteicāmies. Un pavisam netīšām pavadījām necilajā kafejnīcā dažas stundas.

Vairs neatceros, ko tieši pasūtījām pirmajā vizītē, bet viss bija garšīgs! Pat ļoti garšīgs! Un šķīrāmies arī no visnotaļ pieticīgas naudas summas.

Vēlāk izmēģinājām kafejnīcas un restorānus daudzviet Batumi, bet nekur nebija tik garšīgi kā “Lavandā” pie Maijas. Vista škhmeruļi burtiski kusa mutē, hačapuri bija neatkārtojami, hinkaļi dievīgi, un pat šašliks mīksts un sulīgs! Tā arī pie Maijas turpmāk iegriezāmies katru dienu, lai kaut reizi dienā ieturētu īsti garšīgu maltīti – tādu, kā labas saimnieces gatavotu labākajiem viesiem.

Maija mums kļuva par cilvēku numur viens Batumi, kas visu pastāstīja, parādīja, ieteica onku – privāto gidu, kas izveda ekskursijā pa tuvējo apkaimi. Un, kā izrādījās, nebūt nebijām vienīgās no Latvijas, kas dodas ciemos pie Maijas – viņa ar lepnumu mums parādīja tikko iegūtu ciemakukuli – divas pudeles “Rīgas Balzama”.


Avots: BalticTravelnews.com


celojumubode - 3815
SINAGOGAS STĀSTI. ZUDUSĪ EBREJU KOPIENA VA

SINAGOGAS STĀSTI. ZUDUSĪ EBREJU KOPIENA VA

Maija mēnesī Valdemārpils Tūrisma informācijas centrs turpina sarunu ciklu ČALOT 25.maijā aicinot ciemos Žaņa Lipkes memoriāla direktori Lolita Tomsone.

Talsu novada TIC

Piedzīvojumu, atpūtas un garšas oāze!

Piedzīvojumu, atpūtas un garšas oāze!

Tās ir baltas, bezgalīgas smilšu pludmales, komfortablas viesnīcas, tūkstošgadu sena kultūra, spilgta un daudzveidīga dzīve.

EUR 325.00 | Latvia Tours

WOW cena! 𝐌𝐀𝐋𝐃𝐈̄𝐕𝐔 𝐒𝐀𝐋𝐀𝐒!

WOW cena! 𝐌𝐀𝐋𝐃𝐈̄𝐕𝐔 𝐒𝐀𝐋𝐀𝐒!

🔥 ĪPAŠAIS PIEDĀVĀJUMS individuālam ceļojumam 𝐧𝐨 𝟐𝟏/𝟎𝟓/𝟐𝟎𝟐𝟒, ar 7 nakšu atpūtu All Inclusive kūrortā CLUB MED KANI.

EUR 2331 | Latvia Tours

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam.

EUR 425 | Atlantic Travel

Iztāde

Iztāde "Talsu rallijs"

Maija mēnesī Valdemārpils izstāžu zālē, apskatāma dubultizstāde, kas ir kā ceļojums cauri laikam un emocijām.

Talsu novada TIC

Populārākais Itālijas pludmales kūrorts!

Populārākais Itālijas pludmales kūrorts!

Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu itāļu viesmīlību

EUR 487 | Latvia Tours

Krēta. Karstais piedāvājums

Krēta. Karstais piedāvājums

Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu

EUR 269 | Estravel Latvia

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - Atēnas -...

EUR 1099 | Estravel Latvia

“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē

“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē

Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko!

TAKA

Igo, Ainis Zavackis un Jānis Strazds

Igo, Ainis Zavackis un Jānis Strazds

24. maijā plkst. 20.00 aicinām uz skaistu un sirsnīgu koncertu Mujānu biedrības namā, kurā muzicēs Igo, Ainis Zavackis un Jānis Strazds!

EUR 20 | Valmieras novada Tūrisma pārvalde

Rēzeknes āra peldbaseins atsāk sezonu!

Rēzeknes āra peldbaseins atsāk sezonu!

Un beidzot pēc ziemas sezonas, no 7.maija ir atsākusi darbu Olimpiskā centra Rēzekne “karstā sirds” – brīvdabas peldbaseina zona.

Rēzeknes pilsētas TIC

Sonora Vaice un Andrejs Osokins Akustikā

Sonora Vaice un Andrejs Osokins Akustikā

26.maijā plkst.16.00 Kultūrtelpā Akustika norisināsies apburošās soprānes Sonoras Vaices un meistarīgā pianista Andreja Osokina koncerts.

EUR 25 | Valmieras novada Tūrisma pārvalde

Līgo svinības jūras krastā

Līgo svinības jūras krastā

23. jūnijā aicinām Jūs ciemos, lai kopīgi aizvadītu gada īsāko nakti un godam nosvinētu Līgo svētkus jūras krastā – “Baltic Beach Hotel & SPA” pludmalē!

Baltic Beach Hotel & SPA

Dienvidu saule un šarms Maljorkā!

Dienvidu saule un šarms Maljorkā!

Ceļojums piemērots visiem, kas ilgojas pēc saules un siltuma, mīl neparastus dabasskatus un patīk gozēties lieliskās pludmalēs Vidusjūras krastā.

EUR 576.00 | Latvia Tours

Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā

Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā

Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha

EUR 685 | Estravel Latvia

Delfinārijs un dinozauru parks-25.05.24

Delfinārijs un dinozauru parks-25.05.24

Sākam vasaras sezonas populārākos braucienus- Delfinārijs un dinozauru parks. Priecāsies gan bērni, gan pieaugušie. Smaidiem piepildīta diena!

EUR 35 | Nikos Travel

"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags

Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags.

Tukuma TIC

Līgo Višķos 2024!

Līgo Višķos 2024!

Aicinām jūs apmeklēt grandiozu lielkoncertu 23. jūnija vakarā pulksten 20.00 Višķu estrādē burvīgajā Luknas ezera krastā!

TAKA

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

Lielais plosts 2024

Lielais plosts 2024

Šī gada 25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”.

TAKA

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -