Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs atskatās uz 2022.gadu

Evita Brokāne | 2023.02.02

2022.gads tūrisma nozarē iesākās cerīgi, jo Covid-19 pandēmijas ierobežojumi mazinājās, tomēr nāca atkal jauni izaicinājumi un pārbaudījumi, kas neizbēgami atstāja savu ietekmi uz nozares darbību. Par spīti visiem izaicinājumiem tūrisma nozarē nodarbinātie Gulbenes novadā strādāja profesionāli, radīja jaunus piedāvājumus un bija gatavi apkalpot tūristus ne tikai sezonas laikā, bet arī nesezonā. Liels gandarījums ir par jaunu uzņēmumu rašanos, kas nozīmē to, ka Gulbenes novadā ir labvēlīga uzņēmējdarbības vide tūrisma nozares attīstībai.

2022.gadā beidzās dažādi vietējie un starptautiskie projekti, kā rezultātā tika uzlabota tūrisma infrastruktūra, sakārtoti esošie apskates un atpūtas objekti un radīti jauni, lai veicinātu Gulbenes novada kā pievilcīga tūrisma galamērķa attīstību. Jau šobrīd aktīvi strādājam pie jaunu projektu sagatavošanas un realizēšanas, lai turpinātu darbu gan pie iesākto ideju papildināšanas, gan radītu jaunas un unikālas.

Jau ierasti katru gadu uzsākam ar novada tūrisma uzņēmēju semināru, lai kopīgi izdiskutētu iepriekšējās sezonas veiksmes stāstus un arī sasāpējušus jautājumus, ieskicētu jauno sezonu un iedvesmotos tai. Gulbenes novada pašvaldības aģentūra “Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” aktīvi sadarbojas ar novada tūrisma uzņēmējiem un pakalpojumu sniedzējiem, veidojot dažādus piedāvājumus un radot iespēju baudīt saistošu un kvalitatīvu atpūtu Gulbenes novadā. Pagājušajā gadā, stiprinot šo sadarbību, katru mēnesi kopā ar uzņēmējiem veidojām tematiskus piedāvājumus, ikreiz akcentējot kādu konkrētu tēmu, tradīcijas, amatus. Šī bija iespēja radīt citādāku piedāvājumu, kā arī pašiem uzņēmējiem iesaistīties un padarīt to interesantāku. Arī šogad turpināsim iesākto tradīciju, kopā ar uzņēmējiem piedāvājot ikvienam ceļotājam un novada viesim interesantas un daudzveidīgas iespējas.

Pagājušā gada sākumā sadarbībā ar Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociāciju un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departamentu Gulbenes novadā organizējām Latvijas tūroperatoru vizīti. Vizītes mērķis bija parādīt, cik daudzveidīgs ir mūsu novada tūrisma piedāvājums, ar kādu aizrautību strādā mūsu tūrisma uzņēmēji un objektu apsaimniekotāji, kā arī to, ka mazas lietas var darīt ar lielu mīlestību un ka no tām izaug patiesi skaisti un apbrīnas vērti stāsti un uzņēmumi, ko ar lepnumu esam gatavi rādīt visiem novada viesiem, kas pie mums ierodas ciemos.

Ļoti veiksmīgi pagājušajā gadā Gulbenes novadā norisinājās Mājas kafejnīcu dienas. Kopumā vairāk nekā 600 apmeklētājus savās saimniecībās, objektos un sētās uzņēma un garšas kārpiņas ar saviem īpašajiem ēdieniem, dzērieniem un našķiem lutināja 9 mājas kafejnīcas. 2023.gadā Mājas kafejnīcu dienas Gulbenes novadā plānots organizēt divas dienas – 15. un 16.jūlijā. Esam jau uzsākuši darbu pie gatavošanās šim pasākumam un priecājamies, ka interesi par iesaisti Mājas kafejnīcu dienu piedāvājuma papildināšanā ir izrādījuši arī jauni dalībnieki, kas nozīmē, ka apmeklētājiem Gulbenes novadā būs iespēja baudīt vēl plašāku garšu buķeti un aktivitātes.

Arī 2022.gada tūrisma sezonā, sadarbojoties ar Madonas novada tūrisma speciālistiem un AS “Pasažieru vilciens”, organizējām īpašu ekskursiju piedāvājumu novada viesiem, kas pie mums ierodas ar vilcienu. Pagājušajā sezonā kopumā tika noorganizētas 5 ekskursijas, uzņemot un ļaujot iepazīt Gulbenes novada tūrisma piedāvājumu vairāk nekā 200 interesentiem. Šīs ekskursijas izmantoja gan ģimenes, gan draugu kompānijas, pat nelielas darbabiedru kompānijas. Ekskursiju dalībnieki atzina, ka tas ir ērts un salīdzinoši nedārgs veids, kā nokļūt kādā līdz šim vēl neiepazītā vietā un izbaudīt tās piedāvājumu. Šādas ekskursijas AS “Pasažieru vilciena” pasažieriem organizēsim arī šogad. Jau šobrīd ir izsludināti šīgada ekskursiju datumi un ir sākusies pieteikšanās.

Mēs, Gulbenes novada tūrisma speciālisti, labprāt sadarbojamies ar kaimiņu novadu speciālistiem dažādu papildu tūrisma piedāvājumu radīšanā, lai ceļotājiem būtu vēl daudzveidīgākas un plašākas iespējas. Sadarbībā ar Alūksnes tūrisma informācijas centru popularizējam Gulbenes-Alūksnes bānīti un Bānīša zemes aktivitātes. Ar Madonas novadu sadarbojamies jau iepriekš minētā ekskursiju piedāvājuma veidošanā AS “Pasažieru vilciens” pasažieriem. Gan ar Alūksnes, gan Cesvaines tūrisma speciālistiem veidojam kopīgu tūrisma piedāvājumu Stāmerienas, Cesvaines un Alūksnes Jaunās pils popularizēšanai. Kopā ar Balvu novada kolēģiem popularizējam “zaļo dzelzceļu” maršrutus un veloceļojumus.

Gulbenes novada pašvaldības aģentūrai “Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” pagājušais bija jubilejas gads – aģentūra svinēja 10.dzimšanas dienu. Iesākot jaunu desmitgadi, aģentūrai pagājušajā gadā tapa jauns logo, kā arī tika izstrādāta jaunā novada tūrisma mājaslapa www.visitgulbene.lv. Jaunā mājaslapa ikvienam ir pieejama kopš oktobra beigām. Tā ir ērti lietojama. Ir izveidota arī funkcionāla un ērti lietojama mājaslapas mobilā versija, kas pēdējos 3 gadus ir bijusi ļoti pieprasīta, ņemot vērā tūristu ceļošanas un informācijas iegūšanas paradumus.

Aģentūras darba mērķis ir tūrisma nozares attīstība Gulbenes novadā, kas ir vērsts uz tūrisma produktu virzīšanu vietējā un starptautiskajā tirgū, realizējot mārketinga aktivitātes, piedaloties dažādos tūrisma informācijas gadatirgos un izstādēs, iesaistoties Vidzemes un Latvijas sadarbības partneru aktivitātēs, realizējot tūrisma projektus. Darbu plānojam tā, lai nodrošinātu labvēlīgu uzņēmējdarbības vidi tūrisma nozarē, kur atbalstu gūst ne tikai esošie tūrisma uzņēmēji un pakalpojuma sniedzēji, bet arī jauni. Arī 2023.gadā turpināsim aktīvi strādāt pie daudzveidīgu un interesantu piedāvājumu veidošanas, lai veicinātu jaunu un atkārtotu tūristu piesaisti Gulbenes novadā. 

Avots: Visitgulbene.lv


celojumubode - 3802
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi!

Bauskas TIC

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā!

Tukuma TIC

Skolēnu pavasara ceļvedis

Skolēnu pavasara ceļvedis

Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās!

Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās!

Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos.

Bauskas TIC

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu gatavošanu

Tukuma TIC

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss

Bauskas TIC

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām aktivitātēm

Madonas TIC

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai ģimenei.

Tukuma TIC

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem.

Liepājas reģiona TIB

Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē

Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē

30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu!

Tukuma TIC

Dziesmu cikls

Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"

Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne".

Tukuma TIC

Lieldienas Rīgas Motormuzejā

Lieldienas Rīgas Motormuzejā

Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja ekspozīcijā, balonu aut

Motormuzejs

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus!

Jēkabpils novada TIC

Medus nokrāsās Bauskas novadā

Medus nokrāsās Bauskas novadā

Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs!

Bauskas TIC

Zemgales pastalu izstāde

Zemgales pastalu izstāde

No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju

Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju

7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts

Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts

12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas skatīšanos.

EUR 18 | Valmieras TIC

Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga

Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga

Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju dīķiem, vērot putnus.

Madonas TIC

Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”

Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”

31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem.

Valmieras TIC

Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē!

Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē!

Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas!

EUR 3 | Cēsu TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -