2022.gadā tapušie tūrisma piedāvājumi Gulbenes novadā

Evita Brokāne | 2023.02.11

Gulbenes novadā 2022.gada sezonā darbu uzsāka vairāki jauni tūrisma objekti, kā arī vairāki esošie uzņēmēji savu pakalpojumu klāstu papildināja ar jauniem piedāvājumiem.

Ņemot vērā, ka aktīvajā tūrisma sezonā ļoti bieži saskaramies ar ceļotāju jautājumiem par naktsmītņu noslogojumu, jo pieprasījums pēc naktsmītnēm ir liels, priecājamies, ka pagājušajā gadā novadā ir tapušas vairākas jaunas naktsmītnes. Pilsētā ir sākuši darbu jauni apartamenti. Vieni no tiem - “M14 Apartment” – atrodas pašā pilsētas centrā. Apartamenti ir piemēroti gan ģimenei, gan ceļojot vienatnē vai dodoties darba braucienos. Savukārt otri apartamenti “R.Wolf castle” atrodas Gulbenes vēsturiskā centra teritorijā, līdzās Vecgulbenes muižas kompleksam, Sarkanajai pilij un Pils parkam. Apartamentos pieejamas visas nepieciešamās ērtības mierpilnai atpūtai divām personām. Ceļotājus, kam patīk neparastas naktsmītnes, aicinām izbaudīt viesošanos “Sapņu vagoniņā” – atpūtas namiņā Gulbenes-Alūksnes bānīša vagonā, aicinot izbaudīt vakara mieru nesteidzīgā pastaigā pa Gulbenes dzelzceļa stacijas kvartālu, pagatavot vakariņas uz grila, klausoties plašu atskaņotāja skaņās ābeļu ieskautā atpūtas vietā, bet rīta rosmē doties izbraucienā ar drezīnām. Savukārt Lejasciema pagastā viesus izbaudīt jaunas sajūtas, klusumu un mieru ezera vidū aicina peldošā viesu māja Mustera ezerā. Piedāvājumā šeit ir nakšņošana un atpūta labiekārtotā divstāvīgā peldošajā mājiņā ar pirti un plašu 360 grādu terasi. Diviem jau esošiem uzņēmējiem piedāvājumu klāstā ir arī jaunums – glempinga teltis. Glempinga telts ezera krastā ir pieejama atpūtas kompleksā “Ziedugravas” Stāmerienas pagastā, un glempinga teltis piedāvā arī atpūtas vieta “Rubeņi” Stradu pagastā.

Novada tūrisma piedāvājumu klāsts ir papildinājies arī ar tematisku piedāvājumu – “Dilles fashion” darbnīcā, sajūtot dabas maģisko spēku, ir iespēja ļauties audumu krāsošanas meistarklasei, izmantojot dažādus augus, savukārt zīmola “A Ceramics” radītāja, keramiķe Ieva Anže piedāvā meistarklasē izveidot savu unikālo kronīštrauku.

Aktīvās atpūtas cienītāji Gulbenē kopš pagājušā gada marta var ieplānot azartisku atpūtu Gulbenes boulinga zālē, kur pieejami četri celiņi. Boulinga zālē pieejams arī biljards un šautriņas, kā arī citas spēles, ir iespēja pasūtīt uzkodas un dzērienus. Izglītojošā un interaktīvā centra “Dzelzceļš un Tvaiks” apmeklētājiem pagājušajā gadā bija iespēja izmēģināt spēkus izlaušanās spēles “Perons 13” jaunajā versijā. Ar jauniem piedāvājumiem savus apmeklētājus priecēja Stāmerienas pils. Kopš vasaras, sadarbojoties ar Alūksnes Jauno pili un Cesvaines pili, Gaismas ceļa apmeklētāji aicināti izbaudīt īpašus ceturtdienu pasākumus "Vakara randiņš ar Aleksandru un Džuzepi". Gada nogalē jaunradītā Pils teātra izpildījumā apmeklētājiem tika piedāvāta iespēja piedalīties izrādē-piedzīvojumā “Maskarāde pilī” pēc L.Gundara veidotā dramaturģiskā darba par notikumiem Stāmerienas pilī 1909.gadā. Ikviens pilī var doties arī izzinošā piedzīvojumā, kas balstīts uz izlaušanās istabas principa “1905.gada mistērija pilī”.

Kopš pagājušās vasaras, baudot Stāmerienas pils piedāvājumu, ir iespēja ļauties arī dažādu gardumu baudīšanai brīvdabas restorānā “Valle”, kas atrodas pils parkā.  

Ļaujot tūristiem un ikvienam interesentam vēl vairāk iepazīt un izzināt interesantas vietas Gulbenes novadā, 2022.gada tūrisma sezonā Gulbenes novada pašvaldības aģentūra “Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” izveidoja jaunu piedāvājumu – iespēju doties gidētās ekskursijās, pastaigās, pārgājienos un apmeklēt Gulbenes novada vēsturē un attīstībā svarīgas vietas un objektus. Kopš jūlija brīvdienās tika piedāvāta īpaša ekskursija-pastaiga gida pavadībā, izzinot stāstus un leģendas par Gulbenes dzelzceļa mezglu un Viestura ielu. Pastaigas laikā tās dalībniekiem bija iespēja gūt atbildes uz dažādiem jautājumiem, apskatīt vēsturiskās celtnes, industriālo mantojumu un izzināt vienu no Gulbenes vēsturiskajiem centriem. Oktobrī un decembrī tika organizētas pilsētvides ekskursijas “TE dara, TE rodas”, ļaujot ielūkoties interesantās vietās un objektos pilsētā, arī tādos, kur ikdienā iekļūt nav nemaz tik vienkārši, kā arī viesoties pie uzņēmējiem un baudīt viņu piedāvājumu. Gada nogalē tika uzsākts Gulbenes novada muižu izzināšanas ekskursiju cikls, kā pirmo ekskursiju piedāvājot pa Beļavas muižu un papildinot to ar 15 kilometru pārgājienu pa Beļavas pagastu.

Muižu izpētes ekskursijas tiks turpinātas arī 2023.gadā. Pirmā šīgada ekskursija jau notika janvāra sākumā, izzinot Litenes muižu, turpināsim atklāt arī citas novada muižas.

Apvienojot dabas baudīšanu un aktīvo atpūtu, kopš pagājušā gada ir pieejami marķēti velomaršruti, kas ļauj iepazīt Bānīša zemi. Maršruti aicina baudīt Gulbenes, Stāmerienas un Litenes apkārtni, kā arī savieno Gulbenes un Alūksnes novadu un piedāvā Alūksnes novada apskati, jo Bānīša zeme stiepjas 33 kilometru garumā un platumā ap Bānīša sliežu ceļu. Maršruti ir dažādu garumu un sarežģītības pakāpes, tie vairākās vietās šķērso sliedes un piestāj Bānīša pieturvietās.  

Dabas baudītājiem un jaunu vietu atklājējiem kopš pagājušā gada ir iespēja doties atklāt Emzes parku Gulbenē, kur izveidotas marķētas trīs dažādu garumu takas. Emzes parks ir unikāls ne vien ar dabas daudzveidību, bet arī ar savu vēsturisko stāstu un kultūrvēsturiskajām vērtībām. Tieši tāpēc arī atjaunotās dabas takas, sasaistot pagātni ar mūsdienām, ir ieguvušas vēsturiskus nosaukumus – Marisas, Heinriha un Svētezera taka.  

Avots: Visitgulbene.lv


celojumubode - 3813
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā!

Cēsu TIC

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un laukos.

Madonas TIC

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām neaizmirstamus.

Tukuma TIC

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu!

Bauskas TIC

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un apkārtnē!

Tukuma TIC

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi!

Bauskas TIC

Jauna dabas taka Ērgļos.

Jauna dabas taka Ērgļos.

Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ!

Madonas TIC

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem.

Gulbenes novada TIC

Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ

Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ

25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem.

Tukuma TIC

Satiec savu meistaru Tukuma pusē

Satiec savu meistaru Tukuma pusē

Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā!

Tukuma TIC

Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04!

Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04!

Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros!

Bauskas TIC

Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros

Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros

Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs izcili!

Aizkraukles novada TIC

Golfa diena Madonā

Golfa diena Madonā

Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu.

Madonas TIC

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā akcijā ģimenēm.

Gulbenes novada TIC

Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam

Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam

Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam.

Bauskas TIC

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā.

Tukuma TIC

Pilnvērtīgs laiks sev!

Pilnvērtīgs laiks sev!

Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553

EUR 145 | Via Vitalité

UFO stāstīs jokus Tukumā

UFO stāstīs jokus Tukumā

Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu!

Tukuma TIC

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku tirdziņš U.C.

Tukuma TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -