Gulbenes novada vizuālā identitāte ir apstiprināta

Gulbene.lv | 2022.10.17

2022.gadā Gulbenes novadam izstrādāta un 29.09.2022. Gulbenes novada domes sēdē ir pieņemta jauna vizuālā identitāte.
Tiks izmantota pakāpeniskā zīmola ieviešana, efektīvi izmantojot novada resursus, un pakāpeniski aizstājot reprezentācijas materiālus ar jauniem.

Gulbenes novada zīmola pamats
Vieta daudzpusīgai personības attīstībai
Novads piedāvā daudzpusīgas izglītības iespējas bērniem un jauniešiem, kā arī plašu izvēli starp sporta un kultūras nodarbēm pieaugušajiem. Novada nevalstiskās organizācijas sniedz iespēju iedzīvotājiem iesaistīties un realizēt savas idejas, un starptautiskā dimensija novada projektos iesaistītajiem sniedz plašāku redzesloku un paaugstina dzīves kvalitāti.

Vieta, kur strādāt un realizēt uzņēmīgas idejas
Novadā ir aktīva uzņēmējdarbības ekosistēma. Šeit gaida strādīgus cilvēkus un drosmīgas idejas. Novadā saņem atbalstu un paātrina izaugsmi jaunie uzņēmumi. Šeit nodod no paaudzes paaudzē savu izloloto ģimenes biznesu, kas nodrošina novada labklājību un ceļ Vidzemes un visas Latvijas varēšanu.

Vieta, kur piedzīvot aizraujošus un skaistus brīžus novada kultūrvēstures objektos
Apceļojot novadu, atklāj sev elpu aizraujošu skaistumu atjaunotajās pilīs un muižās, klausies senos stāstos par baronu von Volfu dēkām vai latviešu literāro klasiķu gaitām (Poruka, Apsīšu Jēkaba, Niedras un citu), iepazīsti dizaina pamatlicēja Madernieka stilu, sajūti Gulbenes dzelzceļa industriālo elpu un, protams, vizinies ar unikālo Baltijā vienīgo kursējošo šaursliežu dzelzceļa bānīti.

Vieta, kur baudīt dabas bagātības ikdienā vai brīvdienās
Novads ir bagāts ar mežiem, ezeriem un upēm, unikālām dabas bagātībām kā palieņu pļavas, iekšzemes kāpas, dabas parki. Šeit daba ienāk arī pilsētā lielu parku veidā, kas piepildīti ar unikāliem dendroloģiskiem stādījumiem. Cilvēks dabu bauda mierīgi vai aktīvi, pastaigājoties vai traucoties pa velo takām, laivojot vai slēpojot, taču, pats svarīgākais – darot to saudzīgi un ar cieņu.

Gulbenes novada zīmola ideja UZLĀDE
Gulbenes novads uzlādē visus, kas šeit dzīvo, strādā, viesojas. Novads ir kā baterija, kas dod jaudu gan izvirzīt mērķus, gan tos sasniegt.

Bet kas uzlādē pašu bateriju? Tai jābūt enerģijas pilnai, lai tā spētu darboties visu labā.

Mūsu bateriju uzlādē novada cilvēku individualitāte, dažādas personības, dažādas stiprās puses un dažādas intereses. Tie ir mūsu baterijas pretpoli, mūsu plusi un mīnusi, kas viens otru pievelk un papildina. Tieši šī pozitīvi lādētā spriedze ļauj novadam strādāt ar pilnu atdevi.

Tā, cits caur citu uzlādējoties, novadnieki piešķiļ savu unikālo dzirksti novadam, iedarbina kopējo darbaspara motoru, kas strādā savā ritmā jau gadu simtiem un virzās tālāk ar talantīgiem un daudzveidīgiem novadniekiem priekšgalā.

Zīmola sauklis
Gulbenes novads kā vieta, kur savstarpējas uzlādes rezultātā RODAS.
TE RODAS iedvesma, idejas, iespējas, lielas un mazas lietas, veiksmīgas sadarbības un iedvesmojošas sadursmes, TE RODAS spēks un drosme darīt.
TE RODAS novada unikālais ritms visā tā daudzpusībā.

Pamata logotips
Logotipa centrālais vizuālais elements – loks – vienlīdz spēcīgi darbojas vairākos nozīmju līmeņos:
• cieša saikne starp Gulbeni kā novada centru un tās novadu – viens ar otru saistīti tie kļūst stiprāki un ar jaudīgāku nākotnes perspektīvu,
• ceļš, pa kuru notiek nemitīga ritmiska kustība un mijiedarbība starp elementiem – viens otru tie kustībā virza un uzlādē,
• netieša atsauce uz bezgalības simbolu – viens ar otru tie nebeidzami saistīti.
Logotipā izmantotais klasiskais burtveidols ir stabils pamats pārējiem logotipa grafiskajiem elementiem.
Krāsu gamma - zaļais un sarkanais - izvēlēta saskaņā ar laika gaitā veidojušos novada identitāti un tā iedzīvotāju viedokli. Zaļais tonis ir veltījums novada dabas bagātībām,
savukārt sarkanais simbolizē novadam tipisko virzību, rosību un ritmu, abi kopā veidojot enerģisku un uzlādējošu savienību.

Svarīgi!
Ikviens novadā var veicināt Gulbenes novada zīmola atpazīstamību un ietekmēt reputāciju, tādēļ aicinām izmantot Gulbenes novada grafiskās identitātes elementus, lai apliecinātu savu piederību novadam, lepotos ar to un kopīgi svinētu panākumus!
Sadarbojoties un izmantojot vienotus vēstījumus par novada priekšrocībām, mēs stiprinām novada pozicionējumu un kļūstam konkurētspējīgāki.

Lai uzzinātu vairāk par Gulbenes novada vizuālās identitātes elementu lietojamību, aicinām iepazīties ar Gulbenes novada zīmola dizaina vadlīniju grāmatu.

Avots: Gulbene.lv


celojumubode - 3812
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un laukos.

Madonas TIC

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā akcijā ģimenēm.

Gulbenes novada TIC

Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros

Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros

Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs izcili!

Aizkraukles novada TIC

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā Cēsu novads!

Cēsu TIC

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku tirdziņš U.C.

Tukuma TIC

Karogu brauciens | Tukumā

Karogu brauciens | Tukumā

Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā!

Tukuma TIC

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem.

Gulbenes novada TIC

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un apkārtnē!

Tukuma TIC

Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem

Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem

Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Uz Tukumu pēc literatūras!

Uz Tukumu pēc literatūras!

Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem.

Tukuma TIC

Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā

Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā

4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus.

Tukuma TIC

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Golfa diena Madonā

Golfa diena Madonā

Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu.

Madonas TIC

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu!

Bauskas TIC

Glika dienas Alūksnē

Glika dienas Alūksnē

Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”!

Alūksnes TIC

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā.

Tukuma TIC

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā!

Cēsu TIC

Jauna dabas taka Ērgļos.

Jauna dabas taka Ērgļos.

Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ!

Madonas TIC

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām neaizmirstamus.

Tukuma TIC

Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos!

Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos!

Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā!

Bauskas TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -