«Bauskas alus» paplašina dzērienu sortimentu, investējot 40 000 EUR sešu jaunu produktu izstrādē

Diāna Calpanova | 2023.05.26

Reaģējot uz patērētāju radītām tirgus tendencēm, “Bauskas alus” ir paplašinājis dzērienu klāstu ar trīs jaunām produktu kategorijām, kas līdz šim nav bijušas “Bauskas alus” portfelī – bezalkoholisko alu, limonādi un sidru, kopumā sešu jaunu produktu attīstībā investējot 40 000 EUR. Kopējās investīcijas dažādos Bauskas alus darītavas jauninājumos šogad sasniedz 65 000 EUR apmēru, no kuriem 25 000 EUR novirzīti alus darītavas telpu atjaunošanai un ekskursiju programmas pilnveidošanai.

Jaunie “Bauskas alus” produkti izstrādāti, ņemot vēra  patēriņa jeb tirgus tendences un pieaugošo vēlmi patērēt ilgtspējīgākus produktus, kas tiek ražoti lokāli un no vietējām, dabīgām izejvielām. Seši jaunumi  – “Bauskas bezalkoholiskais alus”, “Bauskas limonāde” ar rabarberu, upeņu un cidoniju garšu, “Bauskas sidrs” ar ābolu un ābolu-rabarberu garšām tirdzniecībā pieejami jau no maija sākumā. Produkti šobrīd iegādājami “Bauskas alus” darītavas veikalos un jau vasaras sākumā būs patērētājiem pieejami arī citās Latvijas tirdzniecības vietās.

“Viens no mūsu novērojumiem aizvadītajā gadā ir gāzēto dzērienu premium segmenta pieaugums, kas nozīmē, ka patērētāji ir gatavi un vēlas iegādāties augstākas kvalitātes dārgākus produktus, īpaši, ja tie ir ražoti Latvijā un no dabīgām izejvielām. Ar jauno produktu piedāvājumu mēs plānojam apmierināt arvien pieaugošo pieprasījumu pēc augstvērtīgākiem un kvalitatīvākiem dzērieniem no dabīgām izejvielām. Ceram uzrunāt arī gados jaunākus patērētājus, kuriem patīk dažādot savu izvēlēto produktu klāstu, meklēt jaunas un interesantas garšas, kā arī eksperimentēt ar zīmoliem un produktu kategorijām,” stāsta Nils Kazaks, SIA “Bauskas alus” valdes loceklis.

“Bauskas limonādes” ir ražotas no dabīgiem augļiem un ogām, kas ievāktas Latvijas dārzos. Limonādes tiek piedāvātas ar trīs garšām – rabarberu, cidoniju un upeņu, un ražotas bez pievienotiem aromatizētājiem, neizmantojot konservantus  un mākslīgās krāsvielas. Turpinot produktu portfeļa attīstību, patērētājiem tiek piedāvāti arī sidri –  pussausais ābolu un pussaldais ābolu un rabarberu sidrs, kas tiek ražoti, izmantojot Latvijā audzētu ābolu un rabarberu sulas.

Lai gan alus tradicionāli ir alkoholisks dzēriens, mūsdienās turpina pieaugt bezalkoholiskā alus popularitāte. Arvien vairāk patērētāju atzīst, ka bezalkoholiskais alus garšo labi, sniedz interesantu garšu un aromātu pieredzi, kā arī iespēju baudīt alus kultūru un tradīcijas bez alkohola ietekmes. Jaunradītais “Bauskas bezalkoholiskais alus” tiek ražots pēc īpašas tehnoloģijas, kas ļauj saglabāt ierasto alus garšu, izmantojot īpaši atlasītus aromātiskos apiņus un izsmalcinātu miežu iesalu. Tas ir dzidrs, gaišs dzēriens ar izteiktu apiņu rūgtumu un viegli sajūtamu apiņu aromātu.

“Galvenais iemesls, kāpēc bezalkoholiskais alus kļūst arvien populārāks, ir patērētāju pieaugošā interese par veselīgu dzīvesveidu. Daudzi cilvēki izvēlas bezalkoholisko alu kā alternatīvu tradicionālajam alum, jo tas nesatur alkoholu, kā arī satur mazāk kalorijas. Esam gandarīti, ka, radot mūsu pirmo produktu bezalkoholiskā alus kategorijā, mums ir izdevies saglabāt “Bauskas alus” unikālās tradicionālā alus garšas nianses,” komentē Nils Kazaks.

Pēc divu gadu pārtraukuma, apmeklētājiem atkal ir pieejamas arī Bauskas alus darītavas ekskursijas, kas 2021. gadā tika pārtrauktas uz nenoteiktu laiku Covid-19 pandēmijas ierobežojumu dēļ. Šī gada sākumā, investējot 25 000 EUR, ir veikta telpu atjaunošana un ekskursijas programmas pilnveidošana. Vairāk informācijas par “Bauskas alus” darītavas ekskursijām: https://bauskasalus.lv/ekskursija/

Avots: Ogilvy.lv


celojumubode - 3812
Jauna dabas taka Ērgļos.

Jauna dabas taka Ērgļos.

Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ!

Madonas TIC

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un apkārtnē!

Tukuma TIC

Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī!

Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī!

Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu.

Bauskas TIC

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem.

Gulbenes novada TIC

UFO stāstīs jokus Tukumā

UFO stāstīs jokus Tukumā

Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu!

Tukuma TIC

Uz Tukumu pēc literatūras!

Uz Tukumu pēc literatūras!

Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem.

Tukuma TIC

Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā

Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā

4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus.

Tukuma TIC

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā akcijā ģimenēm.

Gulbenes novada TIC

Golfa diena Madonā

Golfa diena Madonā

Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu.

Madonas TIC

Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos!

Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos!

Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā!

Bauskas TIC

TALKA | Vīna darītavas

TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā

Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra baudīšana

Tukuma TIC

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu!

Bauskas TIC

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā!

Cēsu TIC

Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem

Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem

Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Glika dienas Alūksnē

Glika dienas Alūksnē

Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”!

Alūksnes TIC

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā.

Tukuma TIC

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un laukos.

Madonas TIC

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām neaizmirstamus.

Tukuma TIC

Biznesa pusdienu piedāvājums

Biznesa pusdienu piedāvājums

Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00!

Hercogs Mārupe

Karogu brauciens | Tukumā

Karogu brauciens | Tukumā

Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā!

Tukuma TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -