Ventspilī pasniegtas Kurzemes tūrisma gada balvas «Lielais Jēkabs 2022»

Dace Kalsere | 2022.09.20

16. septembrī Ventspils koncertzālē “Latvija” Kurzemes tūrisma uzņēmēji un tūrisma nozares speciālisti tikās tūrisma gada balvas “Lielais Jēkabs 2022” svinīgās pasniegšanas ceremonijā.

Pēc divu gadu pārtraukuma, Kurzemes tūrisma asociācija atjaunoja tradīciju pasniegt tūrisma gada balvas “Lielais Jēkabs”, šogad izsakot atzinību un pateicību Kurzemes tūrisma nozares pārstāvjiem, nosakot nomināciju un pasniedzot balvu par ieguldījumu Kurzemes tūrisma attīstībā. Šogad vienotā atzinības nominācijā “Ieguldījums Kurzemes tūrisma attīstībā” tika apbalvoti 8 nominanti no – Liepājas un Ventspils valstspilsētām, Dienvidkurzemes, Ventspils, Talsu, Kuldīgas, Tukuma un Saldus novadiem.

Kurzemes tūrisma attīstībā, par neizmērāmu ieguldījumu pilsētas atpazīstamībā, integrējot kultūras dzīvē inovatīvas idejas paliekošu radošu procesu norisēs, atvedot uz pilsētu pasaules mērogā atpazīstamus visdažādāko mākslas izpausmju pārstāvjus, apvienojot tos pilsētas kultūras dzīvē paliekošos pasākumos, tādējādi veic nozīmīgu ieguldījumu arī citu tūrisma uzņēmēju sniegto pakalpojumu popularizēšanā,  piesaistot pilsētai neskaitāmus viesus, nominācijā "Kultūra ārpus robežām" balvu saņēma Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars“ Mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča.

Dienvidkurzemes novads par ieguldījumu Kurzemes tūrisma attīstībā balvu pasniedza nominācijā  "Tūrisma lietpratējs". Par nerimstošu darbu, atbalstu un iedvesmošanu aktīvā tūrisma objektu izveidē un kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā un popularizēšanā. Par vienmēr klātesošu, atraktīvu un idejām pilnu tūrisma eksperta  personību balvu saņēma pašvaldības aģentūras "Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs" eksperts tūrisma jautājumos Raimonds Reinis.

"Pateicība par ieguldījumu Ventspils tūrisma veicināšanā" saņēma Dainis Briedis - kuģīša “HippoCampus” kapteinis.  Dainis ar 30 gadu ilga jūras braucēja stāžu, iebraucot Ventspils ostā ar  kuģīti “HippoCampus” kļuva par Ventspils gidu no Ventas puses un ar savu sirds dāsnumu un stāstiem uzrunājis un iedvesmojis neskaitāmus ceļotājus. Daiņa dzīves pārdomu stāsti un piezīmes par ceļojumiem, cilvēkiem un jūru pavisam nesen apkopotas un izdotas grāmatā “Piezīmes uz kuģa žurnāla malām”.

Ventspils novads par ieguldījumu Kurzemes tūrisma attīstībā balvu pasniedza nominācijā "Suitu kultūrtelpas glabātāji" Jūrkalnes etnogrāfiskajam ansamblim “Maģie suiti” - vadītājai Ilgai Leimanei, Taigai Reķei, Kristīnei Skrullei, Mairitai Ansonei, Baibai Traubergai, Ilonai Niedoliņai. “Maģie suiti” - tautas tradīciju uzturētāji, kopēji, tālāk nesēji. Ansamblis piedalās ļoti dažādos novada pasākumos un ar savu unikālo vērtību pūru dalās arī kaimiņu novados visā valstī. Suitu kultūrtelpas glabātāji, burdona dziedāšanas tradīcijas uzturētāji, tautas tērpa nēsāšanas un tradīciju kopēji, kulinārā matojuma apzināšanā un piedāvājumā, kas raksturīgs Kurzemei, tieši suitu kultūrvidei. Ilggadīgā ansambļa vadītāja, diženā suitu sieva, Ilga Leimane ar savu bagāto pieredzi, zināšanām dalās ar ansambļa dziedātājām.

Nominācijā "Vēsturisko vērtību un mūsdienu viesmīlības vēstnesis" Kuldīgas novads par ieguldījumu Kurzemes tūrisma attīstībā balvu pasniedza Artim Rozītim. Artis ir Stafenhāgena nama īpašnieks, restorāns “Bangert`s” līdzīpašnieks, hotel “Sīmanis”, bārs – klubs “Stenders”, "Stender's Pica" picēriju tīkla, Baznīcas ielas apartamentu īpašnieks, amatnieks, motobraucējs un arī mūziķis. Artis ir kuldīdznieks – dzimis un audzis Kuldīgā un turpina savas dzīves gaitas Kuldīgā. Viens no pirmajiem uzņēmējiem Kuldīgā, kurš savu biznesu uzsāka viesmīlības jomā, pirms 30 gadiem, atverot bāru-klubu “Stender`s”. Noteiktos laika posmos Stenderim ir piepulcējušies vēl vairāki, Arta radīti viesmīlības uzņēmumi, kuros viennozīmīgi liela vērtība ir Arta sirdslietai – vēsturisko vērtību saglabāšana ēkās, interjerā un detaļās. Viņa rokraksts tajā jau kļuvis atpazīstams gan kuldīdzniekiem, gan Kuldīgas viesiem. Tas ir nenovērtējams ieguvums Kuldīgai kopumā, jo vairāki vecpilsētas nami raduši otru dzīvi, kuros tiek saglabātas vēsturiskās vērtības un tās apvienotas ar mūsdienīgu pakalpojumu sniegšanu. Šobrīd Arta radīto uzņēmumu attīstībā un darbībā iesaistījusies visa viņa ģimene – sieva Gita, meita Katrīna un dēls Kristaps, kura amatnieka prasmes un idejas ir īstenotas Stafenhāgena namā un Sīmanī.

Saldus novads par ieguldījumu Kurzemes tūrisma attīstībā balvu pasniedza stacijas “Airīte” saimniekam Pēterim Stumburam nominācijā  "Izaugsmes stāsts industriālā un kultūras tūrisma attīstībā". Pēteris Stumburs ar ģimeni un domubiedriem kādreizējo dzelzceļa staciju Saldus novada Zirņu pagastā pārvērtis ievērojamā industriālā tūrisma objektā un kultūrvietā, kas ar savu īpašo atmosfēru, saimnieka entuziasmu, ieguldīto darbu un atdzimšanas stāstu zināma visā Latvijā. Moderna ekspozīcija, dzelzceļa vēstures liecības, naktsmītne ceļotājiem, vieta notikumiem un pasākumiem – stacija Pētera gādībā ieguvusi jaunu funkcionalitāti, arī mūsdienās pulcējot cilvēkus un uzņemot viesus. Pēteris, veiksmīgi sadarbojoties ar citiem tūrisma nozarē strādājošajiem, veicinājis tūrisma attīstību ne tikai Saldus novadā, bet arī ārpus tā robežām. Stacija turpina savu izaugsmes stāstu, saimniekiem rodot un realizējot arvien jaunas idejas un ieceres!

Nominācijā "Jaunu ideju ieviesēji", Tukuma novads par ieguldījumu Kurzemes tūrisma attīstībā balvu pasniedza Vitai Beļavniecei un Viesturam Serdānam “Valguma pasaule” saimniekiem. Vita un Viesturs ir lieli ceļotāji. Ceļošana viņiem ir ne tikai atpūta, bet arī jaunu ideju impulss. Ceļojumu laikā iepazīti dažādi pasaules mākslinieki, arī viens no pasaulē populārākajiem fotogrāfiem, latvietis no Jaunzēlandes, ar saknēm no turpat “Valguma pasaules” kaimiņu mājām – Andris Apse, kura lielformāta fotogrāfijas kopā ar latviešu dabas fotogrāfu darbiem kļuva par pamatu pirmās Mākslas telpas mežā izveidei kompleksā pie Tukuma, kas arī guvusi atsaucību Latvijā un līdzīgas idejas telpas tiek veidotas citos novados. Abi saimnieki ir aizsākuši arī latviešu aizraušanos ar labirintiem. “Valguma pasaulē” tādi izveidoti vairāki, bet pasaules kontakti ir ļāvuši organizēt Latvijā pasaules labirintu kongresu. Arī šodien tik populārā nūjošana aizsākusies ar Vitas interesi par veselīgu dzīvesveidu un pirmajām takām un nodarbībām tieši šeit – “Valgumā”. Pirms vairāk nekā 10 gadiem izveidoja Baskāju taku,  tā ir joprojām lielākā un autentiskākā, jo visas pārējās Latvijā ir noskatītas tieši šeit – “Valgumā”. Abi saimnieki ir nepārtrauktā kustībā un nemitīgā attīstības procesā radīt ko jaunu, interesantu, izzinošu un cilvēku labjūti veicinošu.

Balvu par nomināciju “Nurmuižas dvēsele” saņēma Talsu novada Nurmuižas pārvaldnieks un gids Aldis Denčiks. Strādājot pie atjaunotnes Aldis kļuvis par Nurmuižas patriotu. Pamazām izveidojis seno atradumu kolekciju, kas izaugusi jau līdz iespaidīgiem izmēriem. Kā gids sagaida apmeklētājus un uzbur stāstus par senatni. Aldis ir šīs muižas pārvaldnieks, viņš to pieskata kā savu acuraugu, reizē, kopš atvēršanas brīža, baudot tās plašos soļus dzīvē. Brīvajā laikā publicējas. 2019.gadā dienasgaismu ieraudzīja Alda pirmais literārais darbs-bērnības atmiņu grāmata "Nariņciema stāsti".  

Svinīgās apbalvošanas ceremonijas viesus uzņema Ventspilī koncertzāle "LATVIJA" - mūzikas, mākslas un izglītības telpa ar unikālu saturu, ko raksturo izcila akustika muzikālajam skanējumam un arhitektūra. Lepojoties ar dažādo pilsētas muzikālo saturu ar priekšnesumiem skatītājus pārsteidza Ventspils Kultūras centra sieviešu koris ‘’Venda'', vokālā ansamblis “Mundus” Rudītes Tālbergas un Anitras Niedres vadībā, PIC VMV audzēkņi, komponists un perkusonists Kaspars Kurdeko un pianists Francis Gaiļus.

Balva "Lielais Jēkabs" ir biedrības "Kurzemes tūrisma asociācija" iedibināta tūrisma kvalitātes balva, kas ik gadu tiek pasniegta labākajiem Kurzemes tūrisma uzņēmējiem un piedāvājumiem kopš 2004. gada.

Avots: Ventspils.lv


celojumubode - 3815
Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ

Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ

25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem.

Tukuma TIC

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku tirdziņš U.C.

Tukuma TIC

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā!

Cēsu TIC

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā Cēsu novads!

Cēsu TIC

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem.

Gulbenes novada TIC

UFO stāstīs jokus Tukumā

UFO stāstīs jokus Tukumā

Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu!

Tukuma TIC

Jauna dabas taka Ērgļos.

Jauna dabas taka Ērgļos.

Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ!

Madonas TIC

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros

Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros

Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs izcili!

Aizkraukles novada TIC

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi!

Bauskas TIC

Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam

Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam

Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam.

Bauskas TIC

Golfa diena Madonā

Golfa diena Madonā

Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu.

Madonas TIC

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā.

Tukuma TIC

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un apkārtnē!

Tukuma TIC

Uz Tukumu pēc literatūras!

Uz Tukumu pēc literatūras!

Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem.

Tukuma TIC

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un laukos.

Madonas TIC

Pilnvērtīgs laiks sev!

Pilnvērtīgs laiks sev!

Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553

EUR 145 | Via Vitalité

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu!

Bauskas TIC

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā akcijā ģimenēm.

Gulbenes novada TIC

Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04!

Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04!

Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros!

Bauskas TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -