Jaunmoku pilī 10. jūlijā norisināsies ikgadējie Dārza svētki

Agita Šakina | 2022.07.04

Tradicionāli, pašā vasaras un rožu plaukumā, Jaunmoku pilī, tiek svinēti Dārza svētki! Šogad tie norisināsies 10. jūlijā, kad no plkst. 11.00 pils kompleksā apmeklētājus gaidīs Latvijas mākslinieki un daudzveidīgas izglītojošas un atpūtas aktivitātes visai ģimenei. Jaunmoku pils Dārza svētkos gaidāmi pārsteigumi no enerģiskās dziedātājas Būū un Kandavas Deju skolas. Darbosies mājražotāju un amatnieku tirdziņš, dārza spēles un ekskursijas. Būs iespēja iestaigāt jauno Mežaparka pastaigu taku, kā arī baudīt Valtera Pūces un Daiņa Teņa (DAGAMBA) svētku noslēguma koncertu  “Radīts Latvijā”.

“Šī gada svētku sauklis ir “Radīti Latvijā - iesakņoti rītdienā”. Tas atspoguļo galveno svētku domu - vietējie, talantīgie mākslinieki, kuri dzimuši un auguši tepat Latvijā, bet ar saviem darbiem “dzen” saknes Latvijas nākotnei. Arī Jaunmoku pils vīzija turpmākajiem gadiem ir definēta divos vārdos - “Iesakņoti rītdienā”, kas vedina mūs būt par zinātkāru sabiedrību, kas izprot savu kultūras mantojumu un aktīvi veido bagātu nākotni. Tāpēc arī šāds svētku vadmotīvs,” stāsta Jaunmoku pils valdes locekle Aiva Logina.

10. jūlijā no plkst. 11.00, Jaunmoku pils kompleksā darbosies vietējo mājražotāju un amatnieku tirdziņš. Dalību tirdziņā tirgotāji var vēl pieteikt līdz 8. jūlijam, ar tirdziņa nolikumu var iepazīties www.jaunmokupils.lv.

Dārza svētkus plkst. 12.00 atklās pasākuma vadītājs Mārtiņš Počs. Uzreiz pēc tam plkst. 12.30 Torņa zālē notiks muzikāla pastaiga ar mākslinieci Kristīni Kutepovu, kuras izstāde “Dabas portreti” ir apskatāma Jaunmoku pils Torņa zālē no 1. jūlija līdz 18. septembrim. Savukārt plkst. 13.00 parku ieskandinās mazie Tukuma “Knīpas un Knauķi” jeb “Dūkurīši”.

Viens no šī gada jaunumiem Jaunmoku pils kompleksā būs brīvi pieejama Mežaparka pastaigu taka, kas ir izglītojoša aktivitāte visai ģimenei ar izzinošiem takas pieturpunktiem par meža dzīvo dabu. Plkst. 14.00 būs iespēja doties jaunās Mežaparka pastaigu takas iepazīšanas ekskursijā. Taka tiek ierīkota Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) atklātā projektu konkursa ietvaros.

Plkst. 15.00 laikmetīgā dejā apmeklētāji varēs doties kopā ar Kandavas Deju skolas audzēkņiem.

Jauneklīgu enerģiju un degsmi plkst. 16.00  ienesīs dziedātāja BŪŪ, kuras singli “Siekala”, “Sāku no sākuma” un daudzās sadarbības ar pašmāju mūziķiem ir nesušas viņai atzinības un klausītāju ievērību vietējā mūzikas tirgū.

Tiem, kas vēl nav paviesojušies Jaunmoku pils muzejā, plkst. 14.00, 15.30 un 17.00 būs iespēja doties ekskursijā pils dāmas pavadībā. Tāpat paralēli pils teritorijā visas dienas garumā norisināsies dažādas radošas meistarklases, būs iespēja pūst lielos burbuļus, doties izjādēs zirga pajūgā, kā arī uzspēlēt dārza spēles.

Svētku noslēgumā, plkst. 18.00, apmeklētāji ir aicināti  apmeklēt koncertprogrammu “Radīts Latvijā”, kuru veidojuši Dainis Tenis un Valters Pūce no “DAGAMBA”. Tajā iekļautas Latvijas dižāko komponistu skanīgāko dziesmu aranžijas čella un klavieru skanējumā. Īpašais koncerta viesis dziedātāja Patrisha. Biļetes ir pieejamas Biļešu paradīzes kasēs, kā arī www.jaunmokupils.lv. Biļetes cena ir 15 EUR.

Dienas programma ir bez maksas, pateicoties Tukuma novada domes kultūras projektu konkursa piešķirtajam finansējumam "Dārza svētki Jaunmoku pilī "Iesakņoti rītdienā". Dienas laikā autostāvvieta kompleksa teritorijā ir 2 EUR, bet vakara koncerta apmeklētājiem bezmaksas. Pasākuma laikā tiks fotografēts un filmēts un iegūtie foto un video publicēti.

Sakām lielu paldies Dārza svētku informatīvajiem atbalstītājiem “Kurzemes radio”, “Neatkarīgās Tukuma Ziņas” un “Advertex Latvia”.

Uz tikšanos 10. jūlijā Jaunmoku pilī.

Avots: Jaunmokupils.lv


celojumubode - 3803
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā.

TAKA

Ostrava. Hokeja čempionāts

Ostrava. Hokeja čempionāts

Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots

EUR 545 | Estravel Latvia

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca.

ViaJurmala

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas ēdināšanas uzņēmumi.

Liepājas reģiona TIB

Atklājam Turcijas sezonu!

Atklājam Turcijas sezonu!

Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām...

CelojumuBode.lv

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem //

EUR 1700 | Estravel Latvia

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮

Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮

Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim Botanico

EUR 745.00 | Latvia Tours

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā!

Valmieras TIC

Riga Reggae Acoustic

Riga Reggae Acoustic

6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae Acoustic!

EUR 15 | Valmieras TIC

Ottes Lieldienas

Ottes Lieldienas

30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika

Alūksnes TIC

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās.

TAKA

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu.

EUR 5 | Valmieras TIC

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni!

Alūksnes TIC

Kemperu noma Eiropā

Kemperu noma Eiropā

Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam!

EUR 71 | Estravel Latvia

Programma ANTISTRESS

Programma ANTISTRESS

Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk harmonijai un mieram

EUR 700 | Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri

Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā!

Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā!

Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā dāvana //

EUR 450 | Estravel Latvia

JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze.

EUR 539.00 | Latvia Tours

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -