Lasiet 5 labus padomus, lai ceļojumi uz Ēģipti ar bērniem būtu droši un baudāmi

cb.lv | 2023.10.20

Jebkurš ceļojums ar bērniem sagādā gan prieku, gan izaicinājumus. Vecākiem tā ir iespēja atpūsties kopā ar savām atvasēm, tajā pat laikā visu laiku jābūt modriem un gataviem jebkurai situācijai, kas nāk ceļotāju priekšā. Lielisks veids, kā ģimenei kopā atpūsties, ir ceļojums uz Ēģipti. Atsauksmes liecina, ka tas ir drošs un skaists galamērķis, kuru mierpilni var baudīt ģimenes ar bērniem un it īpaši tie, kas iepriekš sagatavojas un zina, kurp dodas. Protams, lielākais Ēģiptes vilinājums ir siltais laiks, plašā jūra, eksotiskā daba un skaistās pludmales, tomēr kā sagatavoties ceļojumam, lai viss noritētu pēc plāna? Turpinājumā pieci padomi, lai ceļojumi uz Ēģipti ar bērniem noritētu droši, mierīgi un skaisti!

1.Uzziniet vietējās tradīcijas, piemēram, izvēlieties piemērotu apģērbu
Ēģipte ir valsts, kurā apmēram 90% iedzīvotāju ir musulmaņi – cilvēki ir laipni, viesmīlīgi un atvērti, tomēr viņi pieraduši pie savādākām tradīcijām kā mēs. Lai ceļojums uz Ēģipti ar bērniem noritētu mierīgi, ir vērts iepazīties ar vietējām tradīcijām un paražām. Piemēram, ir vēlams izvēlēties valstij piemērotu apģērbu, kas nav ļoti atkailinošs vai izaicinošs, neveikt publiskās vietās intīmas jūtu izpausmes u.c. Tradīcija, ko apgūt, ir kaulēšanās par cenu – Ēģiptē ir senas un plašas kaulēšanās tradīcijas, tāpēc veikalos, kas nav lielie tirdzniecības tīkli, preču cenas var nebūt norādītas.

2. Parūpējies par drošību ceļojuma laikā
Drošība ir pirmajā vietā vienmēr, arī ceļojums uz Ēģipti nav izņēmums. Kopumā Ēģipte tiek uzskatīta par drošu valsti tūrismam, tāpēc, lai izvairītos no nedrošām situācijām, ģimenē nepieciešams:
· pirms ceļojuma pārliecināties par dokumentu derīguma termiņu visiem ģimenes locekļiem. Vēlams izgatavot dokumentu kopijas un glabāt tās atsevišķi no oriģināliem;
· pirms ceļojuma pārliecināties, vai pieaugušajiem un bērniem būs nodrošināti nepieciešamie līdzekļi veselībai – tajā skaitā medicīnas preces un medikamenti, kas var būt nepieciešami ceļojuma laikā;
· pārliecinieties par ceļojuma apdrošināšanas iegādi;
· ievērojiet vietējos sabiedriskos noteikumus un likumus, konsultējieties ar Jūsu ceļojuma ekspertu vai viesnīcas darbiniekiem par to, kādas ir vietējās uzvedības normas;
· sagatavojiet un apkopojiet vienuviet kontaktu lapu, ko izmantot nepieciešamības gadījumā – viesnīcas informāciju, tuvinieku tālruņus, apdrošināšanas kompānijas kontaktus, citu svarīgu informāciju, kas var būt nepieciešama ģimenes locekļiem;
· pārrunājiet valsts paražas un atšķirības ar bērniem, neatstājiet viņus bez uzraudzības un rūpējieties par viņu pieskatīšanu! Kūrortos ir pieejamas speciālas aktivitātes bērniem, īpaši bērniem paredzētas rotaļu un izklaides vietas, jautājiet savam ceļojumu ekspertam, vai Jūsu izvēlētajā kūrortā tādas ir!

3.Izvēlieties galamērķi un iepazīsti to laikus
Ēģipte – tie ir neskaitāmi daudzi galamērķi visdažādākajiem ceļotājiem, protams, arī lielām un mazām ģimenēm. Viena no populārākajām kūrorta vietām ir Hurgada, ceļojums uz šo vietu Sarkanās jūras rietumu krastā ir ideāls variants atpūtai ar maziem un lieliem bērniem. Bērniem draudzīgas pludmales un aktivitāšu vietas piedāvā arī Šarmelšeiha, Marsa Alam un citas vietas, Svarīgi, lai atpūtas vieta ietvertu bērniem draudzīgas ūdens atrakcijas un ekskursijas, kultūras apskates vietas, ūdenssporta iespējas, lai restorānos būtu bērnu ēdienkartes un īpašas bērnu atpūtas vietas utt. Visērtākais veids, kā pārliecināties par kūrorta piemērotību dažādu vecumgrupu bērniem, ir pajautāt to uzticamam ceļojumu partnerim!

4. Kādi laikapstākļi jūs sagaida? Noskaidrojiet un sagatavojieties!
20231020-Celojumi-uz-egitpi1

Foto: Unsplash.com / Vegan Oazïs

Lai arī Ēģiptē ir silti visu cauru gadu, laikapstākļus tur var iedalīt sezonā un nesezonā. Pavasarī un rudenī, tas ir aprīlī, maijā, septembrī, oktobrī un novembrī, Ēģiptē parasti ir apmēram 25 – 35 grādi pēc Celsija. Ziemā, kas norit no decembra līdz martam, temperatūra ir 18 – 25 grādiem, bet naktī – ap 10 grādiem pēc Celsija. Ja prātā ir ceļojumi uz Ēģipti ar bērniem, tad rudens, ziemas un pavasara periodi varētu būt piemērotāki, jo klimatiskie apstākļi ir draudzīgāki bērnu ērtībām . Vasaras sezonā – no jūnija līdz augustam – temperatūra Ēģiptes kūrortos var sasniegt pat 40 grādus, tāpēc jāizvērtē, vai tie ir piemēroti laikapstākļi bērna vecumposmam. Neatkarīgi no izvēlētā gadalaika jānodrošinās ar sauļošanās krēmiem, galvassegām, saulesbrillēm un piemērotiem apaviem un apģērbu.

5. Izvēlieties ģimenei piemērotu ūdeni un pārtiku, ievērojiet higiēnu
Ceļojot uz Ēģipti ūdens un pārtikas izvēle kā arī higiēnas jautājumi ir ļoti svarīgi. Karstajā Āfrikas saulē ir svarīgi lietot pietiekoši daudz ūdens, jo svelmē ļoti ātri var notikt organisma dehidrēšanās, īpaši maziem bērniem. Ceļošanas eksperti iesaka izvēlēties fasētu ūdeni, turklāt lietot tikai zināmas izcelsmes ūdeni. Krāna ūdeni lietot neiesaka, īpaši, ja runa ir par bērniem. Ja gadījumā nonākat vietā, kur ūdens nav pieejams, var izvēlēties jebkuru citu fasētu dzērienu.

Labi un lēti ceļojumi uz Ēģipti – Ceļojumubode.lv

Ja vēlaties noskaidrot, vai ceļojumi uz Ēģipti ar bērniem būtu īstais atpūtas variants Jūsu ģimenei, noteikti sazinieties ar Ceļojumubode.lv. Ceļojumi uz Ēģipti – all inclusive, pēdējā brīža ceļojumi uz Hurgadu un Šarmelšeihu par labākajām cenām pieejamas arī šobrīd – vienkārši sazinieties ar mūsu ekspertiem un uzziniet visu par Jūsu ģimenes nākošo ceļojumu uz Ēģipti!

Avots: cb.lv


celojumubode - 3813
Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

4.maija Brīvības svētki Rēzeknē!

4.maija Brīvības svētki Rēzeknē!

Svinēsim svētkus kopā!

Rēzeknes pilsētas TIC

Pārgājienu seriāls

Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi"

“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā gaisā.

Liepājas reģiona TIB

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle!

𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle!

Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens.

EUR 369 | Latvia Tours

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ

TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ

Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos.

TAKA

Luksus klases piedāvājumi - Taizeme

Luksus klases piedāvājumi - Taizeme

Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. Sviniet dzīvi!

EUR 610 | Estravel Latvia

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām smilšainām pludmalēm

EUR 692 | Atlantic Travel

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot aprīlī

EUR 2519 | Estravel Latvia

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

 Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel!

Jurmala Golf Club & Hotel

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Trakai TIC

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums

EUR 370 | Estravel Latvia

Tet Rally Latvia

Tet Rally Latvia

Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē.

Liepājas reģiona TIB

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - Atēnas -...

EUR 1099 | Estravel Latvia

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība.

EUR 367 | Latvia Tours

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -