«Jaguar Land Rover» dod otru dzīvi «I-Pace» akumulatoriem

Velocita.lv | 2022.08.17

    • Jaguar Land Rover izveidojis partnerattiecības ar Pramac, lai no lietotiem Jaguar I-Pace akumulatoriem radītu nulles emisijas uzlādes ierīci

    • Enerģijas uzglabāšanas ierīce uzlādējas no saules paneļiem

    • Atkārtota akumulatoru izmantošana Jaguar Land Rover kompānijai radīs jaunus aprites ekonomikas biznesa modeļus gan saistībā ar enerģijas uzglabāšanu, gan saistībā ar citām iespējām

    • Sadarbība ar nozares līderiem palīdzēs Jaguar Land Rover līdz 2039. gadam sasniegt oglekļa emisijas nulles līmeni

Juste Jaruše, Jaguar Land Rover zīmola vadītāja Baltijā, saka: “Jaguar kļūs elektrisks 2025. gadā, bet pirmo simtprocentīgi elektrisko Land Rover sagaidīsim 2024. gadā – tas iezīmē mūsu kompānijas pāreju uz elektrisko nākotni. Savukārt tā ir ilgtspējas stratēģijas neatņemama sastāvdaļa, kas paredz ieviest visaptverošu elektroauto ekosistēmu no akumulatoriem līdz uzlādei. Tā ietver mūsu plānu radīt tehniskas un biznesa inovācijas atkārtotai akumulatoru izmantošanai. Sadarbība ar Pramac ir pierādījums mūsu darbam šajā virzienā ar mērķi parādīt, kā ir iespējams sasniegt nulles emisiju, apvienojot atjaunīgos energoresursus un lietotos akumulatorus.”

Pramac ir pasaules līderis enerģētikas nozarē, un Jaguar Land Rover un šīs kompānijas sadarbības mērķis ir izstrādāt portatīvu nulles emisijas enerģijas uzglabāšanas ierīci. Pramac ir radījis tehnoloģiju ar nosaukumu Off Grid Energy Storage System (ESS), kurā tiek izmantotas litija jonu šūnas no Jaguar I-Pace akumulatoriem, kas tiek izņemti no prototipiem un inženiertehnisko testu eksemplāriem. Rezultātā šī tehnoloģija nodrošina nulles emisijas elektrību vietās, kur piekļuve elektrotīklam ir ierobežota vai tās nav vispār.

Endrū Vitvorts, Jaguar Land Rover aprites ekonomikas komandas vadītājs akumulatoru sektorā, saka: “Šī iecere ir lielisks piemērs tam, kā mēs sadarbojamies ar nozares līderiem, lai veidotu ilgtspējīgu nākotni un tuvotos patiesai aprites ekonomikai. Mums prieks strādāt kopā ar Pramac, lai vecos Jaguar I-Pace akumulatorus varētu izmantot portatīvā nulles emisijas enerģijas ierīcē. Jaunās iekārtas iekļaušana šīs sezonas Jaguar TCS Racing komandas aprīkojumā bija lieliska iespēja parādīt, uz ko tā ir spējīga.”

Šī partnerība ir pirmā Jaguar Land Rover ceļā uz jauniem aprites ekonomikas uzņēmējdarbības modeļiem. Tieši tāpēc, ka uzņēmums ir apņēmies līdz 2039. gadam panākt nulles emisiju visos savos procesos un ķēdēs, kompānija arī ir sākusi realizēt programmas, kas ļaus akumulatoriem dzīvot otro dzīvi.

Pēc izmantošanas akumulatorus lietot vēl arī citiem nolūkiem ir iespējams tāpēc, ka Jaguar Land Rover gadījumā tie atbilst visaugstākajiem standartiem. Tāpēc tad, kad akumulatoru veiktspēja šiem standartiem vairs pilnībā neatbilst, tos var droši izmantot procesos ar zemākām prasībām. Ieguvums no šādas otrās jeb stacionārās dzīves, respektīvi – atjaunīgās enerģijas uzglabāšanas, līdz 2030. gadam varētu pārsniegt 200 gigavatstundas gadā. Globālā līmenī labums no tā būs mērāms vairāk nekā 30 miljardu dolāru apjomā.

Ierīces galvenās sistēmas jauda ir līdz 125 kWh. Tas ir vairāk nekā pietiekami, lai pilnībā uzlādētu vairākkārt godalgoto elektrisko Jaguar krosoveru I-Pace vai veselu nedēļu ar strāvu apgādātu ģimenes māju. Pramac atkārtoti izmanto līdz pat 85% akumulatora, ieskaitot moduļus un elektroinstalāciju. Pārējie materiāli nonāk atpakaļ piegādes ķēdē.

Tā kā Off Grid Energy Storage System uzlādējas ar saules paneļiem, tā ir autonoma. Ierīce sastāv no akumulatoru sistēmas, kas savienota ar divvirzienu strāvas pārveidotāju un tā vadības sistēmām. Komercnomai ierīces ir aprīkotas ar Type 2 standarta elektroauto uzlādes kabeli un dinamisko vadību, kas ļauj mašīnas uzlādei izmantot līdz pat 22 kW jaudu.

Denijs Džonss, Pramac direktors, komentē: “Tik cieša sadarbība ar Jaguar Land Rover liek mums justies privileģētiem. Jaguar Land Rover ir ļoti atbalstošs partneris, un tas ir ļāvis mums izveidot stabilu produktu un komerciāli dzīvotspējīgu biznesu, kas bāzējas uz elektroauto moduļu otrās dzīves ciklu. Tas ilgtspējas stāstā rada jaunu sižeta līniju par energoefektīvas un oglekļa emisiju mazinošas tehnoloģijas ražotāju. Mēs ceram turpināt šo sadarbību un piedāvāt inovatīvus uzlādes infrastruktūras risinājumus, lai atbalstītu Jaguar Land Rover tirgus segmenta elektrifikāciju.”

Jaunās ierīces spējas tika pārbaudītas laikā, kad Jaguar TCS Racing gatavojās 2022. gada ABB FIA Formula E pasaules čempionātam. Lielbritānijas un Spānijas testu laikā ar to darbināja diagnostikas aprīkojumu, kas analizēja auto veiktspēju trasē, un piegādāja autonomu elektrību Jaguar garāžai.

Off Grid Battery ESS sistēma tiks izvietota arī Jaguar Land Rover centrā Johannesburgā Dienvidāfrikā, kurš ir lielākais šāda veida centrs pasaulē. Tas palīdzēs kompleksam tikt galā ar strāvas padeves pārtraukumiem elektrotīklā.

Avots: Velocita.lv


celojumubode - 3801
Atlaides auto nomai Reunion salā

Atlaides auto nomai Reunion salā

Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā!

Europcar

Ostrava. Hokeja čempionāts

Ostrava. Hokeja čempionāts

Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots

EUR 545 | Estravel Latvia

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

Lieldienu pasākums mini ZOO

Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši"

Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem.

Talsu novada TIC

JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze.

EUR 539.00 | Latvia Tours

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca.

ViaJurmala

Programma ANTISTRESS

Programma ANTISTRESS

Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk harmonijai un mieram

EUR 700 | Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance.

Europcar

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu itāļu viesmīlību

EUR 495 | Latvia Tours

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot un ripināt olas

Alūksnes TIC

Atklājam Turcijas sezonu!

Atklājam Turcijas sezonu!

Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām...

CelojumuBode.lv

Klasiskās indiešu dejas koncerts

Klasiskās indiešu dejas koncerts

6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā.

EUR 10 | Valmieras TIC

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama

EUR 350 | Latvia Tours

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem //

EUR 1700 | Estravel Latvia

Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis //

EUR 121 | Estravel Latvia

Riga Reggae Acoustic

Riga Reggae Acoustic

6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae Acoustic!

EUR 15 | Valmieras TIC

DENISS PASHKEVICH TRIO

DENISS PASHKEVICH TRIO

29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” ietvaros.

EUR 20 | Valmieras TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -