Nominēti «Eksporta un inovācijas balvas» pretendenti

Liaa.gov.lv | 2022.11.25

Arī šogad Latvijas uzņēmumi spējuši demonstrēt labus rezultātus, gada deviņos mēnešos sasniedzot eksporta pieaugumu 31% apmērā. “Eksportējošie uzņēmumi ir veiksmīgi pielāgojušies jaunajai situācijai un turpina uzrādīt labus rezultātus. Pieaugums nav tikai uz inflācijas rēķina, bet arī realizētās produkcijas un pakalpojumu apjoma ziņā. Par eksportējošo uzņēmumu aktivitāti liecina arī uzņēmēju pieprasījums pēc eksporta atbalsta aktivitātēm, kurš šī gada otrajā pusē sasniedzis vēsturiski augstākos rādītājus,” uzsver Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Kaspars Rožkalns.

14. decembrī tiks sveikti konkursa “Eksporta un inovācijas balva” uzvarētāji, bet jau šobrīd noskaidroti piecās kategorijās nominētie 57 uzņēmumi. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šoreiz uzņēmumu nominācijas tika izvirzītas, izvērtējot Centrālās statistikas pārvaldes informāciju. Tika vērtēti dati par uzņēmumu eksportu, radīto pievienoto vērtību, rentabilitāti un nodarbināto skaitu. Tāpat žūrija, uzklausot uzņēmumu prezentācijas, iepazinās ar uzņēmumu attīstības plāniem, ieguldījumiem cilvēkkapitālā, ilgtspējīgas izaugsmes nodrošināšanā, sadarbībā ar zinātniski pētnieciskajām iestādēm. Atsevišķi tika vērtēti arī uzņēmumu panākumi mārketingā savu produktu virzībai ārvalstu tirgos.

Kopumā konkursā izvirzītas piecas kategorijas “Eksporta jaunpienācējs”, “Eksporta līderis”, “Eksporta čempions”, “Inovācijas čempions” un “Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts”. Konkursa nominantus noteica žūrija, kurā piedalījās finanšu institūciju, uzņēmēju organizāciju, Ekonomikas ministrijas, LIAA un plašsaziņas līdzekļu deleģētie pārstāvji.  

Žūrijas komisijas pārstāve, Latvijas eksportētāju asociācijas “The Red Jackets” izpilddirektore Līva Stūrmane: “Eksportētāju asociācijai ir liels prieks arī šogad būt prestižākā eksporta konkursa sadarbības partnerim. Šis gads iezīmē pavērsienu balvas organizēšanā, proti, balvai tiek izvirzīti spēcīgākie uzņēmumi balstoties uz metodoloģiju, kas izmantota par pamatu mūsu un LIAA kopīgi veidotajā platformā www.eksportabarometrs.lv. Vēlamies pievērst uzmanību eksportētāju sasniegumiem, pienesumam tautsaimniecībā un visas Latvijas izaugsmes potenciālam.

Eksporta un inovācijas balvai nominētie uzņēmumi

Kategorijā “Eksporta čempions” nominētie uzņēmumi: SIA “MIKROTĪKLS”, SIA “HTTPOOL”, SIA “REAL WEB”.

Kategorijā “Eksporta jaunpienācējs” uzņēmumu grupā ar eksporta apgrozījumu no 50 000 līdz 200 000 eiro nominēti uzņēmumi: SIA “FORMA”, SIA “PRINTREST”, SIA “SMART AERO”.

Kategorijā “Eksporta jaunpienācējs” uzņēmumu grupā ar eksporta apgrozījumu no 200 000 līdz 1 000 000 eiro nominēti uzņēmumi: SIA “WORKING CLOTHES SERVICE”, SIA “INT-SOL UNLIMITED”.

Kategorijā “Eksporta jaunpienācējs” uzņēmumu grupā ar eksporta apgrozījumu 1 000 000 eiro un vairāk nominēti uzņēmumi: SIA “LATVIA MGI TECH”, SIA “PULSAR OPTICS”, SIA “KOHSEL”.

Kategorijā “Eksporta līderis” zināšanu ietilpīga bioekonomika – kokapstrādes nozarē uzņēmumu grupā mazie un vidējie komersanti nominēti uzņēmumi: SIA “LATGRAN”, SIA “GRAANUL INVEST”, AS “STORA ENSO LATVIJA”.

Kategorijā “Eksporta līderis” zināšanu ietilpīga bioekonomika kokapstrādes nozarē lielo uzņēmumu grupā nominēti uzņēmumi: SIA “KRONOSPAN RIGA”, SIA “LATVIJAS FINIERIS”, AS “LATVIJAS VALSTS MEŽI”.

Kategorijā “Eksporta līderis” nozarē zināšanu ietilpīga bioekonomika – pārtikas ražošana  mazo un vidējo uzņēmumu grupā nominēti uzņēmumi: SIA “KARAVELA”, SIA “BALTREIDS”, SIA “VILOMIX BALTIC”.

Kategorijā “Eksporta līderis” nozarē zināšanu ietilpīga bioekonomika – pārtikas ražošana  lielo uzņēmumu grupā nominēti: AS “DOBELES DZIRNAVNIEKS”, AS “TUKUMA PIENS”, AS “BALTICOVO”.

Kategorijā “Eksporta līderis” nozarē biomedicīna, medicīnas tehnoloģijas, farmācija mazo un vidējo uzņēmumu grupā nominēti: SIA “ICOTTON”, SIA “MADARA COSMETICS”, SIA “STENDERS”.

Kategorijā “Eksporta līderis” nozarē biomedicīna, medicīnas tehnoloģijas, farmācija lielo uzņēmumu grupā nominēti: AS “OLAINFARM”, AS “GRINDEKS”, SIA “E.GULBJA LABORATORIJA”.

Kategorijā “Eksporta līderis” nozarē “Fotonika un viedie materiāli, tehnoloģijas un inženiersistēmas” mazo un vidējo uzņēmumu grupā nominēti: SIA “KNAUF”, LSEZ SIA “CALJAN”, SIA “LIGHT GUIDE OPTICS INTERNATIONAL”.

Kategorijā “Eksporta līderis” nozarē “Fotonika un viedie materiāli, tehnoloģijas un inženiersistēmas” lielo uzņēmumu grupā nominēti: SIA “LEXEL FABRIKA” SIA “MIKROTĪKLS”, SIA “BUCHER MUNICIPAL”.

Kategorijā “Eksporta līderis” nozarē “Viedā enerģētika un mobilitāte” mazo un vidējo uzņēmumu grupā nominēti: SIA “MALMAR SHEET METAL”, SIA LSEZ SIA “CALJAN”, SIA “LEAX RĒZEKNE”.

Kategorijā “Eksporta līderis” nozarē “Viedā enerģētika un mobilitāte” lielo uzņēmumu grupā nominēti: SIA “AKG THERMOTECHNIK LETTLAND”, SIA “BUCHER MUNICIPAL”, SIA “DINEX LATVIA”.

Kategorijā “Eksporta līderis” nozarē “Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas” mazo un vidējo uzņēmumu grupā nominēti uzņēmumi: SIA “ESTOTY”, SIA “SAF TEHNIKA”, SIA “ISP OPTICS LATVIA”.

Kategorijā “Eksporta līderis” nozarē “Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas” lielo uzņēmumu grupā nominēti uzņēmumi: SIA “MIKROTĪKLS”, SIA “TELE2”, “TIETO LATVIA”.

Kategorijā “Inovācijas čempions” nominētie uzņēmumi: SIA “LATVIJAS MOBILAIS TELEFONS”, AS “GRINDEKS”, SIA “AERONES ENGINEERING”.

Kategorijā “Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts” nominēti: “JA Travel”, “Dont Panic” sadarbībā ar “Skudras Metropole”,Vitalitātes akadēmija “Via Vitalité”, Ventspils zinātnes centrs “VIZIUM”, Interaktīvā vēstures ekspozīcija Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī, Atraitnes Margarētas Ģertrūdes Hoijeres viesu nams Liepājā. Plašāk par tūrisma kategorijā nominētajiem uzņēmumiem lasiet šeit.

Konkursu organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, Centrālo statistikas pārvaldi, eksportētāju asociāciju “The Red Jackets” un finanšu institūciju “Altum”, kura pasniegs speciālbalvu “Drošākais eksportētājs”.

Konkursa mērķis ir godināt Latvijas komersantus, kas sasnieguši labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, inovāciju ieviešanā, viedās specializācijas veicināšanā, kā arī radījuši eksportspējīgus jaunus tūrisma produktus. Konkursa laureāti tiks izziņoti apbalvošanas ceremonijā 14. decembrī, kad dalībniekus sveiks konkursa patrons, Valsts prezidents Egils Levits.

Apbalvošanas ceremonija norisināsies rekonstruētajās Rīgas cirka telpās, bet tiešraidei varēs sekot līdz LIAA facebook lapā un portālā delfi.lv. Vairāk par konkursu https://www.eibalva.lv/par-konkursu/

Avots: Liaa.gov.lv


celojumubode - 3814
Stādu dienas

Stādu dienas "Dzērvēs" 20.aprīlī!

Bauskas TIC

Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora

Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora

19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, mūziķi Goran Gora.

EUR 20 | Valmieras TIC

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un laukos.

Madonas TIC

Zemgales pastalu izstāde

Zemgales pastalu izstāde

No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04!

Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04!

Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros!

Bauskas TIC

Uz Tukumu pēc literatūras!

Uz Tukumu pēc literatūras!

Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem.

Tukuma TIC

Pilnvērtīgs laiks sev!

Pilnvērtīgs laiks sev!

Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553

EUR 145 | Via Vitalité

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā!

Cēsu TIC

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un apkārtnē!

Tukuma TIC

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā akcijā ģimenēm.

Gulbenes novada TIC

Kandavā tikšanās ar

Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"

Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī.

Tukuma TIC

UFO stāstīs jokus Tukumā

UFO stāstīs jokus Tukumā

Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu!

Tukuma TIC

Nāc copēt vimbas un pavasara sauli Bauskā!

Nāc copēt vimbas un pavasara sauli Bauskā!

Bauskas TIC

Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni

Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni

Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā.

EUR 17 | Madonas TIC

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā Cēsu novads!

Cēsu TIC

Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ

Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ

20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26.

Tukuma TIC

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku tirdziņš U.C.

Tukuma TIC

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem.

Gulbenes novada TIC

Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā

Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā

20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -