Kāpēc februāra sākums ir labākais laiks, kad plānot ceļojumu

Novatours.lv | 2023.02.02

Gada sākums tūrisma sektoram ir ārkārtīgi aktīvs – ziemas sporta veidu cienītāji bauda atpūtu Eiropas kalnu kūrortos, tie, kam pietrūkst siltums, dodas uz eksotiskām zemēm, bet vēl citi aktīvi plāno vasaras brīvdienas ārzemēs un izmanto agro rezervēšanu priekšrocības. Tūroperators “Novatours” dalās ar padomiem, kam pievērst uzmanību, plānojot ceļojumus šajā periodā.

Kā stāsta tūroperatora pārdošanas daļas vadītāja Liāna Pudule Indāne, gada sākumā ceļotāji aktīvi lūkojas pēc slēpošanas galamērķiem, ceļojumiem uz eksotiskām valstīm un tuvākiem siltiem reģioniem. Vēlāku ceļojumu plānotāji arī nesnauž un jau raženi plāno vasaras atpūtu. Eksperte vērš uzmanību, ka gan esošās ziemas ceļojumu kārotājiem, gan tiem, kas jau laicīgi plāno savu atpūtu, īpaša uzmanība ir jāpievērš februāra pirmajām nedēļām, kas ir laiks, kad tradicionāli tiek piedāvātās atlaides, kas ļauj ietaupīt naudas līdzekļus.

Februāra sākums ir īpašo piedāvājumu laiks

Kā norāda L. Pudule Indāne, februāra sākumā notiekošais ceļojumu gadatirgus ir lielisks laiks, lai plānotu vēlamo atvaļinājumu un iepazītu jaunus galamērķus. Turklāt, to var ērti darīt arī tiešsaistē.

“Ja šobrīd plānojat atvaļinājumu, noteikti ir vērts ielūkoties tūroperatoru piedāvājumos. Arī mēs esam sagatavojuši īpašus piedāvājumus gan pāriem, gan ģimenēm, gan tiem, kas vēlas atpūtu baudīt vienatnē,” stāsta ceļojumu eksperte.

Atpūtas braucieni - gan uz ziemas, gan vasaras galamērķiem

Kā novērojis tūroperators, gadiem ejot, nemainīgi ir ļoti populārs laiks, kad ceļotāji plāno savu atpūtu. “2023. gada vasaras ceļojumu iepriekšpārdošanu mēs uzsākām aizgājušā gada oktobrī. Esam daudz koncentrējušies uz tiem reģioniem, kas ceļotājiem ir vispievilcīgākie cenas un kvalitātes attiecības dēļ un ir salīdzinoši tuvu. Tās ir Turcija un Grieķija. Lai gan iepriekšpārdošanas rezultāti liecina, ka šie galamērķi arvien paliek vieni no populārākajiem, mēs novērojam lielu interesi arī par citiem galamērķiem, piemēram, Melnkalni, Bulgāriju, Tunisiju, Portugāli, Itāliju. Pēc pārtraukuma šogad piedāvājumā atgriezās kultūras piedzīvojumus sološā Barselona,” par galamērķu izvēli stāsta L. Pudule Indāne.

Ziemas periodā ceļotāji labprāt izvēlas Ēģipti, Tenerifi, Madeiru un eksotiskus galamērķus. “Tie, kuri vēlas aizbēgt no Latvijas ziemas, bieži dodas uz vulkāniskajām salām – Tenerifi un Madeiru, kur ikvienu aizrauj iespaidīgā daba. Šeit var ne tikai atpūsties pie okeāna vai baseina, bet arī doties kalnu pārgājienos un apbrīnot apvāršņus, kas paveras,” piebilst tūroperatora pārdošanas daļas vadītāja.

Arvien vairāk ceļotāju izvēlas eksotiskus galamērķus

Izvēloties starp eksotiskiem ceļojumiem, L. Pudule Indāne iesaka padomāt, kādu izklaidi un atpūtu vēlētos – tas palīdzēs vieglāk pieņemt lēmumu un izvēlēties labāko atpūtas galamērķi. “Palielinās to ceļotāju skaits, kuri izvēlas ilgāku atpūtu eksotiskās valstīs. Ja pandēmijas periodā un gadu pēc tās ceļotāji baidījās doties uz tālākiem kontinentiem, tad šobrīd ir liela interese par eksotiskiem galamērķiem. Mūsu mērķis ir šādiem ceļotājiem piedāvāt arvien plašāku galamērķu klāstu."

Šobrīd tūroperators piedāvā ceļojumus uz Taizemi, Bali, Kubu, Maldivu salām, Seišelu salām, Meksiku, Maurīciju, Zanzibāru un Šrilanku, bet janvārī uzsāka lidojumus uz Dominikānas Republiku, kas atrodas Karību jūrā.

Tiem, kas plāno doties eksotiskā ceļojumā, L. Pudule Indāne iesaka pārbaudīt pases derīguma termiņu, papētīt nepieciešamās vakcinācijas un iegādāties ceļojumu apdrošināšanu. “Turklāt, ceļojot uz kādu eksotisku galamērķi, ir svarīgi jau laikus ieskatīties šīs valsts kultūrā, lai, ierodoties, nerastos spēcīgs kultūršoks un tajā pašā laikā varētu iedziļināties unikālajās atšķirībās. Jābūt gataviem arī garākam lidojumam, taču iespaidi, kas pēc tam sagaida, kompensē šo laiku,” stāsta eksperte.

Slēpošanas braucieni - līdz marta beigām

Sniegoto Eiropas kalnu aktivitāšu baudīšana gada aukstajos mēnešos ir kļuvusi par tradīciju ne tikai ģimenēm, bet arī draugu grupām un darba kolēģiem. Ar katru gadu slēpošanas kūrorti piedāvā arvien vairāk izklaides un iespēju gan ilggadējiem šī ziemas sporta veida cienītājiem, gan jaunpienācējiem, kuri nekad nav stāvējuši uz slēpēm vai snovborda.

Tomēr svarīgi ir izvēlēties slēpošanas kūrortu atbilstoši savām slēpošanas vai snovošanas prasmēm. Eksperte norāda, ka atpūta augstos kalnos uzliek nelielu pienākumu - neriskēt ar savām prasmēm un izvēlēties kalnus ar apdomu. Dažos slēpošanas kūrortos atrodamas vairāk trases pieredzējušiem kalnu aktivitāšu baudītājiem, savukārt citos ir vairāk trases un aktivitātes iesācējiem vai ģimenēm ar maziem bērniem.

“Gadu gaitā mūsu ceļotāji īpaši ir iemīļojuši slēpošanas Itālijas Alpos un Andoras Pirenejos. Katrs galamērķis sagaida ar sev īpaši raksturīgām iezīmēm. Itālijas slēpošanas kūrorti sagaida ar itāļu virtuves neaizmirstamajām garšām un plašām izvēles iespējām - no mierpilniem kūrortiem līdz tādiem, kas slaveni ar aktīvu nakts dzīvi, bet izmitināšana jaukās kalnu pilsētiņās svārstās no viesnīcas tipa līdz apartamentiem. Savukārt Andorā novērtē tās augsti attīstīto pacēlāju infrastruktūru un iespēju lēti iepirkties daudzajos veikalos, jo, pateicoties atvieglotai nodokļu politikai, Andorā cenas ir zemas,”, stāsta L. Pudule.

Darba apvienošana ar atpūtu

Tūroperatora pārdošanas daļas vadītāja apliecina, ka kopš pandēmijas laika populārāki ir kļuvuši ceļojumi, kuros tiek apvienots darbs ar atpūtu - 10-12 un vairāk cilvēku lielas komandas dodas uz ārzemēm, lai strādātu attālināti.

“Esam ievērojuši, ka pēc pandēmijas arvien vairāk uzņēmumu attālināta darba iespējas iekļauj darbinieku motivācijas programmās. Darbinieki, kuriem tiek dota šādu braucienu iespēja, jūtas novērtētāki un motivētāki, pateicīgāki darba devējam par iespēju aizbēgt no ikdienas rutīnas un apvienot darbu ar atpūtu. Uzņēmumi kopīgiem motivācijas braucieniem izvēlas populārākos silto atvaļinājumu galamērķus. Visizplatītākā izvēle ir Grieķija, Turcija, Ēģipte, Tenerife, Madeira, Itālija, Spānija, Bulgārija, Melnkalne, taču iecienīti ir arī eksotiski galamērķi,” novērojumos dalās L. Pudule Indāne.

Arī ceļojumu grupas joprojām ir populāras

Eksperte arī norāda, ka arvien populāri ir grupu ceļojumi. Šādos braucienos nereti dodas ne tikai uzņēmumi, bet arī cilvēki, kas veido kopienas neformālā vidē, piemēram, dažādi kolektīvi ar kopīgu hobiju.

“Pēc pandēmijas, kad daudz laika pavadījām dabā, iezīmējās tendence, ka cilvēki arvien vairāk pievēršas dabai un laika pavadīšanai tajā. Atpūtai brīvā dabā cilvēki dodas uz Melnkalni, Itāliju, Madeiru, Tenerifi. Novērojam, ka ceļojuma laikā cilvēki labprāt apmeklē vietējās saimniecības un uzņēmumus, piedalās ražas novākšanās. Grupu ceļojumi vienmēr ir piepildīti ar daudz dažādām aktivitātēm,” stāsta tūroperatora pārstāve.

Viņa arī noslēgumā atgādina, ka februāra sākums, tūrisma izstāžu dēļ, ir izdevīgs laiks, kad iegādāties sev ceļojumu. Jāatvēl vien nedaudz laiku piedāvājumu izskatīšanai un izvēlei. Cenas šajā laikā ir patiesi izdevīgas!

Avots: Novatours.lv


celojumubode - 3803
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis //

EUR 121 | Estravel Latvia

DENISS PASHKEVICH TRIO

DENISS PASHKEVICH TRIO

29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” ietvaros.

EUR 20 | Valmieras TIC

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu.

EUR 5 | Valmieras TIC

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens!

EUR 365 | Latvia Tours

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

Programma ANTISTRESS

Programma ANTISTRESS

Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk harmonijai un mieram

EUR 700 | Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas ēdināšanas uzņēmumi.

Liepājas reģiona TIB

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni!

Alūksnes TIC

Ottes Lieldienas

Ottes Lieldienas

30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika

Alūksnes TIC

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance.

Europcar

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida tematiskas izklaides.

Baltic Beach Hotel & SPA

Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti

Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti

Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis

EUR 605 | Estravel Latvia

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās.

TAKA

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā!

Valmieras TIC

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā.

TAKA

Riga Reggae Acoustic

Riga Reggae Acoustic

6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae Acoustic!

EUR 15 | Valmieras TIC

Atklājam Turcijas sezonu!

Atklājam Turcijas sezonu!

Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām...

CelojumuBode.lv

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -