Travelnews.lv piedāvā: Nedēļas nogales TOP7 pasākumi

Ludmila Glazunova | 2023.04.01

Ļoti, ļoti darbīga nedēļas nogale! Putnu dienas un “Satiec savu meistaru” visā Latvijā – gan Rīgā, gan tuvākās un tālākās pilsētās un novados. Daudz interesanta arī kultūras un aktīvās atpūtas cienītājiem. Travelnews.lv piedāvā savu skatījumu uz TOP7 notikumiem.

Visā Latvijā norisinās Putnu dienas 2023

 Nedēļas nogalē, 2023. gada 1. un 2. aprīlī, Latvijas Ornitoloģijas biedrības virsvadībā norisināsies Putnu dienas 2023. Putnu dienu programmā aprīlim iecerēti vairāk nekā četrdesmit pasākumi dažādās Latvijas vietās, sākot ar putnu vērošanu un putnu būru darināšanu, beidzot ar tematiskām lekcijām un izstādēm. Detalizēts Putnu dienu 2023 pasākumu kalendārs un informācija par pieteikšanos konkrētiem pasākumiem ir pieejama šeit: https://www.putnudienas.lv/lv/pasakumu-kalendars/, turpretī pasākumu norises vietu karte, kas aizvien tiek papildināta ar jaunām aktivitātēm, ir pieejama šeit: https://www.putnudienas.lv/lv/pasakumu-karte-2/. Plašāka informācija atrodama šeit.

Satiec savu meistaru jau šajā nedēļas nogalē

2023. gada 31. martā, 1. un 2. aprīlī – vairāk kā 250 meistari aicina interesentus apmeklēt un iesaistīties meistarklasēs, praktiskajās nodarbībās un lekcijās, lai iepazīstinātu ar dažādiem amatiem un prasmēm, kā arī radītu interesi, izpratni un sabiedrības līdzdalību mūsu nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanā. Plašāka informācija atrodama šeit.

Izbaudi Cēsu restorānu nedēļu

No 2023. gada 31.marta līdz 9.aprīlim norisināsies svētku Restorānu nedēļa! Tieši pirms 5 gadiem tika aizvadīta pirmā pavasara Restorānu nedēļa Cēsu novadā, kas nu jau kļuva par tradīciju. Plašāka informācija atrodama šeit.

Svini Latgales vēstniecības GORS desmit gadu jubileju

Pavasarī Latgales vēstniecībai GORS, kā pirmajai jaunizbūvētajai reģionālajai koncertzālei Latvijā, aprit desmit gadi, ko tā svinēs jubilejas pasākumu ciklā “10 kā 1”. Jubilejas gada centrālie notikumi norisināsies laikā no 28.marta līdz 27. maijam, iezīmējot GORS darbības svarīgākās šķautnes – simfoniskās un kora mūzikas koncerti, muzikāli teatrālie uzvedumi, jaunrade, latgaliskās vērtības, jauno mūziķu talantu kalve. Plašāka informācija atrodama šeit.

Rīgā īpašs šovs bērniem

2023.gada 1. aprīlī “Arēnā Rīga” norisināsies lielais bērnu akvašovs “Waterland”, informē portāls balticevents.info. Tāda formāta cirka šovs uz ūdens Latvijā notiks pirmo reizi. Pasākuma laukums būs pārpildīts ar māksliniekiem jūras iemītnieku kostīmos. Uz “Arēnas Rīga” teritorijas tiks uzbūvēts milzīgs baseins, kurā satilpst ap 170 tonnas ūdens, un 24 metrus augsta gaismas strūklaka. Visa šovprogramma norisināsies gaismas, lāzeru un uguns elementu pavadībā, lai parādītu skatītājiem ūdens un uguns stihiju maģiju. Plašāka informācija atrodama šeit.

Valmieras muzejs priecē ar jaunu izstādi

Valmieras muzejā 31. martā plkst. 16.00 atklāj Imanta Lancmaņa gleznu izstādi. Valmieras muzeja Izstāžu nama abos stāvos būs izvietoti darbi vairākās tematikās – darbi par Bībeles tēmu un Ozolu cikls. Savu vietu radīs arī ainavas un klusās dabas. Mākslinieks intensīvi turpināja strādāt ar tēmu “Nāves deja”, šie darbi plašākai publikai tika atrādīti šā gada 17. februārī Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā. Šajā nedēļā darbi ceļo arī uz Valmieru. Plašāka informācija atrodama šeit.

Lai Ventspils top sniegpulkstenīšiem bagātāka

2023. gada 1. aprīlī plkst. 11:00 Ventspilī, Jūrmalas parkā aiz Ūdensroža dīķa ikviens tiek aicināts piedalīties Sniegpulkstenīšu stādīšanas talkā, lai kopīgi sveicinātu pavasari un iestādītu savu sniegpulkstenīti. Līdzi var ņemt gan pašu sarūpētus stādiņus, gan tos varēs saņemt turpat stādīšanas vietā, informē Ventspils Komunālā pārvalde. Plašāka informācija atrodama šeit.

Avots: BalticTravelnews.com


celojumubode - 3803
Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās.

TAKA

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni!

Alūksnes TIC

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

Lieldienu pasākums mini ZOO

Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši"

Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem.

Talsu novada TIC

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

6 trending travel destinations for 2024

6 trending travel destinations for 2024

Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans.

EUR 79 | airBaltic

Klasiskās indiešu dejas koncerts

Klasiskās indiešu dejas koncerts

6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā.

EUR 10 | Valmieras TIC

Zaķim šodien Liela diena

Zaķim šodien Liela diena

30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot sīkdzīvniekus.

Liepājas reģiona TIB

Daiļslidošanas sacensības

Daiļslidošanas sacensības

No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”.

Valmieras TIC

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem.

Liepājas reģiona TIB

Riga Reggae Acoustic

Riga Reggae Acoustic

6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae Acoustic!

EUR 15 | Valmieras TIC

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas ēdināšanas uzņēmumi.

Liepājas reģiona TIB

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā!

Valmieras TIC

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā.

TAKA

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta auto un motorikša

EUR 757 | Latvia Tours

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama

EUR 350 | Latvia Tours

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot un ripināt olas

Alūksnes TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -