Trešajā Bauskas vecpilsētas CIERĒ ar gaismām un klausāmstāsiem atklās pilsētas senās daļas leģendas

Kristiāna Paula Lībiete | 2023.09.09

Otrā septembra sestdiena Bauskas vecpilsētā jau tradicionāli tiek aizvadīta svētku zīmē. Arī 2023. gada 9. septembrī no plkst. 17:00 Bauskas Rātslaukumā norisināsies lielais Zemgales Dižtirgus, taču no plkst. 20:00 līdz plkst. 24:00 pilsētas iedzīvotāji un viesi jau trešo reizi aicināti apmeklēt CIERI – nesteidzīgu pastaigu Bauskas vecpilsētā. Šoreiz gaismu un klausāmstāstu sinerģijā vecpilsētas ielās atbalsosies Bauskas senās daļas leģendas.

Ņemot vērā iepriekšējo gadu atsaucību, CIERE tiks veidota kā nesteidzīga orientēšanās pastaiga pa Bauskas vecpilsētas bruģi, kuras galvenais mērķis ir izklaidējošā veidā iepazīt vietējo pilsētvides mantojumu. Šī gada pastaigas maršrutu sastādīs deviņas ēkas Bauskas vecpilsētā, kuras atklās kādu no Bauskas senās daļas leģendām. Katrā no pastaigas punktiem būs iespēja izlasīt īsu nama vai vietas vēsturisko aprakstu un noklausīties ar to saistītu leģendu. Namu vēsturiskie apraksti un leģendas tapuši sadarbībā ar Bauskas muzeja speciālistiem. Namu stāstu audio arī šogad ierunās novadnieks un aktieris Jēkabs Reinis. Tāpat vecpilsētu atdzīvinās dažādi mākslinieciski akcenti – dzīvās skulptūras, flautiste Klēra Kuļikauska, diskžokeju spēle un vēl. Svētku dienā visā pilsētā atspīdēs arī īpaši gaismas stari, kas tiks raidīti no Bauskas ūdenstorņa.

Arī šajā reizē apmeklētājiem vērīgi jālūkojas ne tikai uz izgaismoto ēku fasādēm, bet arī uz saviem purngaliem, jo katra spožā objekta tuvumā atradīsies vārds vai frāze, no kuriem pastaigas beigās iespējams izveidot kādu dzejisku izteikumu par Bausku. Tā kā arī šī gada pastaigu pavadīs sauklis “Cierē un laimē lidojumu ar gaisa balonu!”, pēc veiksmīga maršruta izpildes CIERES dalībniekiem būs iespēja piedalīties vilinošās balvas izlozē. Lai tiktu pie balvas, saliktās dzejas rindas ir jāuzraksta uz dalībnieka anketas un līdz plkst. 23:59 jāiemet kastē pie Bauskas rātsnama. Dalībnieka maršruta karti no plkst. 20:00 būs iespējams saņemt stendā pie Bauskas rātsnama. Izlozes anketa būs uzdrukāta uz maršruta kartes. Dalība orientēšanās pastaigā ir bez maksas.

Dodoties pastaigā, iesakām līdzi ņemt pildspalvu un lukturīti. Lukturītis var noderēt, lai tumsā atrastu meklētos vārdus vai frāzes, ko tad pēcāk ar pildspalvu piefiksēt uz kartes. Tāpat pildspalva būs nepieciešama, lai aizpildītu anketu un piedalītos izlozē. Vienu laimīgo, kuram kopā ar kompāniju tiks dāvāta iespēja apskatīt Bausku no putna lidojuma, tiešraidē izlozēsim īsu mirkli pēc CIERES noslēguma - 10. septembra plkst. 00:15. Tiešraide tiks translēta Bauskas Kultūras centra sociālās platformas “Facebook” lapā (facebook.com/kultura.bauska), un to vadīs Ansis Bogustovs.

9. septembrī paralēli CIEREI no plkst. 17:00 Bauskas Rātslaukumā norisināsies Zemgales Dižtirgus. Par norises muzikālo noformējumu līdz plkst. 20:00 rūpēsies balvu ansamblis “Ziņģes brāļi”, bet ar sarunām par Bauskas vecpilsētu un tās bagātīgo mantojumu možu garu tirgus laukumā uzturēs Ansis Bogustovs. Līdz pat plkst. 23:00 Bauskas Rātslaukumā darbosies bezmaksas karuselis jaunākajiem svētku svinētājiem.

Pirmā CIERE Bauskas vecpilsētā tika aizvadīta 2022. gada septembrī, izgaismojot astoņus bijušo ražotņu namus, savukārt pērn cierētāji tika aicināti iepazīt ar Bauskas vecpilsētu saistītas personības. Ik gadu pasākums vecpilsētas ielās pulcina ne tikai staigātājus, bet arī ielu muzikantus. Tāpat par svētku atmosfēru rūpējas arī vecpilsētas patstāvīgie iedzīvotāji, rotājot savu namu logus ar dažādiem gaismu risinājumiem. Arī šogad namu iedzīvotāji tiek aicināti piedalīties svētku radīšanā, savos logos ieliekot gaismiņas vai kā citādi kļūstot par daļu no Bauskas vecpilsētas spožā leģendu stāsta. Gaidot šī gada stāstu un gaismas spēļu simbiozi, aicinām atskatīties uz piedzīvoto: https://www.youtube.com/watch?v=zl0tiPSQVRs

Aktuālajai informācijai un jaunumiem par CIERI aicinām sekot līdzi Bauskas Kultūras centra ierakstiem sociālās platformas “Facebook” lapā (facebook.com/kultura.bauska) un “Instagram” profilā (instagram.com/kulturas_centrs).

Avots: Bauskasnovads.lv


celojumubode - 3814
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku tirdziņš U.C.

Tukuma TIC

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu!

Bauskas TIC

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā akcijā ģimenēm.

Gulbenes novada TIC

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā Cēsu novads!

Cēsu TIC

Putnu draugu skola 2024

Putnu draugu skola 2024

Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem!

Bauskas TIC

NBS orķestra koncerts TUMĒ

NBS orķestra koncerts TUMĒ

2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli.

Tukuma TIC

Biznesa pusdienu piedāvājums

Biznesa pusdienu piedāvājums

Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00!

Hercogs Mārupe

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām neaizmirstamus.

Tukuma TIC

Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī!

Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī!

Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu.

Bauskas TIC

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI

24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ".

Tukuma TIC

Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences”

Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences”

No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā

Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā

4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus.

Tukuma TIC

Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem

Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem

Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Uz Tukumu pēc literatūras!

Uz Tukumu pēc literatūras!

Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem.

Tukuma TIC

Golfa diena Madonā

Golfa diena Madonā

Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu.

Madonas TIC

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem.

Gulbenes novada TIC

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un apkārtnē!

Tukuma TIC

Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos!

Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos!

Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā!

Bauskas TIC

Glika dienas Alūksnē

Glika dienas Alūksnē

Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”!

Alūksnes TIC

Karogu brauciens | Tukumā

Karogu brauciens | Tukumā

Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā!

Tukuma TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -