Satriecoša «Range Rover Sport» prezentācija ar iespaidīgu pārbaudījumu

Velocita.lv | 2022.05.13

Nesen tika prezentēts jaunais Range Rover Sport, un tā globālā pirmizrāde visiem paliks atmiņā ar pasaulē pirmo braucienu augšup pa applūdinātu Kárahnjúkar dambja pārgāzni Islandē. Tas ir vislielākais šāda veida dambis pasaulē – ūdens pa to plūst ar intensitāti 750 tonnas minūtē. Iespaidīgais stāvums nopietni pārbaudīja jaunā sportiskā SUV spēju pretoties straumei, jo saķeres zuduma gadījumā draudēja 90 metru kritiens.

Šis brauciens pirmo reizi tika pārraidīts ekskluzīvā prezentācijas pasākumā Jaguar Land Rover produktu izstrādes centrā Gaidonā Lielbritānijā. Pie Range Rover Sport stūres atradās Džeimsa Bonda filmas kaskadiere Džesika Hokinsa. Jaunākajā Land Rover markas automobilim mestajā izaicinājumā jaunais Range Rover Sport, ar luksusa SUV Range Rover cieši radniecīgais augstas veiktspējas modelis, demonstrēja iespaidīgu saķeri, vilkmi un stabilitāti.

Iepriekšējo pārbaudījumu laikā Range Rover Sport sasniedza rekordu, braucot kalnā Paikspīkā, īstenoja pirmo reģistrēto Arābijas pussalas Tukšā kvartāla tuksneša šķērsošanu un kļuva par pirmo auto, kas pārvarējis 999 pakāpienu akmens kāpnes uz Debesu vārtiem Ķīnā 2018. gadā.

“Land Rover luksusa veiktspējas SUV trešā paaudze ir pati iekārojamākā, tehnoloģiski progresīvākā un spējīgākā. Nekad iepriekš nevienā Land Rover automobilī nav bijis uzstādīts tik moderns šasijas tehnoloģiju komplekss, kas apvieno tik iespaidīgu stabilitāti uz ceļa ar instinktīvām braukšanas reakcijām. Gada sākumā klajā laistais jaunais Range Rover jau ir guvis ievērojamus panākumus, tāpēc nešaubos, ka Range Rover Sport sekos tā pēdās,” stāsta Juste Jaruše, Jaguar Land Rover zīmola vadītāja Baltijas valstīs.

Ideāls pamats

Jaunais Range Rover Sport ir radīts uz Land Rover nodernās pielāgojamās modulārās platformas (Modular Longitudinal Architecture jeb MLA-Flex), kas ir ideāls pamats, lai iegūtu pirmšķirīgu auto dinamiku un neatkārtojamu izsmalcinātību. Jaudīgo un efektīvo spēka agregātu gammā ir divi sešcilindru palielinātas sniedzamības uzlādējamie jeb plug-in hibrīdi. Tie ļauj tikai ar elektrību nobraukt līdz pat 113 km un rada vien 18 g/km CO2 emisiju.

Jaunais 530 ZS V8 Twin Turbo motors ar dinamiskā starta funkciju (Dynamic Launch) piešķir mašīnai sporta auto veiktspēju, nodrošinot paātrinājumu līdz 100 km/h nieka 4,5 sekundēs. Klienti var izvēlēties no jaudīgajiem un efektīvajiem vieglā hibrīda jeb MHEV benzīna un dīzeļa Ingenium saimes motoriem. Savukārt, tā kā Land Rover turpina ceļu uz elektrificēto nākotni, 2024. gadā būs pieejama arī simtprocentīgi elektriskā versija.

Jaunais Range Rover Sport tiek piedāvāts S, SE, HSE un Autobiography komplektācijā. Savukārt First Edition būs nopērkams pirmajā ražošanas gadā, un tam varēs izvēlēties īpaši pielāgotu aprīkojumu.

Katrs brauciens aizrauj elpu

Izteiksmīgās proporcijas izceļ jaunā Range Rover Sport emocionāli piesaistošo dizainu ar gludām virsmām, dinamisku stāju un ne ar ko nesajaucamu profilu, ko lieliski akcentē auto “muskuļotie” elementi.

Elegantais eksterjers turpinās principiāli mainītā interjerā. Tas apvieno jaunākos komforta un vadītāja asistentus, smalkākus apdares materiālus, kā arī jauno kokpita interpretāciju par zīmolam raksturīgo šofera kā komandiera sēdpozīciju. Visas tehnoloģijas pārvalda Land Rover integrētā šasijas kontroles sistēma, tāpēc tās darbojas saskaņoti un nodrošina instinktīvu reakciju un izveicību.

Stormer Handling komplektācija ietver maksimālu šasijas tehnoloģiju komplektu īpaši dinamiskai un izveicīgai vadāmībai. Tajā iestrādāta Dynamic Response Pro sistēma, visu riteņu stūrēšana, elektroniskais aktīvais diferenciālis ar vilkmes vektora sistēmu piebremzējot un dažādi konfigurējami iestatījumi.

Dynamic Response Pro ir 48 voltu elektroniskā aktīvā stabilitātes kontroles sistēma, kas katrai riteņu asij spēj radīt pat 1400 Nm vilkmi. Tas nodrošina jauna līmeņa virsbūves kontroli un stabilitāti līkumos, tātad – drošu braucienu. Savukārt visu riteņu stūrēšanas sistēma palīdz sasniegt neatkārtojamu manevrētspēju nelielā ātrumā, kā arī pirmšķirīgu stabilitāti lielā ātrumā.

Ar Dynamic Air Suspension sistēmu pirmo reizi ir ieviestas mainīgā tilpuma pneimatiskās atsperes, ar kurām ir aprīkoti pilnīgi visi jaunie Range Rover Sport. Viedā sistēma paplašina balstiekārtas darbības diapazonu, mainot spiedienu pneimatiskajās atsperēs un nodrošinot tieši tādu komfortu un dinamisku vadāmību, kāda arī tiek gaidīta no Range Rover Sport. Lai uzlabotu reakciju un laikus sagatavotos līkumiem, auto pārrauga ceļu sev priekšā, balstoties uz eHorizon navigācijas datiem.

Sportiskas greznības iemiesojums

Land Rover jaudīgā elektroauto arhitektūra (EVA 2.0) atbalsta pastāvīgi pieslēgto tehnoloģiju ekosistēmu, ieskaitot programmatūras bezvadu atjauninājumus (SOTA). Viedā tehnoloģija 63 elektroniskajiem moduļiem atjauninājumus ļauj veikt attālināti, kas Range Rover Sport padara par inovāciju, moderno tehnoloģiju un sniegto pakalpojumu virsotni visa tā mūža laikā.

Modernā priekšējā paneļa centrā ir novietota godalgotā Pivi Pro informācijas un izklaides sistēma ar izliektu augstas izšķirtspējas 13,1 collas skārienjutīgo ekrānu. Tā pārvalda visu – sākot ar navigācijas sistēmas un beidzot ar multimediju un auto iestatījumiem. Tādā veidā šī sistēma apgūst lietotāja paradumus un viedi personalizē sistēmas iestatījumus, kļūstot par reālu intuitīvu personīgo asistentu.

Meridian Signature Sound System ir visprogresīvākā un visjaudīgākā audio sistēma, kāda jebkad uzstādīta Range Rover Sport. Tai ir līdz pat 29 skaļruņiem, turklāt, lai izveidotu personiskas skaņas zonas galvenajiem pasažieriem, četri no tiem ir galvas balsta skaļruņi. Šeit svarīgu lomu spēlē nākamās paaudzes aktīvā trokšņu slāpēšanas sistēma, kas maksimālam komfortam salonā samazina interjerā ienākošās ārējās skaņas.

Pirmšķirīgas spējas

Izmantojot modernāko viedo visu riteņu piedziņas sistēmu (iAWD) un integrējot Land Rover jaunākās bezceļa braukšanas inovācijas un tehnoloģijas, jaunais Range Rover Sport ir dinamiski visspējīgākais šī zīmola luksusa veiktspējas SUV un visprasmīgākais braukšanai pa sliktu ceļu un bezceļu.

Jaunajā Range Rover Sport debitē adaptīvā bezceļa kruīza kontrole, kas sarežģītā apvidū palīdz vadītājam saglabāt vienmērīgu kustību atbilstoši ceļa segumam. Šoferis var izvēlēties vienu no četriem komforta iestatījumiem, un sistēma viedi pielāgo braukšanas ātrumu, pašam vadītājam ļaujot koncentrēties uz stūrēšanu.

Līdztekus jaunajam Range Rover arī jaunais Range Rover Sport tiks ražots tikai Solihalas rūpnīcā Lielbritānijā, – vēsturiskajā Range Rover ražošanas mājvietā.

Jaunā modeļa piegādes pasūtījumus pieņems no maija beigām, un pirmie automobiļi Baltijas valstis sasniegs šā gada rudenī. Jaunā Range Rover Sport cena ir no X eiro.

Avots: Velocita.lv


celojumubode - 3801
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu itāļu viesmīlību

EUR 495 | Latvia Tours

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem //

EUR 1700 | Estravel Latvia

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance.

Europcar

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu.

EUR 5 | Valmieras TIC

Lieldienu ieskandināšanas pasākums

Lieldienu ieskandināšanas pasākums

Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu,

Liepājas reģiona TIB

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca.

ViaJurmala

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot un ripināt olas

Alūksnes TIC

DENISS PASHKEVICH TRIO

DENISS PASHKEVICH TRIO

29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” ietvaros.

EUR 20 | Valmieras TIC

6 trending travel destinations for 2024

6 trending travel destinations for 2024

Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans.

EUR 79 | airBaltic

Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮

Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮

Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim Botanico

EUR 745.00 | Latvia Tours

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā!

Valmieras TIC

JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze.

EUR 539.00 | Latvia Tours

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā

Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā

‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā

TAKA

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

Klasiskās indiešu dejas koncerts

Klasiskās indiešu dejas koncerts

6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā.

EUR 10 | Valmieras TIC

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu.

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Ottes Lieldienas

Ottes Lieldienas

30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika

Alūksnes TIC

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas ēdināšanas uzņēmumi.

Liepājas reģiona TIB

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -