Gundega Skudriņa: Oo, atvaļinājum, tu biji lielisks!! Paņēmu no tevis maksimumu.

Gundega Skudriņa | 2023.03.15

Pasākumu organizatore, influencere radošās apvienības “Skudras metropole” vadītāja un radošā direktore Gundega Skudriņa, kura devās ceļojumā uz Indonēzijas salu Bali: Varbūt tāpēc, ka divdesmit gadu laikā atļāvos, pirmo reizi, būt mēnesi garās brīvdienās, lai atslēgtu prātu un ķermeni no vāveres riteņa.

Bet varbūt tik fantastiski bija tāpēc, jo dzīvoju šeit un tagad. Ja jāstrādā, tad uz pilnu klapi, ja jāatpūšas, tad par visiem tūkstoš procentiem:)

Bet varbūt tāpēc tik koši un krāsaini, ka katra minūte piedzīvojumu vērta un Balī nemaz savādāk nevar būt, jo te katrs var atrast ko viņa sirds kāro. Slīgt neprātīgi skaistā dabas valdzinājumā, izdzīvot jūras vai tirkīzzilā okeāna stāstus, ienirt sulīgi zaļos džungļos un atveldzēties tropu ūdenskritumos vai kalnu upēs, kāpt vulkānā, nodarboties ar trekingu, niršanu , jogošanu līdz pat visām laikmetīgajām instagrameru izpausmēm un gurmānu gastronomiskām baudām.

Bet varbūt tāpēc bija tik kapitāli, ka beidzot man bija laiks un iespēja izbraukāt salu krustu šķērsu. Ne tikai dienvidus, kur koncentrējas baiss daudzums tūristu, bet izpētīt katru salas reģionu visā krāšņumā. Katru pavisam atšķirīgu dabā, iedzīvotāju paradumos, dzīves stilos un ikdienas ritmā.

Un, noslēdzot savu atvaļinājumu, varu teikt to pašu, ko pirms gadiem divdesmit, kad pirmo reizi apmeklēju šo paradīzes salu- joprojām viena no manām mīļākajām vietām pasaulē.

Noteikti atgriezīšos!

P.s: Tagad tik jāsaprot kā nolaisties uz zemes un atgriezties realitātē? Parasti gan tas notiek dikti ātri..ehh😜
Foto no salas dienvidiem

Links uz 80 bildēm

Dažas atsauksmes no ceļojuma:

''Vecāki, mums māsām, ielika pūriņā ceļotprieku. Vēlmi izzināt pasauli, dažādas kultūras, gūt neaizmirstamus iespaidus un bagātināties, redzot, jūtot, baudot un pieņemot dažādību. It visā-kultūrā, tradīcijās, vērtībās utt.

Tas ļoti paplašina prāta apcirkņus un redzesloku.

Šo nerimstošo ceļošanas gēnu nododu arī saviem bērniem, kuri jau tagad pasauli tver daudz dziļākās dimensijās un daudz demokrātiskāk par mani pašu.

Un, kad izdodas, visām paaudzēm satikties un būt vienā kopējā, eksotiskā ceļojumā, tad tas ir ne tikai fantastisks piedzīvojums, bet kā mana māsiņa teica, tas ir episki!

Tieši tā! Nav vārdiem vietas, lai spētu pateikties par to, kas dāvāts🙏🏻.

Netrūka ne jestru momentu, ne bīstamu, ne ģībšanas, ne lielu smieklu, ne jautrības, ne satraukumu. Visa kā bija ļooti gana😜🙏🏻🙈.

Pirmais atvaļinājuma etaps izbaudīts, plašā ģimenes saimē, māsas hanimūnā un skaistos piedzīvojumos😜.''


------------

Balī ziemeļi un rietumi noteikti atšķiras no tūristu pārblīvētiem dienvidiem. Šeit ir tāds Balī, kādu piedzīvoju arī pirms gadiem divdesmit.

Šeit nav okeāns, bet jūra. Arī daba atšķiras. Augstākajos kalnos palmas nomaina priedes.🙂 Gaisa temperatūra krasi mainās. Cepure un jaka vienmēr jātur pa rokai. Atšķirīgi valodas dialekti un sadzīve. Reliģijā ne tikai hinduisms, bet daudz vairāk arī musulmaņu un mošeju.

Kalnos joprojām daudzviet nav ūdens. Bērnus vadā uz skolu bariem, smago mašīnu piekabēs. Pēc lieliem lietiem kalnu ceļi izzūd, bet dažas sievietes dzemdē mājas terasītē.

Lai atrastu skaistākos ūdenskritumus jāizbrien kalni un lejas, džungļi un upes, jāiegriežas pie vietējās sieviņas, viņas sapņu terasītē, nobaudīt kokosu un parunāties zīmju valodā:)

Smalki dizaina hoteļi iecelti pa vidu govju un vistu kūtiņām, pārtop par jogu retrītiem. No sarkana dizaina baseina dzer gaiļi un vistas, bet no rītiem aiz loga brèc cūkas, jo tiek pārotas🙈. Kafiju var doties dzert uz kalnu virsotnē izbūvētu betona galeriju.

Sajūta, ka esi vairāk nevis viesnīcā, bet ciemos pie vietējās komūnas, tikai modernā dizaina ietērpā. Ja gribi svaigu tunci, kaimiņi, ar sievu un bērnu palīdzību, ar švunku laivu pietauvos krastā un dalīsies ar lielo lomu.

Bezgala daudz visa kā. Ļoti!

Mazāk instagramīgu un stilīgu vietu ( arī tādas gan var atrast),

vairāk autentiska vide, draudzīgi, laipni cilvēki. Daba, kas katros 20 km mainās, un dzīve pēc dabas un tradīciju likumiem.

Ļoti pateicos par visu, ko piedzīvoju un cilvēkiem, kurus sastopu savā dzīves ceļā.🙏🏻

Avots: Gundega Skudriņa


celojumubode - 3802
Lieldienu pasākums mini ZOO

Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši"

Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem.

Talsu novada TIC

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

6 trending travel destinations for 2024

6 trending travel destinations for 2024

Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans.

EUR 79 | airBaltic

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama

EUR 350 | Latvia Tours

Atklājam Turcijas sezonu!

Atklājam Turcijas sezonu!

Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām...

CelojumuBode.lv

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu.

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi!

Novatours

Riga Reggae Acoustic

Riga Reggae Acoustic

6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae Acoustic!

EUR 15 | Valmieras TIC

 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu itāļu viesmīlību

EUR 495 | Latvia Tours

Zaķim šodien Liela diena

Zaķim šodien Liela diena

30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot sīkdzīvniekus.

Liepājas reģiona TIB

DENISS PASHKEVICH TRIO

DENISS PASHKEVICH TRIO

29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” ietvaros.

EUR 20 | Valmieras TIC

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu.

EUR 5 | Valmieras TIC

Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮

Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮

Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim Botanico

EUR 745.00 | Latvia Tours

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni!

Alūksnes TIC

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem //

EUR 1700 | Estravel Latvia

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance.

Europcar

Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā!

Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā!

Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā dāvana //

EUR 450 | Estravel Latvia

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot un ripināt olas

Alūksnes TIC

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida tematiskas izklaides.

Baltic Beach Hotel & SPA

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca.

ViaJurmala

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -