Ar «Garmin» viedpulksteņu palīdzību veiks pētījumus kosmosa misijas laikā

Ulrika Jefremova | 2023.02.15

Garmin viedpulksteņiem būs svarīga loma gaidāmajā Polaris Dawn cilvēku lidojumā kosmosā. Kosmosa misijas apkalpes locekļi lidojuma laikā nēsās Garmin fēnix 7 piedzīvojumu pulksteņus, lai palīdzētu zinātniekiem izprast, kā ceļošana kosmosā ietekmē cilvēka ķermeni.

Ļoti precīzie veselības dati, kas iegūti no fēnix® 7 piedzīvojumu pulksteņiem, nodrošinās 24/7 ieskatu kosmosa ceļojumu ietekmē uz cilvēka organismu. Līdz pat piecas dienas ilgās misijas laikā, kas ar SpaceX raķti Falcon 9 startēs no NASA Kenedija kosmosa centra Floridā, pētnieki nepārtraukti uzraudzīs un apkopos lidojuma apkalpes locekļu biometriskos datus, piemēram, sirdsdarbību, pulsa oksimetriju un miega režīmu, - vienas pulksteņa baterijas uzlādes laikā.

"Garmin ir pagodināts būt daļai no šī aizraujošā pētījuma, kas veicinās izpratni par to, kā cilvēka ķermenis pielāgojas kosmosa lidojuma grūtībām. Mūsu viedpulksteņu izcilā akumulatora darbības ilguma dēļ pētnieki varēs nepārtraukti uzraudzīt visus četrus apkalpes locekļus gan nomodā, gan miera stāvoklī. To būs iespējams paveikt bez pārtraukuma, kas citreiz būtu nepieciešams pulksteņa akumulatora uzlādei," sacīja Garmin viceprezidents globālās pārdošanas jautājumos Dens Bartels.

Beiloras Medicīnas koledžas Kosmosa veselības tulkošanas pētniecības institūts (The Translational Research Institute for Space Health - TRISH) atbalsta veselības un biomedicīnas pētījumus vēsturiskajā Polaris Dawn misijā, kas mēģinās sasniegt augstāko Zemes orbītu, kuru jebkad mēģināts lidot ar cilvēkiem, un pabeigt pirmo komerciālo iziešanu kosmosā.

Polaris Dawn apkalpe un TRISH komanda misijai izvēlējās Garmin viedpulksteņus, jo tiem ir ilgs akumulatora darbības laiks, tie ir izturīgi un ar plašu veselības monitoringa funkciju klāstu.

"Garmin fēnix viedpulksteņu sniegtie biometriskie dati ļaus mums labāk izprast, kā organisms pielāgojas apstākļiem kosmosā," teica Džimijs Vū (Jimmy Wu), TRISH vecākais biomedicīnas inženieris. "Kad šie fizioloģiskie dati būs savākti, tie tiks pievienoti TRISH EXPAND datubāzei, palīdzot pašreizējiem un turpmākajiem pētījumiem, lai izzinātu un izprastu cilvēka veselību un veiktspēju visās turpmākajās cilvēka kosmosa izpētes misijās."

SpaceX raķete Falcon 9 šogad, ne ātāk kā martā, no NASA Kenedija Kosmosa centra Kanaveralas zemesragā, Polaris Dawn apkalpi nogādās uz kosmosa kuģi Dragon. Polaris Dawn ir pirmā no Polaris programmas trim cilvēku kosmosa lidojumu misijām. Polaris Dawn cenšas sasniegt augstāko Zemes orbītu, kurā jebkad ir lidots, izmēģināt pirmo komerciālo iziešanu kosmosā, veikt plašus pētījumus, lai uzlabotu mūsu izpratni par cilvēku veselību uz Zemes un turpmāko ilgstošo kosmosa lidojumu laikā, kā arī pārbaudīt Starlink lāzera sakarus kosmosā.

Savukārt Garmin Health nodrošina pielāgotus uzņēmuma biznesa risinājumus, kas izmanto Garmin plašo valkājamo ierīču portfeli un augstas kvalitātes sensoru datus lietojumprogrammām korporatīvās labsajūtas, iedzīvotāju veselības un pacientu uzraudzības tirgos. Garmin Health API ļauj trešajām pusēm lūgt klientiem koplietot savus datus saskaņā ar viņu īpašajām privātuma politikām. Kā daļa no globāla uzņēmuma, kas izstrādā, ražo un piegādā produktus visā pasaulē, Garmin Health atbalsta savu klientu tirdzniecības un loģistikas vajadzības, ļaujot uzņēmumiem veikt mērogošanu ar vienu, uzticamu pakalpojumu sniedzēju. Papildinformāciju meklējiet arī mūs vietnē garmin.com/health.

Avots: Onecom-latvia.com


celojumubode - 3814
Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

4.maija svētki Alūksnē

4.maija svētki Alūksnē

Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”.

Alūksnes TIC

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT

EUR 199 | Estravel Latvia

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām garšas kārpiņām.

EUR 6.50 | Jurmala Golf Club & Hotel

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

 Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel!

Jurmala Golf Club & Hotel

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57.5903, 26.8627.

Alūksnes TIC

Atlaides auto nomai Ungārijā

Atlaides auto nomai Ungārijā

Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību.

Europcar

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām.

EUR 1089 | Latvia Tours

Pārgājienu seriāls

Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi"

“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā gaisā.

Liepājas reģiona TIB

Svinam Vācijas futbola vasaru

Svinam Vācijas futbola vasaru

Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu savas koman

Europcar

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto jūras krastu.

EUR 295 | Atlantic Travel

Sala ar unikālu skaistumu!

Sala ar unikālu skaistumu!

Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs.

EUR 469.00 | Latvia Tours

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Atlaide auto nomai Bahreinā

Atlaide auto nomai Bahreinā

Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi.

Europcar

Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē

Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē

18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un izklaides bērniem.

Baltic Beach Hotel & SPA

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -