Jau otro gadu starptautiskais džeza festivāls «Voicingers On Tour» skan Rīgā

Ēriks Radželis | 2022.08.13

No 9. līdz 14. augustam Rīgā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kultūrtelpā M/Darbnīca un VEF Kultūras pilī jau otro gadu pēc kārtas norisināsies starptautiskais džeza meistarklašu festivāls “Voicingers On Tour”, vēstī festivāla pārstāvji Latvijā.

Šīs vasaras festivāla programmu paredzēts organizēt divās daļās –– meistarklašu un koncertu sērijā. Festivāla meistarklašu daļa norisināsies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kur sešu dienu garumā dalībniekiem būs iespēja strādāt ar 12 mentoriem – profesionāliem džeza mūziķiem un pieredzējušiem pasniedzējiem vairāk kā 20 īpaši izstrādātās meistarklasēs vokālistiem – iesācējiem un profesionāļiem.

“Džeza mūzikas festivāls, kas spēj ne tikai izglītot vai izklaidēt savu auditoriju, bet arī vest labākās mūsdienu džeza tradīcijas cauri visai Eiropai. Unikāls formāts, kur starptautiski atzīti džeza mūziķi var ne tikai uzstāties Latvijā, bet arī veidot attiecības ar vietējo mūziķu komūnu, ar tiem sadarbojoties gan meistarkasēs, gan uz skatuves. Uzskatu, ka starp šī gada festivāla apmeklētājiem mēs redzēsim gan jaunos Latvijas džeza talantus, gan arī mūzikas žanra un kultūras cienītājus. Esam pagodināti par “Voicingers” festivāla organizatoru sniegto iespēju šo festivālu realizēt otro gadu arī tepat - Rīgā, un ticam, ka arī pie mums šī varētu ieviesties par ikgadēju kultūras sastāvdaļu,” par festivālu stāsta “Voicingers On Tour” koordinatores Latvijā Santa Šillere un Līga Kupča.

Festivāla koncerti būs pieejami plašākam interesentu lokam, organizējot sešu koncertu sēriju un džema sesijas kultūrtelpā M/Darbnīca, kuros varēsim dzirdēt Eiropas džeza skatuves talantus –– vokālistus Grzegorz Karnas un Natalia Kordiak no Polijas, Ganna Gryniva no Ukrainas, Manu Domergue no Francijas, Marta Kloučkova no Čehijas, kā arī instrumentālistus –– džeza kontrabasistu Mateusz Szewczyk, bundzinieku Grzegorz Maslowski, kolumbiešu izcelsmes perkusionistu Edilson Sanchez, un, protams, pašmāju džeza talantus –– grupas “Dream Teller” un “Kalnejas”, pianistu Gati Breijeru, flautisti Rūtu Sīpolu, kā arī saksofonistu Tomu Rudzinski, pianistus Edgaru Cīruli, Rūdolfu Macatu un sitaminstrumentālistu Ivaru Arutjunjanu. Šī gada festivāla komandai pievienosies arī balss un ķermeņa atbrīvošanas pasniedzēja Dana Indāne-Surkiene.

Jaunums šī gada festivāla programmā būs “Voicingers All Star” lielkoncerts, kurš 13. augustā norisināsies VEF Kultūras pils VEF JAZZ CLUB paspārnē. Viena vakara ietvaros klausītājiem būs iespēja redzēt un dzirdēt visus festivāla māksliniekus uz vienas skatuves, izpildot savu oriģinālmūziku, cilvēkiem jau pazīstamas džeza melodijas, kā arī latviešu komponistu pērles jaunā skanējumā. Biļešu iegāde www.bilesuparadize.lv

Festivāls “Voicingers” ir Eiropas džeza mūzikas izpildītāju (vokālistu un instrumentālistu), improvizācijas mākslas lietpratēju un pedagogu veidots meistarklašu festivāls. Festivāla pirmsākumi meklējami 2008. gadā Polijā. Sākotnēji tas veidots kā džeza izpildītāju konkurss, un līdz šodienai tas ir izveidojies par starpkultūru meistarklašu festivālu “Voicingers On Tour”. Līdz šim starptautiskais meistarklašu festivāls organizēts tādās valstīs kā Slovākijā, Dānijā, Ungārijā, Ukrainā, Čehijā, Francijā, Anglijā, Dienvidkorejā, Ķīnā un jau otro reizi arī pie mums – Latvijā.

Projektu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, sporta preču internetveikals SportX, Polijas vēstniecība Latvijā. Vairāk informācijas par pieteikšanos meistarklasēm un festivāla koncertprogrammu meklē džeza meistarklašu festivāla “Voicingers On Tour” Facebook kontā, kā arī www.mdarbnica.lv un www.vefkp.lv

Avots: Voicingers On Tour


celojumubode - 3802
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā!

Labi būt pavasarī - Bauskas novadā!

Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām!

Bauskas TIC

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu.

EUR 79 | airBaltic

Pārgājiens Alūksnē

Pārgājiens Alūksnē

Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils stāsta atkl

EUR 12 | Alūksnes TIC

Lieldienas Rīgas Motormuzejā

Lieldienas Rīgas Motormuzejā

Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja ekspozīcijā, balonu aut

Motormuzejs

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis!

Cēsu TIC

Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga

Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga

Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju dīķiem, vērot putnus.

Madonas TIC

Dziesmu cikls

Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"

Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne".

Tukuma TIC

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu gatavošanu

Tukuma TIC

Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu!

Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu!

Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553

EUR 145 | Via Vitalité

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus!

Jēkabpils novada TIC

Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts

Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts

28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels.

EUR 5 | Valmieras TIC

Pavasaris Lubānas mitrājā

Pavasaris Lubānas mitrājā

Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera

Madonas TIC

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi!

Bauskas TIC

Skolēnu pavasara ceļvedis

Skolēnu pavasara ceļvedis

Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Medus nokrāsās Bauskas novadā

Medus nokrāsās Bauskas novadā

Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs!

Bauskas TIC

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā!

Tukuma TIC

“Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies!

“Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies!

Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"!

Tukuma TIC

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss

Bauskas TIC

Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās!

Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās!

Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos.

Bauskas TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -