Tuvojoties Viļņas 700.gadu jubilejai, Viļņas mūzikas festivālā uzstāsies Lūiss Kapaldi

Gintarė Kavaliūnaitė | 2022.07.08

Lietuvas galvaspilsēta Viļņa turpina gatavoties savai 700 gadu jubilejai 2023. gadā, rīkojot festivālu "Jauns kā Viļņa". Bezmaksas pasākumā notiks negaidīti vietējo mūzikas zvaigžņu dueti, kā arī uzstāsies pasaulslavenais dziedātājs Lūiss Kapaldi (Lewis Capaldi).

25. jūlijā Lietuvas galvaspilsētā Viļņā notiks festivāls "Jauns kā Viļņa". Pasākums ir daļa no plašākiem svētkiem, kas paredzēti līdz pilsētas 700. dzimšanas dienai 2023. gadā. Pasākumā, kas norisināsies mežiem apaugušajā Vingis parkā, pirmo reizi Baltijas valstīs dzīvajā izpildījumā uzstāsies skotu dziedātājs Lūiss Kapaldi (Lewis Capaldi), kā arī norisināsies negaidīti muzikāli dueti. Ieeja pasākumā ir bez maksas - festivāls ir pilsētas dāvana tās iedzīvotājiem un viesiem.

"Jauns kā Viļņa" aicina gan vietējos iedzīvotājus, gan ārzemju viesus atcerēties Viļņas pagātni, godināt pilsētas sasniegumus un padomāt par tās nākotni. Pilsēta ar prieku gaida kaimiņus latviešus, lai veicinātu starptautisku svētku garu, sagaidot Rīgas 821. dzimšanas dienas svinības, kas ik gadu notiek augusta trešajā nedēļas nogalē.

Svētki dažādām gaumēm

"Jauns kā Viļņa" vadīs skotu dziedātājs un dziesmu autors Lūiss Kapaldi. Lai gan dziedātājam ir tikai 25 gadi, viņa vārds mūzikas faniem visā pasaulē ir pazīstams jau vairākus gadus. Miljoniem fanu viņa populārāko dziesmu "Bruises", "Before you go" un "Hold me while you wait" vārdus zina no galvas.

Viņš guva pasaules mēroga atzinību pēc tam, kad viņa hits "Someone You Loved" kļuva par visilgāk Apvienotās Karalistes singlu topā ieņemto dziesmu. Tas noveda mākslinieka debijas albumu "Divinely Uninspired to a Hellish Extent" uz 10 nedēļām pēc kārtas Apvienotās Karalistes albumu topa augšgalā, padarot to par visvairāk pārdoto albumu tajā gadā. Daudziem festivāls ir pirmā iespēja redzēt dziedātāja dzīvo uzstāšanos.

Vēl viens ļoti gaidīts notikums ir Lietuvas klasiskās mūzikas izpildītājus vienojošs priekšnesums. Lietuvas Nacionālā operas un baleta teātra simfoniskais orķestris un pazīstami solisti radīs negaidītus skaņdarbus, kas uzrunās pat tos, kuri parasti klasisko mūziku neklausās.

Turklāt pasākumā uzstāsies vairāki pazīstami mākslinieki no Lietuvas. Viņi dziedās negaidītos duetos, kas radīti īpaši šim pasākumam un ko veidos dažādu paaudžu un mūzikas žanru mākslinieki. Festivālā liela uzmanība tiks pievērsta arī ilgtspējai, tostarp, tiks rīkotas lekcijas un diskusijas par globāliem jautājumiem, kā arī tiks meklēti praktiski veidi, kā padarīt festivālu ilgtspējīgāku.

"Es nešaubos, ka šis festivāls kļūs par apmaiņu starp pilsētu un tās iedzīvotājiem: mēs apmainīsimies ar enerģiju, radošumu, oriģinalitāti un idejām par vides jautājumiem. Galu galā tas ir tas, ko mēs visi varam aizvest no Viļņas - un tas ir tas, kas padara šo pilsētu izcilu," komentēja Viļņas mērs Remigijus Šimašius.

Starptautiskais autobusu pārvadājumu operators Lux Express pat ir uzsācis īpašu atlaižu akciju braucieniem uz Viļņu festivāla norises laikā, lai motivētu vairāk cilvēku apmeklēt Viļņu.

Avots: Govilnius.lt


celojumubode - 3813
Summer Sound 2024

Summer Sound 2024

Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko mākslinieku programmu.

Liepājas reģiona TIB

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

Dzīvas mūzikas vakars

Dzīvas mūzikas vakars

Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara atmosfēru!

Park Hotel Latgola

Itālijas ezeru burvība

Itālijas ezeru burvība

Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta dārgakmeņiem.

EUR 1299 | Latvia Tours

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

Atlaides auto nomai Ungārijā

Atlaides auto nomai Ungārijā

Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību.

Europcar

Atlaides auto nomai Reunion salā

Atlaides auto nomai Reunion salā

Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā!

Europcar

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Komandu rogaininga sacensības Liepājā

Komandu rogaininga sacensības Liepājā

Jau otro gadu Liepājā notiks komandu rogaininga sacensības – 20. aprīlī Jūrmalas parkā tiks dots starts sacensībām “Liepājas Dienvidu fortu rogainings”.

Liepājas reģiona TIB

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

Ballīte retro noskaņās

Ballīte retro noskaņās

19. aprīlī aicinām ikvienu ballēties gribētāju uz “View Restaurant – Saefood & Grill”, kur visu laiku karstākos deju hitus publikai piedāvās DJ Retro.

EUR 20 | Baltic Beach Hotel & SPA

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot aprīlī

EUR 2519 | Estravel Latvia

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis

Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis

Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.!

EUR 350 | Estravel Latvia

Viesu nams “BALTIŅI”

Viesu nams “BALTIŅI”

Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs!

TAKA

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04.

EUR 547 | Estravel Latvia

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57.5903, 26.8627.

Alūksnes TIC

Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē!

Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē!

Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo!

Rēzeknes pilsētas TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -