4 vērtīgi ieteikumi, kā pagarināt viedierīču kalpošanas laiku

Lauris Kupčs | 2023.10.22

Mūsdienās viedierīces ir kļuvušas par neatņemamu mūsu dzīvesveida sastāvdaļu, tāpēc nereti vēlamies, lai tās kalpotu pēc iespējas ilgāku laiku. Katras ierīces kopšanai ir savi “knifiņi” – vai tā būtu pareizā lādētāja izmantošana, regulāra atmiņas iztīrīšana vai tik vienkārši kā aizsargvāciņa uzlikšana, pasargājot no ikdienas skrāpējumiem. Tehnoloģiju eksperts dalās padomos par to, kā maksimāli izmantot un pagarināt ierīces kalpošanas laiku, veicot pāris pareizas ikdienas kopšanas darbības.

1. Pareizais lādētājs pareizai uzlādei

Veicot viedierīču uzlādi, vienmēr jāizmanto lādētājs, kas paredzēts tieši konkrētajai ierīcei. Citai ierīcei paredzēts lādētājs, lētāka alternatīva oriģinālajam lādētājam vai pat nezināmas izcelsmes ātrās uzlādes lādētājs var ilgtermiņā ievērojami samazināt akumulatora darbības laiku vai dažkārt pat sabojāt pašas ierīces darbību. Pēc tehnoloģiju eksperta domām, nav labi, ja viedierīces akumulatoru pēc īslaicīgas lietošanas katru reizi uzlādē, vai otrādi – piemēram, nepārtraukti uzlādē to visas nakts garumā. Tas attiecas gan uz viedtālruņiem, gan citām viedierīcēm kā, piemēram, pulksteņiem, austiņām un planšetdatoriem.

Papildus pareizai uzlādei Huawei produktu apmācību vadītājs Mikus Tillers iesaka rūpīgi uzraudzīt ierīču akumulatorus, lai nodrošinātu, ka tie nav pakļauti ekstremālām temperatūrām. “Dažkārt lietotāji aizmirst savas austiņas ārā uz kāda galda vai atstāj automašīnā vasaras karstumā vai ziemas aukstumā. Diemžēl tas var izraisīt akumulatora darbības laika pasliktināšanos, jo straujas temperatūras izmaiņas ietekmē ierīces iekšējos procesus.”

2. Regulāras “veselības pārbaudes”

Gan viedtālruņos, gan citās viedajās ierīcēs ir svarīgi regulāri veikt programmatūras atjauninājumus. Šie atjauninājumi bieži ietver kļūdu labojumus un drošības uzlabojumus, kas var uzlabot ierīces kopējo veiktspēju. Tāpat ir būtiski laiku pa laikam pārbaudīt ierīcē esošās programmas, failus un fotoattēlus, kā arī dzēst failus, kas atrodas dīkstāvē. “Jo mazāk “atkritumu” ierīcēs, jo vienmērīgāk tās darbosies. Turklāt šādā veidā nebūs nevajadzīgu paziņojumu, kas uzdarbojas kā enerģijas “ēdāji”,” skaidro eksperts.

3. Droša guļvieta

Ņemot vērā mūsdienu cilvēku aktīvo dzīvesveidu, viedierīces tiek ņemtas līdzi it visur – uz pludmali, iepērkoties, skrienot un veicot citus vairāk vai mazāk ekstrēmus ikdienas uzdevumus. “Pārnēsājot ierīces somā, ir ļoti svarīgi pārliecināties, ka tās atrodas atsevišķā kabatā vai vismaz vāciņā, kas neļauj tām saskarties ar citiem priekšmetiem un tādējādi pasargā ekrānu no skrāpējumiem,” skaidro eksperts. Piemēram, lai paildzinātu bezvadu austiņu kalpošanas laiku, M. Tillers norāda, ka ir svarīgi tās glabāt uzlādes korpusā, brīžos, kad tās netiek aktīvi lietotas. “Jaunajiem modeļiem izstrādātāji ir pievērsuši lielāku uzmanību arī uzglabāšanas riskiem. Piemēram, jaunais Huawei Watch Buds modelis apvieno austiņas un viedpulksteni, kas nozīmē, ka austiņas ir paslēptas viedpulkstenī un, kad tās netiek izmantotas, vienmēr tiek glabātas drošā veidā. Jaunākie viedpulksteņi ir pārklāti arī ar īpašu stiklu, kas ir izturīgs pret skrāpējumiem, tāpēc ilgāk saglabās “svaigu” izskatu," skaidro eksperts.

4. Personīgā higiēna arī viedierīcēm

Tehnoloģiju eksperts norāda, ka viedierīces jātīra vismaz reizi nedēļā, lai no tām noņemtu netīrumus un baktērijas. “Parasti viedierīces ir mums līdzās uz katra soļa, tāpēc netīrumi, putekļi, tauki, kā arī, piemēram, losjonu atliekas nokļūst uz ierīces un tās spraugās. Šos ikdienas netīrumus var viegli notīrīt ar vates kociņiem vai zobu birsti ar mīkstiem sariņiem, taču, ja tīrīšana tiek veikta ar mitru drānu, ierīce nekavējoties jānosusina, pat ja tā ir ūdensnecaurlaidīga, tādējādi izvairoties no pleķiem vai tīrīšanas paliekām uz ekrāna,” norāda M. Tillers.

“Par viedpulksteņiem jārūpējas īpaši rūpīgi, jo tie vienmēr ir uz rokas un tiek izmantoti visās situācijās. Piemēram, pēc peldes sāļā vai hlorētā ūdenī viedpulkstenis jānoskalo ar saldūdeni, lai nerastos vizuālas sāļu paliekas. Īpaša uzmanība jāpievērš siksniņu kopšanai, lai tās ilgāk saglabātu pēc iespējas labāku izskatu. Atkarībā no siksniņas materiāla talkā var nākt mitra drāna vai īpaši ādas kopšanas līdzekļi,” skaidro eksperts.

Nereti ātrākā ierīces nolietojuma pazīme ir skrāpējumi uz ekrāna un korpusa. Tāpēc, lai izvairītos no skrāpējumiem, tehnoloģiju eksperts iesaka izmantot ekrāna aizsargstikliņus un izturīgus vāciņus teju visām ierīcēm, lai tās ilgāk saglabātu labu izskatu. Tad arī pati ierīce liksies vizuāli pievilcīgāka un mazināsies vēlme pēc jaunas iegādes.

Avots: Huawei.com


celojumubode - 3814
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā

Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā

Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha

EUR 685 | Estravel Latvia

Izpēdo Dienvidkurzemi

Izpēdo Dienvidkurzemi

“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā gaisā.

Liepājas reģiona TIB

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

Svinēt ziedoni ūdenstornī

Svinēt ziedoni ūdenstornī

4. maijā Karostas ūdenstornī, Ģenerāļa Baloža ielā 29, Liepājā, notiks vienas dienas mūzikas, mākslas un laikmetīgā teātra festivāls „ziedonis Ūdenstornī”.

Liepājas reģiona TIB

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

4.maija svētki Alūksnē

4.maija svētki Alūksnē

Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”.

Alūksnes TIC

ALBĀNIJA jau no 30.05.

ALBĀNIJA jau no 30.05.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija

EUR 589 | Latvia Tours

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars pulksten 11:30

Alūksnes TIC

Svinam Vācijas futbola vasaru

Svinam Vācijas futbola vasaru

Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu savas koman

Europcar

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām smilšainām pludmalēm

EUR 692 | Atlantic Travel

Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē

Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē

18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un izklaides bērniem.

Baltic Beach Hotel & SPA

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Trakai TIC

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT

EUR 199 | Estravel Latvia

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -