Pieci skaistākie rudens galamērķi Eiropā

Tija Ezeriņa | 2022.09.28

Viens no pasaulē populārākajiem tūrisma galamērķiem ir Eiropa, uz kurieni katru gadu dodas miljoniem ceļotāju. Tūrisms ne tikai palielina ekonomikas ieņēmumus, sniedz tūkstošiem darba vietu, attīsta valsts infrastruktūru, bet arī veicina kultūru apmaiņu.

Kopš 1980. gada katru gadu 27. septembrī svin Pasaules tūrisma dienu. Šī diena sakrīt ar tūrisma sezonas beigām ziemeļu platuma grādos un sezonas sākumu dienvidu puslodē.

Pasaules tūrisma dienas mērķis ir atgādināt sabiedrībai par tūrisma milzīgo ekonomisko, sociālo, politisko un kultūras nozīmi. Par godu tai “National Geographic” aicina iepazīties ar interesantiem faktiem par skaistākajām vietām Eiropā, ko noteikti ir vērts apmeklēt.

Vietas, kas iedvesmoja “Ledus sirds” radītājus

Austrijas Halštates ezera krastā atrodas tāda paša nosaukuma pilsēta. Tajā, vadoties pēc 2019. gada datiem, dzīvo tikai 780 cilvēki. Tā ir ne tikai slavena ar savām vēsturiskajām sāls raktuvēm un gleznainajām ainavām, bet arī kalpojusi par iedvesmu izdomātajai Ārendeles karalistei “Disney” animācijas filmā “Ledus sirds”.

Halštate ir tik populāra, ka tai ir arī sava kopija, līdzīgi izveidots ciemats Ķīnā. Šai pilsētai par godu ir nosaukta arī arheoloģiskā kultūra dzelzs laikmetā, kas attīstījās Centrāleiropā aptuveni no 900. līdz 400. gadam p.m.ē. Halštate ir nozīmīga šīs kultūras arheoloģisko izrakumu vieta un 1997. gadā pilsētu iekļāva arī UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Klosteri debesīs

Kalnu veidojums Grieķijas centrālajā daļā, ko sauc par Meteoru, ir zināms kopš 10. gadsimta, jo tur atrodas viens no lielākajiem Austrumu Pareizticīgās baznīcas klosteriem.

Līdz mūsdienām saglabājušies tikai seši no 24 oriģinālajiem Meteoras 11. gadsimta klosteriem, ko uzcēla uz smilšakmens torņiem, lai viduslaikos pasargātu to iemītniekus no laupītājiem. Tie ir vieni no interesantākajiem Grieķijas kultūras pieminekļiem un Meteora ir iekļauta arī UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Itālijas piekrastes valdzinājums

Piekraste ir nosaukta Amalfi pilsētas vārdā, kas ir tās galvenais vēsturiskais centrs. Pēc nostāstiem,  romiešu mītiskais varonis, pusdievs Herkuless reiz mīlēja nimfu vārdā Amalfi. Diemžēl viņa mira jauna un, sērās meklējot skaistāko vietu uz zemes, kur viņu apglabāt, Herkuless izvēlējās šo pussalu, nosaucot to mīļotās vārdā – Amalfi.

Kopumā pussala sastāv no trīspadsmit pašvaldībām un to galvenais ienākumu avots ir tūrisms. Viens no populārākajiem suvenīriem, kuru pārved no Amalfi piekrastes, ir liķieris “Limončelo”. Tā pagatavošanai izmanto vietējos citronus, kam ir īpaši bieza un aromātiska miziņa.

Labas augsnes, svaiga jūras gaisa un daudzās saules gaismas kombinācijas dēļ Amalfi citroni ir tik saldi, ka tos var ēst šķēlēs ar cukuru vai bez tā. Ar citronkokiem pilnie terases dārzi ir viens no ievērojamākajiem apskates objektiem Amalfi. Savukārt, vēstures cienītājiem iespēja pussalā apmeklēt katedrāles un citus objektus, kuri saglabājušies no Senās Romas impērijas laikiem.

Velna tilts, kas vilina fotogrāfus

Viens no Eiropas vecākajiem un neparastākajiem tiltiem atrodas Kromlauera parkā Vācijā. Tas ir celts 1860. gadā pēc bruņinieka Frīdriha Hermana Ročkes pasūtījuma. Tilts tagad ir daļa no Kromlauera parka Gablencas pilsētā.

Tilts ir slavens ar to, ka tā atspulgs ūdenī veido apli, neatkarīgi no kuras puses uz to skatās. Velna tiltu atjaunoja no 2018. līdz 2019. gadam, taču to joprojām ir aizliegts šķērsot, lai nodrošinātu cilvēku un paša tilta drošību.

Leģenda par to, ka tiltu ir uzbūvējis pats sātans, ir padarījusi to slavenu ne tikai Vācijā, bet arī visā pasaulē. Katru gadu šo vietu apmeklē tūkstošiem tūristu un “Instagram” lietotāju, kuri vēlas nofotografēt tiltu un skaisto simetrisko atspulgu ezerā.

Ezers kā no pastkartes ar pārsteidzoši siltu ūdeni

55 kilometrus no Slovēnijas galvaspilsētas Ļubļanas un tikai 15 kilometrus no Slovēnijas un Austrijas robežas, ainaviskā vietā, kur to ieskauj kalni un meži, atrodas Bledas ezers. Tas ir viens no Slovēnijas atpazīstamākajiem simboliem. Tā krastā atrodas arī vecākā Slovēnijas pils – Bledas pils, kura pirmoreiz pieminēta 1011. gadā. Pils ēka atrodas uz klints, 130 metrus virs ezera ūdens līmeņa.

Viens no interesantākiem faktiem par šo ezeru ir tas, ka tā dzidrais, tirkīzzilais ūdens ir pārsteidzoši silts – vasarā tā temperatūra var sasniegt pat 26°C. Tas izskaidrojams ar to, ka ezerā ieplūst ūdens no termālajiem avotiem.

Neskatoties uz to, ka Bledas ezers piesaista tūkstošiem ceļotāju, tas joprojām paliek cilvēku neskarts. Ezerā ir aizliegts braukt ar motorlaivām un tūristiem ir pieejamas tikai laivas ar airiem.

Arī “National Geographic”, plānojot ceļojumus, aicina nākotnes galamērķos iekļaut kādu no šiem pieturas punktiem!

Avots: National Geographic


celojumubode - 3815
Atlaides auto nomai Ungārijā

Atlaides auto nomai Ungārijā

Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību.

Europcar

Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA

Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA

Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara atmosfēru! Galdiņu rezervācija +371 65404912 Esat mīļi gaidīti!

Park Hotel Latgola

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

 Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel!

Jurmala Golf Club & Hotel

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot aprīlī

EUR 2519 | Estravel Latvia

Liepājas pēdas Latvijā

Liepājas pēdas Latvijā

Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās spēlēm.

Liepājas reģiona TIB

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT

EUR 199 | Estravel Latvia

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām garšas kārpiņām.

EUR 6.50 | Jurmala Golf Club & Hotel

 Jāņa Šipkēvica koncerts

Jāņa Šipkēvica koncerts

3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim.

EUR 25 | Valmieras TIC

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars pulksten 11:30

Alūksnes TIC

ALBĀNIJA jau no 30.05.

ALBĀNIJA jau no 30.05.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija

EUR 589 | Latvia Tours

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums

EUR 1058 | Estravel Latvia

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Trakai TIC

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība.

EUR 367 | Latvia Tours

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -