Koncertzāles «Lielais dzintars» kamersērijas «Personīgi» jauno sezonu atklās Georga Pelēča gadalaiku skices

Anita Lazdeniece | 2023.01.06

Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars” izziņo koncertsērijas “Personīgi” pavasara sezonu, kas no 2023. gada janvāra līdz maijam četros kamermūzikas notikumos aicinās klausītājus un izpildītājus satikties mūzikā personīgākā veidā. Jaunā sezona tiks atklāta svētdien, 15. janvārī plkst. 15.00, skanot Georga Pelēča klaviermūzikas ciklam “Gadalaiki”, kuru pirmo reizi koncertzāles Kamerzālē ierakstījusi jaunās paaudzes pianiste Linda Leine.

“Koncertsērija “Personīgi” jau piekto gadu piedāvā apmeklētājiem tuvāku, brīvāku un atvērtāku klausīšanās pieredzi. Ik sezonu ar kamerformāta programmām mēģinām veidot tiltu, kurā mūziķi ne tikai priecē ar savu izkopto talantu, bet arī dalās savās atziņās un sajūtās ar klātesošajiem. Pavasara sezonā mūs priecēs brīnišķīgi un ārkārtīgi talantīgi latviešu un beļģu mākslinieki, kas izcels gan Latvijas dižgaru pērles, gan iepazīstinās ar pasaules kamermūzikas atklājumiem,” sezonu iezīmē Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” vadītājs Timurs Tomsons.

VIDEO. Timurs Tomsons iepazīstina ar koncertsērijas “Personīgi” 2023. gada pavasara sezonas programmu: https://youtu.be/OtZ_tfquEVc

Sezonas atklāšanas koncertā svētdien, 15. janvārī plkst. 15.00 Hamburgā dzīvojošās latviešu pianistes Lindas Leines izpildījumā atraisīsies labskaņas ideālista Georga Pelēča gaišā un idilliskā mūzikas valoda. No komponista plašā devuma klāsta pianiste izvēlējusies klausītājiem atskaņot reti dzirdēto klaviermūzikas ciklu “Gadalaiki”, kuru mūziķe 2022. gada pavasarī ierakstījusi dubultalbumā tieši “Lielā dzintara” skaņu ierakstu studijā. Kā mazas pērlītes Pelēča mūzikālo gadalaiku prozu koncertā caurvīs itāļu komponista Dominiko Skarlati poētiskās sonātes, kas, kaut arī rakstītas četrus gadsimtus senā pagātnē, saskan ar mūsu polifonijas meistara mūzikas stilu. Koncertu būs iespējams vērot arī tiešraidē bez maksas koncertzāles digitālajā platformā www.digitalaisdzintars.lv.

Koncertsērijas turpinājumā svētdien, 5. februārī plkst. 15.00 piedzīvosim beļģu mūsdienu mūzikas pārsteidzošākā ansambļa “Het Collectief” atgriešanos Liepājā, kuri piedāvās elpu aizraujošu ceļojumu 20. gadsimta kamermūzikas atklājumos. Virtuozais kvintets koncertzālē šoreiz viesosies trio sastāvā, meklējot spilgtākos laikmeta kopsaucējus vijoles, čella un klavieru interpretācijās, kuras piedāvās Vilberts Ārtss, Marteins Vinks un Tomass Dīltjenss. Programmā skanēs tēliem bagātā un ekspresīvā Arnolda Šēnberga, Čārlza Aivsa, Leoša Janāčeka un Vitolda Lutoslavska daiļrade.

Mūsu daudzšķautņainās pasaules skices mūzikā svētdien, 2. aprīlī plkst. 15.00 atklāsim kopā ar Rīgas Saksofonu kvartets. Šajā programmā mūziķi iekļāvuši pavasara enerģijas un prieka vēstošus skaņdarbus, kas jau iecienīti pieredzējušā kvarteta repertuārā, kā arī pavisam jaunas mūzikas dvesmas. Pasauli eksotiskās skaņās ieraudzīsim Giljermo Lago ciklā “Pilsētas” (Ciudades), kas pirmo reizi tiks atskaņots pilnā apjomā, savukārt maigu svaigumu iepazīsim Edgara Cīruļa jaunradē. Minimālisma žanra vienkāršās, taču rosinošās noskaņas klausītāji sastaps Maikla Torkes un Greijema Fitkina daiļradē, savukārt īpašu elektronikas un saksofonu saplūsmi pieredzēsim Riharda Zaļupes “Palielinājumā izplūdumā”.

Svinīgi sagaidot Mātes dienu, svētdien, 14. maijā plkst. 15.00 klausītājus priecēs šarmantā muzikālā apvienība “Trio Angelicus”, kuru veido spožā operdziedātāja Elīna Šimkus, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra arfiste Ieva Šablovska un Latvijas Nacionālās operas un baleta flautiste Sondra Lejmalniece. Ansambļa unikālajā skanējumā atklāsim maigumu un daili tautā iemīļotā komponista Jāņa Lūsēna daiļrades lappusēs gan no teātra kompozīcijām, gan dziesmām ar Māras Zālītes, Viļa Plūdoņa, Kārļa Vērdiņa, Ojāra Vācieša un Kārļa Skalbes vārsmām.

Raksturīgi koncertsērijai “Personīgi” – visiem apmeklētājiem pēc koncerta 2. stāva galerijā būs iespēja tikties ar mūziķiem neformālā gaisotnē, lai aprunātos par mūziķu radošo ceļu, iedvesmas avotiem un izaicinājumiem. Pēckoncerta sarunas atbalsta mazumtirdzniecības veikalu tīkls “SPAR Latvija”.

Koncertus ar Liepājas pašvaldības un Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu organizē SIA “Lielais Dzintars”. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” tīkla kasēs visā Latvijā, interneta vietnē www.bilesuparadize.lv/lv/custompage/3409 un koncertzāles informācijas centrā.

Uzziņām aicinām sazināties ar koncertzāles informācijas centru. Darba laiks: no pirmdienas līdz piektdienai: 11.00-17.00, sestdienās, svētdienās: 10.00-15.00. Tālrunis: +371 634 24 555, e-pasts: [email protected].

Avots: Lielaisdzintars.lv


celojumubode - 3802
Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai ģimenei.

Tukuma TIC

Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga

Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga

Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju dīķiem, vērot putnus.

Madonas TIC

Medus nokrāsās Bauskas novadā

Medus nokrāsās Bauskas novadā

Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs!

Bauskas TIC

Labi būt pavasarī - Bauskas novadā!

Labi būt pavasarī - Bauskas novadā!

Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām!

Bauskas TIC

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem.

Liepājas reģiona TIB

Skolēnu pavasara ceļvedis

Skolēnu pavasara ceļvedis

Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Dziesmu cikls

Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"

Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne".

Tukuma TIC

Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē

Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē

30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu!

Tukuma TIC

Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts

Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts

12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas skatīšanos.

EUR 18 | Valmieras TIC

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss

Bauskas TIC

Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts

Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts

28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels.

EUR 5 | Valmieras TIC

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām aktivitātēm

Madonas TIC

Zemgales pastalu izstāde

Zemgales pastalu izstāde

No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis!

Cēsu TIC

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā!

Tukuma TIC

Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē!

Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē!

Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas!

EUR 3 | Cēsu TIC

Lieldienas Rīgas Motormuzejā

Lieldienas Rīgas Motormuzejā

Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja ekspozīcijā, balonu aut

Motormuzejs

“Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies!

“Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies!

Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"!

Tukuma TIC

Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”

Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”

31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem.

Valmieras TIC

,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī

,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī

Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē.

Bauskas TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -