Pilnībā elektriskais «Porsche 718 Cayman GT4 ePerformance» atklāj «Mission R» potenciālu

Jūlija Ločmele | 2022.06.21

Nule izstādē Minhenē “2021 IAA Mobility” pirmizrādi piedzīvojis pilnībā elektriskais koncepta automobilis “Porsche 718 Cayman GT4 ePerformance” ar inovatīvajām “Mission R” elektriskās piedziņas tehnoloģijas komponentēm, informēja uzņēmumā.

Tādējādi “Porsche” iepazīstināja ar pilnībā elektriskas GT klientiem paredzētas nākotnes sacīkšu automašīnas vīziju. Turklāt tagad “Mission R” inovatīvais elektriskās piedziņas koncepts demonstrē savu potenciālu Vācijas un citās starptautiskās autotrasēs.

“Porsche 718 Cayman GT4 ePerformance” tiek izmantots kā testa automobilis. Tāpat kā “Mission R”, šajā pilnpiedziņas sacīkšu automobilī izmantota sevi pierādījušā “718 Cayman GT4 Clubsport” modeļa šasija. Visa elektriskā motora un akumulatora tehnoloģija arī aizgūta no IAA koncepta, kas kvalifikācijas režīmā spēj sasniegt 735 kW (1000 ZS) jaudu. Simulētās sacīkstēs stabila 450 kW (612 ZS) jauda ir pieejama 30 minūtēm, kas ir “Carrera Cup” sacīkšu ilgums. Apļa laiku un maksimālā ātruma ziņā “718 Cayman GT4 ePerformance” ir līdzvērtīgs pašreizējā “992” paaudzes “911 GT3 Cup” automobiļa veiktspējai.

“Ar “Mission R” mēs esam parādījuši, ka “Porsche” nākotnē paredz ilgtspējīgu klientiem paredzētu autosportu. “718 Cayman GT4 ePerformance” tagad demonstrē, ka šī vīzija uzrāda iespaidīgu sniegumu trasē,” norāda GT sacīkšu automobiļu projekta vadītājs Matiass Šolcs.

Viņš arī piebilda, ka uzņēmums ir sajūsmināts par atsauksmēm, jo viena modeļa kausa izcīņa ar elektriskajiem sacīkšu automobiļiem būs svarīgs papildinājums “Porsche” jau esošajai klientu sacīkšu programmai.”

No 2030. gada “Porsche” plāno kļūt par CO2 neitrālu autoražotāju visā vērtību ķēdē un attiecībā uz pārdoto jauno automobiļu aprites ciklu. Līdz tam, visu jauno pilnībā elektrisko automobiļu īpatsvaram vajadzētu pārsniegt 80%.

Tāpat kā “Mission R” gadījumā, “718 Cayman GT4 ePerformance” pilnībā elektriskā piedziņa ir balstīta uz priekšējās un aizmugurējās ass pastāvīgi ierosināto sinhrono motoru (PESM). Kopā tie sacīkšu automobilim nodrošina visu riteņu piedziņu un spēj sasniegt maksimālo jaudu līdz pat 800 kW (1088 ZS). “Porsche” izstrādāto e-motoru un akumulatoru tiešā eļļas dzesēšana neitralizē karstuma izraisītus jaudas zudumus.

“Eļļas dzesēšanas ieviešana būtiski ietekmējusi automašīnas konceptu,” skaidro “GT4 ePerformance” projekta vadītājs Bjerns Fersters. “Kopā ar aerodinamikas un termodinamikas, kā arī augstsprieguma un virsbūves ekspertiem izstrādes komanda radīja arhitektūru, lai pirmo reizi pilnībā spētu izmantot akumulatoru potenciālu, jo nenotiek karstuma izraisīts veiktspējas kritums. Tā jauda sacīkšu režīmā saglabājas nemainīga pusstundu,” pastāstīja Fersters.

Pateicoties 900 voltu tehnoloģijai, akumulatora uzlādes līmenis pie pilnas uzlādes jaudas palielinās no 5% līdz 80% aptuveni 15 minūtēs.

Atbilstoši dizainera Grānta Larsona norādēm, “Porsche Style” komanda radīja “718 Cayman GT4 ePerformance” formu. Sacīkšu automobilis ir par 14 centimetriem platāks nekā “718 Cayman GT4 Clubsport”. No nulles izstrādātas aptuveni 6000 detaļu. Virsbūve veidota no dabiskās šķiedras kompozītmateriāliem, bet to ražošanai paredzēts radīt mazāk kaitīgo izmešu salīdzinājumā ar līdzīgu sintētisko materiālu ražošanu. Salīdzinājumā ar “718 Cayman GT4 Clubsport” jaunajam koncepta auto ir platākas riteņu arkas un tas ļauj automobili aprīkot ar platākām “Michelin” 18 collu riepām. Riepu izgatavošanā daudz izmantoti atjaunojamie materiāli.

“GT4 ePerformance” turneja #race2zero

“Porsche 718 Cayman GT4 ePerformance” pirmizrādi piedzīvos Gudvudas Ātruma festivālā no 2022. gada 23. jūnija līdz 26. jūnijam. Slavenajā motosporta festivālā Anglijas dienvidos pilnībā elektriskais koncepta automobilis piedalīsies 1,9 kilometru garajā kalnā braukšanas pasākumā.

Otrā automašīnas atrādīšana paredzēta 2022. gada 20. augustā “Porsche” rūpnīcā Leipcigā - ražotnes 20. gadadienas svinībās. Pie šīs rūpnīcas atrodas 3,7 kilometrus gara sacīkšu trase, kurā izveidoti pasaulē slavenāko trašu pazīstamākie sektori.

Divi “718 Cayman GT4 ePerformance” demonstrāciju automobiļi apceļos vairākas Eiropas valstis pirms dosies uz Ziemeļameriku 2023. gada sākumā. Pasaules turneja noslēgsies Āzijas un Klusā okeāna reģionā, kur pilnībā elektriskā sacīkšu automašīna paviesosies dažādās vietās līdz 2024. gada vidum.

Atbilstoši visa “race2zero” projekta ilgtspējas stratēģijai automobiļu transportēšana tikusi loģistiski optimizēta un tā tiks pilnībā nodrošināta ar kuģiem, vilcieniem un kravas automobiļiem.

““718 Cayman GT4 ePerformance” kļūst par celmlauzi “Porsche” klientiem paredzētām autosacīkstēm ar pilnībā elektriskiem sacīkšu automobiļiem. Pirmajā posmā mēs šo konceptu prezentēsim mūsu globālajiem partneriem,” norāda “718 Cayman GT4 ePerformance” projekta tirdzniecības vadītājs Olivers Švābe. “Kopā ar braucējiem, komandām, organizētājiem, varasiestādēm un citām ieinteresētajām pusēm mēs arī apkopojam idejas “Porsche” sacīkšu formātiem nākotnē,” tā Švābe.

“GT4 ePerformance” partneri

“718 Cayman GT4 ePerformance” pasaules turnejā dodas ar septiņu partneru atbalstu. Visi iesaistītie uzņēmumi izmanto šo turneju kā platformu, lai kopā ar “Porsche Motorsport” vēl vairāk pievērstu uzmanību ilgtspējas jautājumam.

“DB Schenker” šajā projektā ir jaunpienācējs. Pasaulē vadošais globālo loģistikas pakalpojumu sniedzējs citu lietu starpā nodrošina ilgtspējīgus transporta pakalpojumus. Ilglaicīgais partneris “ExxonMobil” projektā iesaistījies ar savu “Mobil” zīmolu, veicot kopīgas izstrādes sacīkšu automobiļu dzesēšanas un smēreļļu jomā. Šveices luksusa pulksteņu ražotājs “TAG Heuer” šo un citus “Porsche Motorsport” projektus atbalsta kā laika fiksēšanas partneris. Kā ilgtermiņa “Porsche Motorsport” tehnoloģiju partneris “Michelin” izstrādā “718 Cayman GT4 ePerformance” jo sevišķi ilgtspējīgas sacīkšu riepas. Modes uzņēmums “Hugo Boss” ir oficiālais komandas apģērbu piegādātājs. Ugunsdrošu apģērbu braucējiem un mehāniķiem nodrošina sporta preču ražotājs “Puma”, bet komandu ar darbarīkiem apgādā oficiālais piegādātājs “Hazet”.


Avots: Porsche.com


celojumubode - 3813
Pārgājienu seriāls

Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi"

“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā gaisā.

Liepājas reģiona TIB

Tet Rally Latvia

Tet Rally Latvia

Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē.

Liepājas reģiona TIB

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57.5903, 26.8627.

Alūksnes TIC

Lux Express

Lux Express

"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja.

Liepājas reģiona TIB

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot aprīlī

EUR 2519 | Estravel Latvia

 Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel!

Jurmala Golf Club & Hotel

Āzija un salas. Aviobiļešu akcija

Āzija un salas. Aviobiļešu akcija

Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija...

EUR 709 | SKY24.LV

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām garšas kārpiņām.

EUR 6.50 | Jurmala Golf Club & Hotel

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto jūras krastu.

EUR 295 | Atlantic Travel

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Atlaides auto nomai Reunion salā

Atlaides auto nomai Reunion salā

Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā!

Europcar

 Jāņa Šipkēvica koncerts

Jāņa Šipkēvica koncerts

3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim.

EUR 25 | Valmieras TIC

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu.

TAKA

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -