Kristīne Virsnīte: Seula ir viena no īpašākajām vietām, kur būts

Līga Bite | 2023.09.23

“Šķita, ka esmu aizceļojusi laikā!” tā par piedzīvoto jauno tehnoloģiju mekā un Samsung dzimtenē Seulā, Dienvidkorejā dalās satura veidotāja un ceļotāja Kristīne Virsnīte. Kristīne atzīst, ka pēc šā ceļojuma sev jautājusi, kāpēc jau agrāk Dienvidkoreja nav bijusi viņas galamērķu vēlmju sarakstā?! Seula ir tik pārsteidzoša – nepamet sajūta, ka esi teleportējies nākotnē un uz katra soļa gribas iesaukties wow!

Pieklājība un tīrība
Seulu raksturo moderni debesskrāpji, milzīgi ekrāni, kas izvietoti visapkārt vidē, futūristiskas automašīnas un biznesa kvartāli, kuros pārsvarā redzami cilvēki lielākoties ģērbušies melnā, baltā un bēšā. Seulā dzīvo miljoni, bet ielas ir tik tīras kā ar putekļsūcēju uzkoptas.

Tomēr vispārsteidzošākā ir cilvēku pieklājība. “Vēl nekad tik īsā laikā tik bieži nebiju dzirdējusi un teikusi paldies. Visur jūtama milzīga cieņas, likumpaklausības un pazemības klātesamība. Piemēram, mūs bieži veda ar autobusiem, kuriem tāpat kā Rīgā – tikai tur tā ir kreisā malējā – ir sava josla, un, lai gan sastrēgumi kā jau metropolē ir baisi, neviens pat neiedomājas tajā iešmaukt,” stāsta Kristīne Virsnīte.

Ne velti šobrīd Dienvidkoreju uzskata par mūsdienu Āzijas garšu. “Simtprocentīgi – šī ir garšīgākā valsts, kur esmu bijusi,” uzsver Kristīne. Viņa atklāj vienu epizodi, lai saprastu, ka nepārspīlē: “Lai gan es ļoti mocījos ar pielāgošanos laika joslām (laika starpība Seulā ir sešas stundas uz priekšu) un lai gan mans iekšējais pulkstenis ziņoja, ka ir melna nakts, es cēlos un gāju, jo nekādā gadījumā negribēju nokavēt brokastis.”

Visvairāk gaidītais mirklis
Kristīne uz Koreju devās, lai apmeklētu vienu no visvairāk gaidītajiem tehnoloģiju pasākumiem – Samsung Unpacked. Uzņēmums šāda tipa pasākumus rīko divas reizes gadā un to laikā tiek prezentētas jaunākās mobilo preču kategorijas ierīces. Līdz šim šie pasākumi notika Ņujorkā vai Sanfrancisko, taču šovasar pirmo reizi šis grandiozais notikums risinājās Dienvidkorejā. Tieši te pukst sirds vienam no lielākajiem pasaules uzņēmumiem un tur tiek pieņemti svarīgākie lēmumi, radīti jauni risinājumi, dizaini, inovācijas.

Samsung pasākumā iepazīstināja ar savām jaunākajām ierīcēm, tostarp salokāmajiem telefoniem Samsung Galaxy Flip5 un Samsung Galaxy Fold5. Katrs viedtālrunis ir unikāls – kompaktais Galaxy Flip5 būs vairāk piemērots modes un dzīvesstila influenceriem, mākslinieciskiem cilvēkiem, kas vēlas ar telefona palīdzību izpaust savu personību un stilu, bet otrs salokāmais telefons – Samsung Galaxy Fold5 – būs ideāli piemērots lietišķiem biznesa vides pārstāvjiem.

Tāpat uzņēmums prezentēja Samsung Galaxy Watch6 sērijas viedpulksteņus, kuru fokusā ir miegs un labsajūta. Viedpulkstenis reģistrē, analizē datus un paradumus, kas ne vien palīdzēs dzīvot veselīgāk, bet var pat brīdināt par izmaiņām veselības rādītājos. Divi lieli virzieni un kuriem fokusējas tajos iestrādātās tehnoloģijas un sensori – sirds veselība un miegs. Pulkstenis seko līdzi sirds ritmam un brīdina, ja miera stāvoklī pulss netipiski krītas vai kāpj, kā arī ceļ trauksmi un aicina doties pie ārsta, ja tiek novērots neregulārs sirds ritms, kas var liecināt par nopietnu slimību – aritmiju. Milzīgs uzsvars likts arī uz miega kvalitāti un to, lai ierīces lietotājs veidotu veselīgus miega ieradumus.

“Man ļoti patika, kā Samsung pārstāvis teica – miegs nav veids, kā mēs pabeidzam dienu, bet kā sākam jaunu. Pulkstenis visu dienu palīdz veidot labus ieradumus, lai miegs vakarā nāktu, bet naktī analizē, kāds tas ir bijis, un no rīta var palīdzēt to analizēt, lai nākamās nakts miega kvalitāte būtu labāka,” uzsver Kristīne.
“Iespējams, kādu tehnoloģiju attīstība biedē, bet man tā šķiet aizraujoša un noderīga. Tehnoloģijas tiek radītas, izstrādātas un uzlabotas, lai mūsu dzīvi padarītu ērtāku. Lai mēs varētu daudz vairāk izdarīt ar pēc iespējas mazāku piepūli un vairāk varētu veltīt laiku sev, saviem mīļajiem un atpūtai,” pārdomās dalās Kristīne.

Avots: ka.lv


celojumubode - 3814
Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

Sala ar unikālu skaistumu!

Sala ar unikālu skaistumu!

Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs.

EUR 469.00 | Latvia Tours

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle!

𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle!

Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens.

EUR 369 | Latvia Tours

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT

EUR 199 | Estravel Latvia

Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā

Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā

Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha

EUR 685 | Estravel Latvia

Tet Rally Latvia

Tet Rally Latvia

Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē.

Liepājas reģiona TIB

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

Izpēdo Dienvidkurzemi

Izpēdo Dienvidkurzemi

“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā gaisā.

Liepājas reģiona TIB

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums

EUR 370 | Estravel Latvia

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

Brauc ar klasi Alūksni!

Brauc ar klasi Alūksni!

Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem!

EUR 3.00 | Alūksnes TIC

Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis

Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis

19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini.

EUR 40 | Valmieras TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -