Ārzemju tūristu pieprasījums pēc auto nomas šogad varētu atgriezies pirms pandēmijas apjomā

Lilita Pelčere | 2023.04.03

Ārzemju tūristu pieprasījums pēc automobiļu nomas pakalpojumiem Latvijā ir gandrīz atgriezies pirms pandēmijas apjomā – liecina automašīnu nomas un pilna servisa līzinga pakalpojumu sniedzēja “Avis” dati. Visbiežāk auto mūsu valstī rezervē iedzīvotāji no Vācijas, Lielbritānijas un Dānijas. Vairums tūristu izvēlas mazo un kompakto klašu automobiļus, kā arī ceļojumu Latvijā apvieno ar braucienu arī uz kaimiņvalstīm – Lietuvu un Igauniju.

“Lai arī pēc pandēmijas sekoja nākamais trieciens mūsu tirgum – karš Ukrainā, vērojam, ka pamazām tūrisms sāk atkal “iekustēties”. Automobiļu nomas apjoms vēl pilnībā nesasniedz pirms pandēmijas datus, tomēr tirgus kopumā atkopjas. Šī gada pirmajā ceturksnī esam nodrošinājuši rezervācijas 84% apmērā, salīdzinot ar analogu periodu 2019. gadā, savukārt automobiļu nomas dienu skaits ir sasniedzis 94%. Paredzams, ka šī gada laikā tūristu skaits Latvijā turpinās pieaugt, kas pozitīvi ietekmēs visas saistītas nozares Latvijā,” stāsta “Avis” Līzinga departamenta vadītāja Daina Kantāne.

Pērn uzņēmumā “Avis” nomas auto rezervāciju skaits, kā arī kopējais transportlīdzekļu rezervēšanas dienu daudzums ir palielinājies par aptuveni pusi, salīdzinot ar 2021. gadu. Savukārt būtisks lēciens augšup bijis salīdzinot ar pavisam Covid-19 pandēmijas nobremzēto 2020. gadu – par 184% vairāk rezervāciju un par 99% lielāks kopējais auto nomas dienu skaits.

Latvijā visbiežāk automobiļus nomā iedzīvotāji no Vācijas (25%), Apvienotās Karalistes (16%) un Dānijas (13%). Pie mums viesojas arī Norvēģijas (11%), Amerikas Savienoto Valstu (8%), kā arī Zviedrijas, Francijas un Itālijas (7%) iedzīvotāji. Atpūtas braucienos visbiežāk brauc tūristi no Vācijas, Apvienotās Karalistes un Norvēģijas, bet korporatīvajos braucienos – no Vācijas, Dānijas un Amerikas Savienotajām Valstīm.

Vairums tūristu izvēlas apceļot visu Baltiju, apvienojot Latvijas, Igaunijas un Lietuvas apskati. Vasarā ceļotāji visbiežāk nomā auto 1,5 līdz 2 nedēļas vai pat ilgāk, savukārt pārējos gadalaikos – ne vairāk kā nedēļu. Novērots, ka ceļotājiem ziemas periodā īpaši svarīgs ir automobilis ar paaugstinātu klīrensu (attālumu no grīdas seguma līdz automašīnas apakšējai centrālajai daļai), tādējādi aukstajos mēnešos vairāk tiek rezervēti apvidus klases automobiļi. Tāpat ziemas mēnešos automobiļa apdrošināšanu pret bojājumiem izvēlas par 20% vairāk nomnieku nekā vasarā. Tas liecina, ka aukstajā laikā braucēji vairāk satraucas par ceļu stāvokli un laikapstākļiem, līdz ar to vēlas vairāk nodrošināties pret dažāda veida negadījumiem.

Kopumā gada ietvaros tūristi vairāk dod priekšroku mazo un kompakto klašu automobiļiem – tie tiek rezervēti savlaicīgāk nekā citi automobiļi. Turklāt tieši šie auto tiek nomāti garāku laika posmu. Tie, kuri ceļo ilgāk, izvēlas transportlīdzekļus, kas izmaksā mazāk.

“Vērojam, ka pirms pandēmijas ceļotāji auto rezervēja daudz savlaicīgāk nekā pēdējos gadus. 2019. gada vasaras mēnešos auto tika rezervēts pat mēnesi iepriekš, bet, sākoties vīrusa izplatībai, tās nereti bija tikai trīs dienas pirms brauciena. Savukārt šī gada janvārī auto tika rezervēts vidēji 13 dienas pirms ceļojuma, februārī – 17 un martā – deviņas,” stāsta D.Kantāne.

“Avis” dati liecina, ka atpūtas braucienos biežāk ceļo pāri vai viena mājsaimniecība, ko veido divi pieaugušie un viens līdz divi bērni. Savukārt, lielākas grupas (vidēji no piecām līdz astoņām personām) vairumā gadījumos dodas korporatīvajos braucienos, ceļojot darba vajadzībās.

Avots: Ka.lv


celojumubode - 3812
-100 € - Apvienoto Arābu Emirātu kūrorti

-100 € - Apvienoto Arābu Emirātu kūrorti

Līdz 31.05. - rezervējiet atpūtu 2024/2025 gada Ziemas sezonai AAE par lielisku cenu // Ietaupiet 100 € par rezervāciju

EUR 726 | Estravel Latvia

Izbaudi aktīvās atpūtas iespējas Bauskā!

Izbaudi aktīvās atpūtas iespējas Bauskā!

Izbaudi aktīvās atpūtas iespējas-dodoties pa Mēmeli, Mūsu, Lielupi ar laivām vai SUP, iegūstot labus lomus kādā no makšķerēšanas vietām vai dodies izjādē!

Bauskas TIC

Brauc ar klasi Alūksni!

Brauc ar klasi Alūksni!

Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem!

EUR 3.00 | Alūksnes TIC

👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI!

👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI!

Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar tradīcijām..

EUR 53.00 | Latvia Tours

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - Atēnas -...

EUR 1099 | Estravel Latvia

WOW cena! 𝐌𝐀𝐋𝐃𝐈̄𝐕𝐔 𝐒𝐀𝐋𝐀𝐒!

WOW cena! 𝐌𝐀𝐋𝐃𝐈̄𝐕𝐔 𝐒𝐀𝐋𝐀𝐒!

🔥 ĪPAŠAIS PIEDĀVĀJUMS individuālam ceļojumam 𝐧𝐨 𝟐𝟏/𝟎𝟓/𝟐𝟎𝟐𝟒, ar 7 nakšu atpūtu All Inclusive kūrortā CLUB MED KANI.

EUR 2331 | Latvia Tours

“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē

“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē

Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko!

TAKA

25.maijā norisināsies Lielais plosts

25.maijā norisināsies Lielais plosts

25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”.

TAKA

50% atlaide kurīziem 2025. gadā - Nenokavē

50% atlaide kurīziem 2025. gadā - Nenokavē

AGRĀ IZPĀRDOŠANA - 50%. // Iepazīstiet grieķu kultūru un salas kruīza ceļojumā ar Celestyal Cruises. 21.03., 28.03., 31.10., 07.11. un 14.11.2025. //

EUR 249 | Estravel Latvia

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT

EUR 199 | Estravel Latvia

Karostas festivāls

Karostas festivāls

No 1. līdz 9. jūnijam norisināsies Karostas festivāls. Festivāls šogad notiks jau 6. reizi. Šī gada tēma – Otra iespēja.

Liepājas reģiona TIB

Līgo svinības jūras krastā

Līgo svinības jūras krastā

23. jūnijā aicinām Jūs ciemos, lai kopīgi aizvadītu gada īsāko nakti un godam nosvinētu Līgo svētkus jūras krastā – “Baltic Beach Hotel & SPA” pludmalē!

Baltic Beach Hotel & SPA

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

Dienvidu saule un šarms Maljorkā!

Dienvidu saule un šarms Maljorkā!

Ceļojums piemērots visiem, kas ilgojas pēc saules un siltuma, mīl neparastus dabasskatus un patīk gozēties lieliskās pludmalēs Vidusjūras krastā.

EUR 576.00 | Latvia Tours

ÖÖD brīvdienu spoguļmāju noma

ÖÖD brīvdienu spoguļmāju noma

Visa Igaunija // Spoguļmāju noma līdz 30.09. // Pieprasījums ir ļoti liels - pasteidzieties rezervēt!

EUR 176 | Estravel Latvia

Mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki

Mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki

Apvienojoties aktīvajiem vietējiem un apkaimes iedzīvotājiem, 31. maijā pirmo reizi tiks svinēti mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki.

Talsu novada TIC

Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam!

Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam!

NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;)

Latvia Tours

Rūjienas saldējuma svētki

Rūjienas saldējuma svētki

25.maijā Rūjienā norisināsies, iespējams, gardākie svētki šajā pusē - Rūjienas saldējuma svētki!

Valmieras novada Tūrisma pārvalde

Līgo Višķos 2024!

Līgo Višķos 2024!

Aicinām jūs apmeklēt grandiozu lielkoncertu 23. jūnija vakarā pulksten 20.00 Višķu estrādē burvīgajā Luknas ezera krastā!

TAKA

Rēzeknes āra peldbaseins atsāk sezonu!

Rēzeknes āra peldbaseins atsāk sezonu!

Un beidzot pēc ziemas sezonas, no 7.maija ir atsākusi darbu Olimpiskā centra Rēzekne “karstā sirds” – brīvdabas peldbaseina zona.

Rēzeknes pilsētas TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -