«Novatours»: Rudenī ceļojumi uz siltajiem galamērķiem kļūst aizvien pieprasītāki

Novatours.lv | 2022.09.21

Latvijas laikam kļūstot arvien vēsākam, kas vienlaikus iezīmē arī skolēnu rudens brīvlaika tuvošanos, ceļotāji aktīvi sāk lūkoties pēc vasarīgiem atpūtas galamērķiem ārvalstīs. Latvijas tūrisma tirgus līderis “Novatours” saņem arvien vairāk pieprasījumu par piemērotākajiem galamērķiem šim periodam un tāpēc izceļ vairākas priekšrocības atpūtai rudenī: pēc karstuma norimšanas Eiropas dienvidos var baudīt patīkamu siltumu, pludmalēs un iecienītās apskates vietās ir krietni mazāk cilvēku, līdz ar vasaras sezonas beigšanos mainās un kļūst daudz draudzīgākas pakalpojumu cenas. Ceļojumu eksperti ir izcēluši populārākos rudens brīvdienu galamērķus un dalās ar padomiem, kur var pagarināt vasaru un pavadīt katra ceļotāja gaumei atbilstošu atvaļinājumu.

Rudens ceļojumiem ir savas priekšrocības

Kā stāsta “Novatours” pārdošanas daļas vadītāja Sanda Roze, lai gan daudziem patīk atpūsties vasarā, pirmie rudens mēneši Baltijas valstu ceļotāju vidū nav mazāk populāri, un tam ir vairāki iemesli: "Dodoties atvaļinājumā rudens sezonā, laikapstākļi Eiropas dienvidos ir daudz jaukāki - pludmalē var baudīt mierīgāku sauli, un arī ūdens temperatūra rudenī joprojām ir pietiekami augsta, tāpēc var droši baudīt daudzas vasaras sezonai ierastas aktivitātes. Turklāt pēc vasaras sezonas beigām dažādu pakalpojumu cenas parasti pazeminās, tādējādi var ietaupīt. Vēl viens iemesls ir ceļotāju plūsmas samazināšanās un mazākas rindas apskates objektos, kas tos ļauj iepazīt nesteidzīgāk”.

Pēc S.Rozes teiktā, šī brīža ceļojumu pieprasījums iezīmē interesi ceļojumiem kopā ar bērniem, ekonomiskas naktsmītņu iespējas aktīvai atpūtai,  greznas, “viss iekļauts" tipa brīvdienas eksotiskos galamērķos, kā arī ļoti daudzi meklē vienkārši aviobiļetes, lai dotos prom uz ilgāku laiku.

Ekonomiskās klases pilsētas tipa viesnīcas aktīvai atpūtai

Rudens un pavasaris ir labākais laiks aktīvam ceļojumam, kad nepieciešama vien viesnīca nakšņošanai, jo pārējais laiks tiek pavadīts, izzinot apkārtni. Šādiem ceļotājiem “Novatours” iesaka ekonomiskās klases viesnīcas, kas atrodas pilsētu centros, no kurienes ērti sasniedzami visi vēsturiskie objekti, turklāt cenas ir krietni zemākas nekā viesnīcās ar lielām teritorijām attālāk.

Speciāliste norāda, ka pat tādās pasīvās atpūtas jeb "viss iekļauts" tipa valstīs kā Turcijas un Grieķijas salu kūrorti arī var atrast dažādas aktivitātes savām brīvdienām. Šajos galamērķos var izzināt gan vēsturiskas vietas un kultūras objektus, gan ļauties iespaidīgiem gastronomiskiem piedzīvojumiem: "Lai gan daudziem Turcija asociējas ar pieczvaigžņu viesnīcām, šai valstij ir daudz ko piedāvāt: laivu braucieni uz salām, kanjoniem, senām pilsētām, hipiju pilsētas, zirgu fermas – tie ir tikai daži iemesli, kāpēc ir vērts iepazīt Turciju caur citu prizmu”.

Aktīvai atpūtai lieliski piemērots galamērķis ir arī Grieķijas salas - Korfu, Kefalonija un Roda, kas atrodas vien pāris stundu lidojuma attālumā no Latvijas. “Salām piemīt īpašas šarms - tās nenoliedzami līdzinās lielajai Grieķijas kontinentālajai daļai, bet katra pārsteidz ar kaut ko īpašu, unikālu un tikai konkrētajai salai piemītošu. Korfu ir olīvkoku un pludmaļu paradīze. Rodu novērtēs vēstures un vīna tradīciju cienītāji. Kefaloniju mēdz dēvēt par Eiropas eksotiku”, iesaka S. Roze.

Neaizmirstamas rudens brīvdienas kopā ar bērniemTūrisma nozarē skolēnu rudens brīvlaiks pēc popularitātes ir līdzvērtīgs gada lielākajiem svētkiem, atzīmē S. Roze. Tāpēc ir svarīgi tām gatavoties laicīgi un rezervēt ne tikai lidojumus un viesnīcas, bet arī ekskursijas, jo bērnu atvaļinājuma laiks sakrīt daudzās pasaules valstīs, tāpēc ir likumsakarīgi, ka vecāki vēlas izmantot iespēju un ceļot kopā ar jauno paaudzi. Īpaši tie, kuriem vasarā nebija laika atpūsties un kuri vēlas baudīt siltu laiku, iespaidīgus skatus un bezrūpīgu ikdienu: “Atpūtai kopā ar bērniem populārākie galamērķi parasti ir Turcijas un Ēģiptes kūrorti, jo tajos ir patiesi labi padomāts, lai katrs ģimenes loceklis varētu baudīt sev tīkamu atpūtu Ģimenes ar nedaudz vecākiem bērniem izvēlas Tenerifi un Madeiru, jo šīs salas piedāvā daudzas aktivitātes aktīvai ģimenes atpūtai.

Lidojumu biļešu medniekiem

Pēdējos gados arvien spilgāk iezīmējas jauns ceļotāju ieradums - “pārziemošana” siltajās zemēs. Šādus ceļotājus, galvenokārt” interesē aviobiļetes un populārākie ziemošanas galamērķi ir Tenerife vai Madeira.

“Katru gadu rudenī novērojam pieaugošus biļešu pārdošanas apjomus vienā virzienā vai uz ilgāku laiku. Tenerifi un Madeiru izvēlas tie, kuriem ir iespēja sabalansēt darba un ģimenes vajadzības, nepiesaistot savu darba vietu fiziski Latvijai, bet darbojoties attālināti. Nav pārsteidzoši, ka Tenerife ir latviešu iecienītākais ziemas galamērķis – tur tiešām valda mūžīgā pavasara klimats. Interese tikai par lidmašīnu biļetēm, nereti vienvirziena, ir vērā ņemama” stāsta S. Roze.

Ceļojumu eksperte atzīmē, ka Madeira pamazām tuvojas Tenerifei: “Šo vulkāniskās izcelsmes salu varam saukt par īstu attālinātā darba centru”. Madeira lepojas ar ātrāko fiksētā interneta ātrumu Portugālē, un ar lielisku klimatu, satriecošajām ainavām un viesmīlīgiem vietējiem iedzīvotājiem Madeira strauji kļūst par attālinātā darba llīderi. Īpaši Ponta do Sol ciemats piesaista attālinātā draba veicējus no visas pasaules, jo kopiena šeit pavada brīvo laiku kopā un dalās darba pieredzē. Salas galvaspilsēta ir slavena ar kopstrādes telpu plašo izvēli, kurās var arī produktīvi strādāt un paplašināt paziņu loku”.

Tiem, kas alkst pēc greznības - viss iekļauts ceļojumi vai atpūta eksotiskās zemēs

Pēc aktīvās vasaras daļa ceļotāju vēlas atgūt spēkus un baudīt augstākās klases viesnīcu mieru. Latvieši šādos ceļojumos biežāk dodas bez bērniem: “Ekskluzīvo brīvdienu ceļotāji parasti skatās uz kūrortiem Turcijā un Ēģiptē. Ja šie galamērķi jau ir labi zināmi, alternatīva "viss iekļauts" labsajūtas brīvdienām varētu būt Tunisija. Jau oktobra beigās sākas lidojumi uz Taizemi un Bali, savukārt no novembra mūsu ceļotājiem būs pieejamas Maldīvu salas, Seišelu salas, Maurīcija, Kuba un vēlākos ziemas mēnešos pievienosies mūsu īpašais ziemas sezonas papildinājums Dominikānas Republika, kā arī Šrilanka, Meksika un Zanzibāra.

Avots: Novatours.lv


celojumubode - 3802
Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot un ripināt olas

Alūksnes TIC

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida tematiskas izklaides.

Baltic Beach Hotel & SPA

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Kemperu noma Eiropā

Kemperu noma Eiropā

Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam!

EUR 71 | Estravel Latvia

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi!

Novatours

Riga Reggae Acoustic

Riga Reggae Acoustic

6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae Acoustic!

EUR 15 | Valmieras TIC

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā.

TAKA

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance.

Europcar

Lieldienu pasākums mini ZOO

Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši"

Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem.

Talsu novada TIC

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu.

EUR 5 | Valmieras TIC

Ottes Lieldienas

Ottes Lieldienas

30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika

Alūksnes TIC

Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā

Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā

Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim.

TAKA

6 trending travel destinations for 2024

6 trending travel destinations for 2024

Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans.

EUR 79 | airBaltic

Programma ANTISTRESS

Programma ANTISTRESS

Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk harmonijai un mieram

EUR 700 | Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu.

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni!

Alūksnes TIC

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens!

EUR 365 | Latvia Tours

Daiļslidošanas sacensības

Daiļslidošanas sacensības

No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”.

Valmieras TIC

Ostrava. Hokeja čempionāts

Ostrava. Hokeja čempionāts

Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots

EUR 545 | Estravel Latvia

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -