Marta Mackeviča: Delfīni, zobenvaļi, pingvīni un citi zvēri – Loro parks Tenerifē

Marta Mackeviča | 2022.12.04

Marta Mackeviča, Travelnews.lv redakcijas uzdevumā un sadarbībā ar tūroperatoru «Tez Tour Latvija»:

Loro (tulkojumā no spāņu valodas – papagailis) parks atrodas Tenerifes ziemeļos, un tas ir viens no populārākajiem galamērķiem Kanāriju salās, ko īpaši iecienījušas ģimenes ar bērniem. Šeit atrodama gan viena no pasaules lielākajām papagaiļu kolekcijām, gan pingvīni, delfīni, jūras lauvas, baltais tīģeris, gorillas, šimpanzes, lauvas un daudz kas cits.

Šo parku grūti aprakstīt dažos teikumos, bet tam viennozīmīgi ir maģiska iedarbība, liekot pieaugušajiem atgriezties bērnībā un sniedzot daudz pozitīvu emociju. Lai nesteidzīgi izstaigātu visu parka teritoriju un noskatītos priekšnesumus ar delfīniem, vaļiem, jūras lauvām un papagaiļiem, noteikti būs nepieciešama visa diena. Pārvietoties parka teritorijā palīdz gan karte, gan atsaucīgie darbinieki.

Loro parkā var nesteidzīgi staigāt gan plašajiem un krāšņajiem voljēriem un vērot šimpanzes, gorillas, balto tīģeri, lauvas un citus eksotiskus dzīvniekus. Tāpat var doties uz t.s. Pingvīnu planētu un baudīt divas lietas vienlaikus – uz brīdi aizbēgt no saules stariem un vērot pingvīnu bara ikdienas dzīvi. Pingvīnu māja izveidota tā, ka neviļus rodas sajūta – esi iekļuvis filmā “Jautrās pleznas”.

Ja interesantāka šķiet zemūdens pasaule, parkā ir daudz dažādu akvāriju, kuros mīt gan neskaitāmas mazo zivtiņu sugas, gan piraijas, gan rajas un medūzas (protams, atsevišķi). Elpu aizraujošs ir arī caurspīdīgais zemūdens stikla tunelis, kas ļauj aplūkot daudzas no minētajām zemūdens sugām pavisam tuvu.

Lai gan daži parka iemītnieki, piemēram, gorillas, mēdz rīkot šovus “paši uz savu roku”, izrādoties pie voljēra stikla sienas, lielākā daļa priekšnesumu tomēr ir organizēti – notiek profesionālu treneru vadībā konkrētos laikos. Zobenvaļu priekšnesuma laikā tiek nodalītas parastās un t.s. šļakatu sēdvietas, kurās ir paaugstināts risks samirkt no “mākslinieku” radītajām šļakatām. Šajās vietās sēdošajiem pirms šova tiek piešķirti lietus mēteļi, tomēr, kā liecina Travelnews.lv novērojumi daudziem bērniem (un arī pieaugušajiem) tieši šie mirkļi rada visspilgtākās emocijas. Un starp citu, tiem, kuri nevēlas samirkt, iesakām ļoti rūpīgi apskatīties, kuras sēdvietas ir atzīmētas kā šļakatu vietas, jo tas nebūt neattiecas tikai uz pirmajām rindām.

Sava vieta Loro parkā (kā jau liecina nosaukums) atvēlēta arī papagaiļiem un citiem putniem. Daudzviet parka teritorijā izvietoti papagaiļu būri, taču pats iespaidīgākais noteikti ir norobežots laukums, kurā apmeklētājs ienāk putnu valstībā. Šeit iespējams aplūkot krāšņos putnus pavisam tuvu, piemēram, sēžot uz zara blakus takai, un iemūžināt tos skaistās bildēs. Vienīgais, kas jāpatur prātā, kāds no putniem var pamanīties atstāt “laimīgi” uz pleca vai matos.

Visas emocijas, ko rada Loro parks, vislabāk, protams, izbaudīt pašiem. Pozitīvisma devu ir grūti aprakstīt. Šis parks viennozīmīgi ir vieta, kuru labāk vismaz vienreiz redzēt pašu acīm, nekā vairākkārt dzirdēt, taču gribētos uzteikt, cik labi parkā apvienoti izklaidējošie un izglītojošie aspekti – pirms un pēc priekšnesumiem, kā arī to laikā, treneri un parka pārstāvji stāsta par katras sugas dzīvi savvaļā, vides piesārņojuma ietekmi uz šiem dzīvniekiem, dabas pētniecības un dzīvnieku aizsardzības projektiem.


Avots: BalticTravelnews.com


celojumubode - 3814
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

Atlaides auto nomai Ungārijā

Atlaides auto nomai Ungārijā

Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību.

Europcar

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām smilšainām pludmalēm

EUR 692 | Atlantic Travel

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu.

TAKA

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums

EUR 370 | Estravel Latvia

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība.

EUR 367 | Latvia Tours

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

Maroka - Āfrikas eksotika

Maroka - Āfrikas eksotika

Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot aprīlī

EUR 559 | Estravel Latvia

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Āzija un salas. Aviobiļešu akcija

Āzija un salas. Aviobiļešu akcija

Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija...

EUR 709 | SKY24.LV

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Trakai TIC

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Sala ar unikālu skaistumu!

Sala ar unikālu skaistumu!

Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs.

EUR 469.00 | Latvia Tours

Rallistu ielas stāsti

Rallistu ielas stāsti

25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par ralliju Valdemārpilī.

Talsu novada TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -