TOP 5 jūlija pasākumi Ventspilī

Nataļja Drogana | 2022.07.01

Plānojot atpūtu Ventspilī jūlijā, aicinām iepazīties ar vērienīgu pasākumu piedāvājumu. Sakoptākajā un ziedojošākajā Latvijas pilsētā šomēnes, ikviens varēs izbaudīt pasākumu dažādību: - sajust kūpinātu zivju smaržu, vērot motociklu parādi, iepazīt ekstrēmo sporta veidu garu, uzņemt bagātīgu kultūras devu un apmeklēt Amatnieku un mākslinieku festivālu.

    1. Jūras svētki “Jūra. Mīlestība. Spēle”

9. jūlijā, kā jau pilsētai pie jūras peinākas, Ventspilī tiks svinēti Jūras svētki “Jūra. Mīlestība. Spēle”. Galvenie notikumi ar bagātīgu notikumu programmu atgriezīsies Ostas ielas promenādē, kurus atklāsim ar Jūras svētku galveno viesi – Neptūnu un Velkoņu flotes parādi ostas akvatorijā. Priecāsimies par iespēju apmeklēt svētku tirgu ar kūpinātu zivju smaržu, izbaudīt koncertus un vērot saulrieta saspēli ar viļņiem jūrā.

Savu izpratni par tēmu “Spēle” svētkos paudīs arī Starptautiskais folkloras festivāls «Baltica 2022» dalībnieki, aicinot promenādē izbaudīt Latvijā dzīvojošo tautību koncertus.

Svētku sajūta tiks visiem – gan tiem, kas sapņo satikt Neptūnu, gan tiem, kas vēlas izbaudīt iepirkšanās priekus un labi pavadīt dienu kopā ar ģimeni. Būs iespēja apmeklēt mākslinieku izstādes, sporta sacensības, koncertus, baudot priekšnesumus, mūziku, dejas, kā arī  pašiem piedalīties radošos un interaktīvos pasākumos. VAIRĀK

    2. Motobraucēju saiets “Kurland Bike Meet”

No 15. līdz 17. jūlijam Ventspilī norisināsies ikgadējais motobraucēju saiets “Kurland Bike Meet”. 15. jūlijā Ventspils Piejūras kempingā sāksies motobraucēju ierašanās. Vakara gaitā muzicēs latviešu grupa “Eazy Riders”, kā arī līdz pat pusnaktij pasākuma apmeklētājus priecēs DJ Boom.

16. jūlijā plkst. 13.00 sāksies tradicionālais parādes brauciens Ventspils ielās. No plkst. 13.30 Ostas ielas promenādē motobraucēji grupas “Moonshakers” mūzikas pavadībā demonstrēs savus motociklus. Vakara programmā Piejūras kempingā paredzēti koncerti: uzstāsies grupas “Atis Ieviņš & Co”, “Moonshakers”, kā arī DJ Boom. Būs dažādi konkursi un jautras izdarības, “Frīdis@Co” karaoke, uzkodas un dzērieni. VAIRĀK

    3. Ielu sporta un kultūras "Ghetto Games Festivāls"

22. - 24. jūlijā Ventspilī norisināsies jubilejas ielu sporta un kultūras "Ghetto Games Festivāls". Jau desmito reizi pasaules līmeņa sportisti, amatieri un citi ekstrēmo sporta veidu cienītāji tiksies Ventspilī – lielākajā alternatīvo sporta veidu un ielu kultūras notikumā Baltijā – Ghetto Games Festivālā 2022.

Šī gada Festivāla galvenie un spilgtākie notikumi būs: "Ghetto Brīvrunu batls", "Ghetto Fight" cīņu turnīrs un  "Ghetto Slam Dunk". Arī šogad norisināsies Ghetto Food festivāls, jo ielu ēdienu (street food) kultūra burtiski saplūstu vienā ritmā ar daudzveidīgo un multikulturālo ielu sportu. Festivāla laikā būs iespēja doties vēl lielākā un košākā pasaules garšu ceļojumā kopā ar populārākajiem street food pārstāvjiem Latvijā. VAIRĀK

    4. Koncertzāles “Latvija” trīs gadu jubileja

24. jūlijā Ventspilī ar trīsdaļīgu notikumu tiks atzīmēta koncertzāles “Latvija” trīs gadu jubileja. Trīsdaļīgo notikumu, kura izvērstāks nosaukums jeb sauklis ir “Kā stāstīt par trim gadiem neredzamai publikai”. Jubilejas, kuru kopā ar koncertzāles komandu veido režisore Laura Groza un mākslinieku tandēms “MAREUNROL`S”, pirmās divas daļas ietvers gan performatīvu komentāru par šī laika novērojumiem, gan atskatu uz aizvadīto, trešo gadu un tā spilgtākajiem notikumiem koncertzālē “Latvija”. VAIRĀK

    5. Amatnieku un mākslinieku festivāls

Amatu māja ar Amatnieku un mākslinieku festivālu atzīmes 15 gadu jubileju. 30. jūlijā no plkst. 11.00-15.00  festivālā piedalīsies, gan amatnieki, gan mākslinieki no Kurzemes. Pasākumā apmeklētāji varēs iegādāties amatnieku un mākslinieku darbus tirdziņā, kā arī darboties darbnīcās: podniecībā, foto (cianotipijas tehnikā), aušanas, adīšanas un protams neiztikt bez kulinārās darbnīcas.

Avots: Visitventspils.com


celojumubode - 3803
Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē

Lielās Piektdienas tirdziņš Engurē

Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29.martā no 9:00.

Tukuma TIC

Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts

Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts

28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels.

EUR 5 | Valmieras TIC

Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”

Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”

31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem.

Valmieras TIC

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām aktivitātēm

Madonas TIC

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss

Bauskas TIC

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu!

Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu!

Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553

EUR 145 | Via Vitalité

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai ģimenei.

Tukuma TIC

Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju

Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju

7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Medus nokrāsās Bauskas novadā

Medus nokrāsās Bauskas novadā

Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs!

Bauskas TIC

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi!

Bauskas TIC

Zemgales pastalu izstāde

Zemgales pastalu izstāde

No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā!

Tukuma TIC

“Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies!

“Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies!

Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"!

Tukuma TIC

Labi būt pavasarī - Bauskas novadā!

Labi būt pavasarī - Bauskas novadā!

Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām!

Bauskas TIC

,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī

,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī

Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē.

Bauskas TIC

Dziesmu cikls

Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"

Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne".

Tukuma TIC

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu.

EUR 79 | airBaltic

Pārgājiens Alūksnē

Pārgājiens Alūksnē

Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils stāsta atkl

EUR 12 | Alūksnes TIC

Skolēnu pavasara ceļvedis

Skolēnu pavasara ceļvedis

Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -