Praktiski padomi ciemojoties Ventspilī ar suni

Nataļja Drogana | 2022.11.05

Jau labu laiku ceļotāju vidū palielinājusies tendence atpūtas braucienos doties ar saviem mājdzīvniekiem. Četrkājainie draugi kļuvuši par neatņemamu sastāvdaļu gan mūsu ikdienai, gan brīvdienu pavadīšanai. Atbildot uz vienu no biežāk uzdotajiem Ventspils viesu jautājumiem “Kur doties Ventspilī ar suni?”, - Ventspils Tūrisma informācijas centrs ir sagatavojis suņiem draudzīgu vietu apkopojumu – kurā ir iespējams iepazīties ar kartē atzīmējām suņiem draudzīgam tūristu mītnēm, ēdināšanas uzņēmumiem, speciāli piemērotam pastaigu vietām un apskates objektiem, kuri neiebilst par paklausīga mājdzīvnieka klātbūtni.
Suņiem draudzīgās atpūtas vietas Ventspilī kartē apskatīt iespējams ŠEIT.

SUŅIEM DRAUDZĪGAS TŪRISTU MĪTNES UN ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMI
Vairākas Ventspils tūrisma mītnes labprāt uzņem nakšņotājus kopā ar saviem mīluļiem, bezmaksas vai par atsevišķu samaksu, bet pirms došanās atpūtā, iesakām noteikti sazināties ar saimniekiem un pārliecināties, vai kopā ar savu konkrēto mājdzīvnieku varēsiet tajā nakšņot un kādas varētu būt papildus izmaksas. Liela daļa no Ventspils ēdināšanas uzņēmumiem labprāt uzņem saimniekus ar četrkājainajiem draugiem un sarūpē viņiem ūdeni.

PASTAIGAS
Viena no lieliskākajām speciāli paredzētajām pastaigu vietām, kur iespējams atpūsties kopā ar suni ir pilsētas Dienvid-Rietumu daļas labiekārtotā infrastruktūra – Saulrieta iela un 10. ieeja uz jūru. Koka celiņi uz jūru šķērso Eiropas nozīmes aizsargājamās teritorijas Pelēkās kāpas zonu. Laipas sākumā, līdzās informācijas stendiem uzstādīta arī speciālā suņu ekskrementu savākšanas atkritumu urna. Šo pludmali jau iecienījuši daudzi suņu saimnieki, pludmalē ik dienu atpūšas vairāki desmiti draudzīgo ķepaiņu.
Savukārt, pavisam netālu no pilsētas centra atrodas viens no skaistākajiem Ventspils parkiem – “Reņķa dārzs”, kas ir piemērots gan bērniem, gan sporta cienītajiem, gan pastaigām ar mājdzīvniekiem. Šeit regulāri norisinās starptautiskas suņu izstādes un suņu apmācības.

Ar suni droši var doties vienā no ventspilnieku un pilsētas viesu iemīļotajiem pastaigu vietām – Dienvidu mola promenādi, kur var vērot gan saulrietus, gan stiprās vēja brāzmas visa gada garumā. Pa ceļam uz bāku apskatāma 4 m augstā skulptūra “Govs Matrozis”, zvejas kuģi “Azova” un “Grots”, kā arī milzu “Krēsls”. Savukārt, no 12 m augstā skatu torņa var vērot kuģu ienākšanu ostā.

Ventspilī ir noteiktas vairākas vietas, kur var doties pastaigās ar suņiem arī bez pavadas speciāli izveidotajos suņu laukumos - Saules ielā 110A, Brīvības ielā 27A un Rindas ielā 33, - te suns varēs izskrieties drošā un nožogotā teritorijā un izpildīt saimnieka komandas, izmantojot suņu apmācībām paredzētas iekārtas. Turklāt, laukumos ir uzstādīti labiekārtojuma elementi – soliņi un atkritumu urnas. Kopumā pilsētā izvietotas 24 speciālas suņu ekskrementu savākšanas atkritumu urnas, kurās bez maksas ir pieejami ekskrementu savākšanas maisiņi.

SABIEDRISKO VIETU APMEKLĒŠANA
Bieži vien, dodoties atpūsties ārpus mājām, savu četrkājaino draugu paņemt līdzi nav iespējams - daudzās kafejnīcās, restorānos un citās atpūtas vietās dzīvnieki netiek ielaisti. Taču ne visur – Ventspilī ir vairākas vietas, kur suņi tiks laipni uzņemti ciemos. Jāsaka gan, ka privilēģijas ir tieši maza izmēra suņiem, kurus var viegli paņemt rokās, ar lieliem suņiem apmeklēt iestādes telpas var būt problemātiski.

Ventspils muzeja visas struktūrvienības – Livonijas ordeņa pils, Amatu māja, Piejūras brīvdabas muzejs un Herberta Dorbes memoriālais muzejs “Senču putekļi” ir laipni atvērtas paklausīgiem mājdzīvniekiem. “Paklausīgi mājdzīvnieki” - tie, kas prot uzvesties gan mājās, gan ciemos, un kuru klātbūtne neapdraud apmeklētājus un, par kuru uzvedību pilnu atbildību uzņemas saimnieki.

Ventspilī droši ar paklausīgiem suņiem var doties arī uz citām publiskajām vietām – Zinātnes centra “VIZIUM” skatu platformu, “Piedzīvojumu parku”, “Rakstnieku un tulkotāju māju”, Olimpiskā centra “Ventspils” stadionu, “Ventspils Digitālo centru”, apmeklējot teātra nama “Jūras vārti” izstādes. Maza izmēra sunīšus, kurus saimnieks var paņemt rokās uzņem Galvenā un Pārventas bibliotēka, Ventspils Jaunrades nama planetārijs un observatorija, kā arī “Ventspils Starptautiskais radio astronomijas centrs”.

SUŅU VIESNĪCA
Ja suņu saimniekiem rodas grūtības savu mīluli atstāt mājās, dodoties ilgākā ceļojumā, vai komandējumā, Ventspilī par to ir padomāts! Arī pilsētas viesi var droši izmantot šo pakalpojumu, ja vēlas apmeklēt kādu objektu, kurā ar suni ierasties nav iespējams. Robežu ielā 98 ir suņu viesnīca, ko vada profesionāla kinoloģe Sarmīte Šlisere. Suņiem tiek piedāvāti ērti un patīkami uzturēšanās apstākļi - pastaigas plašā pagalmā vai pa mežu, maltīte un svaigs dzeramais ūdens, dzīvošana komfortablos mājas apstākļos bez būriem un nepieciešamības gadījumā tiek sniegtas rūpes arī par mājdzīvnieka veselību.

TAGO UN DALIES SOCTĪKLOS
Suņu saimnieki tiek aicināti sociālajos tīklos dalīties ar foto pie ziedu skulptūrām, strūklakām, gotiņām, kafejnīcās, naktsmītnēs un citos pazīstamos objektos Ventspilī, atzīmējot mirkļbirkas #VisitVentspils un #VentspilsĶepas


Avots: visitventspils.com


celojumubode - 3814
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku tirdziņš U.C.

Tukuma TIC

Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences”

Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences”

No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

TALKA | Vīna darītavas

TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā

Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra baudīšana

Tukuma TIC

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām neaizmirstamus.

Tukuma TIC

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā.

Tukuma TIC

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā Cēsu novads!

Cēsu TIC

Karogu brauciens | Tukumā

Karogu brauciens | Tukumā

Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā!

Tukuma TIC

Biznesa pusdienu piedāvājums

Biznesa pusdienu piedāvājums

Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00!

Hercogs Mārupe

Uz Tukumu pēc literatūras!

Uz Tukumu pēc literatūras!

Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem.

Tukuma TIC

Golfa diena Madonā

Golfa diena Madonā

Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu.

Madonas TIC

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu!

Bauskas TIC

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un apkārtnē!

Tukuma TIC

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem.

Gulbenes novada TIC

Jauna dabas taka Ērgļos.

Jauna dabas taka Ērgļos.

Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ!

Madonas TIC

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī!

Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī!

Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu.

Bauskas TIC

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā akcijā ģimenēm.

Gulbenes novada TIC

UFO stāstīs jokus Tukumā

UFO stāstīs jokus Tukumā

Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu!

Tukuma TIC

Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos!

Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos!

Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā!

Bauskas TIC

Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ

Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ

25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem.

Tukuma TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -