Kultūras notikumi Latgales vēstniecībā GORS

Laura Malinovska | 2022.05.07

Maijs Latgales vēstniecībai GORS ikgadu ir bijis īpašs kā dzimšanas dienas mēnesis, šogad svinot jau koncertzāles devīto gadskārtu. Mēnesis tiks uzsākts ar Latvijas neatkarības atjaunošanas dienai veltītiem bezmaksas latviešu filmu seansiem. Tāpat izskanēs uzvedums “Ķiršu koks” un mēneša izskaņā, 28. maijā, uz dzimšanas dienas koncertu “Gaismas lāse” aicinās koncertzāles draugi - Reinis Zariņš, Latvijas Radio koris un diriģents Sigvards Kļava.

Leonarda Laganovska izstāde “Pirmizrāde”

No 26. aprīļa līdz 20. jūnijam

Izstādē “Pirmizrāde” iekļautie Leonarda Laganovska darbi tapuši divos pēdējos gados, laikā, kad pasaule nostājusies uz neatgriezeniska pārmaiņu ceļa. Tomēr vispārcilvēciskās vērtības, kuras Laganovskis pārstāvējis visas savas daiļrades laikā, palikušas nemainīgas. Izstādē dominēs māksliniekam raksturīgais ironiskais skatījums uz pasauli, iekļauti arī darbi, kas veltīti Latgalei un latgaliešu valodai.

Animācijas filma “Saule brauca debesīs”

Trešdiena, 4. maijs 15.00, Mazā zāle, bezmaksas

Bezmaksas kino seanss, uz kuru  ieejas kartes var saņemt GORS Informācijas centrā - kasē no 20. aprīļa.

Kad ķekatu jampadracī tiek nozagta Saules un Mēness meitiņa, izmisušie vecāki sauc palīgā cilvēkus, lai bērniņu atgūtu. Nabašnieks kopā ar Meiteni un Brālīti dodas ceļā, lai stātos pretī gan mošķiem un ērmiem, gan pašu bailēm. Palīgiem dotas tikai trīs dienas: ja Saules meitu laikus neatradīs, tā zaudēs savu spēku un kļūs par parastu meiteni.

Filma “Homo Novus”

Trešdiena, 4. maijs 17.00, Mazā zāle, bezmaksas

Bezmaksas kino seanss, uz kuru  ieejas kartes var saņemt GORS Informācijas centrā - kasē no 20. aprīļa.

Trīsdesmito gadu Rīga, mākslinieku aprindās bohēma sit augstu vilni! Galvaspilsētā no laukiem ierodas jauns un nabadzīgs, taču ambiciozs mākslinieks Juris Upenājs, lai iekarotu savu vietu mākslas pasaulē. Jau pirmajā vakarā nokļūstot mākslinieku bohēmā un satiekot savu mīlestību, Jura pirmie soļi Rīgā izvēršas par komisku, reizēm aizkustinošu pārpratumu virknējumu.

Andrea Salustri (objektu manipulators) izrāde “Materia”

Piektdiena, 6. maijs 14.00 un 19.00, Mazā zāle, 8,00 €

Žonglieris, uguns un citu cirka disciplīnu mākslinieks Andrea Salustri izrādi “Materia” radīja ar mērķi izpētīt viena materiāla – polistirola (tautā dēvētu arī par putuplastu) – dzīvīgumu. Tā nu izrādē “Materia” putuplastam tiek dota balss un iespēja runāt, un mākslinieks tikai šo procesu veicina, radot tam pareizos apstākļus.

Uzvedums “Ķiršu koks”. Iveta Apkalna, Gundars Āboliņš un JIRMV bērnu koris

Piektdiena, 13. maijs 18.00, Lielā zāle 15,00 €

Koncertuzveduma pamatā ir itāļu rakstnieces Andželas Noreti grāmata “Mans vectēvs bija ķiršu koks”, kas stāsta par attiecībām starp paaudzēm un mīlestību, kurai nav robežu. Tas vēsta par laimīgo bērnības zemi, kur var kāpt ķirsī, jāt uz zoss un brokastīs ēst gogelmogli. Koncertuzvedumā skanēs dziesmas no Raimonda Paula cikla “Mazs, laimīgs zēns”.

Gruzijas Karaliskā nacionālā baleta izrāde “Gruzijas uguns”

Sestdiena, 21. maijs 18.00, Lielā zāle 12,00 – 20,00 €

Iespaidīgā deju uzveduma laikā baudīsim Kaukāza ritmus un kustības, deju priekšnesumus ar zobeniem, meistarīgu horeogrāfiju un krāšņus kostīmus. “Gruzijas Karaliskais nacionālais balets” Gelas Pochišvili un Maijas Kiknadzes vadībā uz skatuves ir jau vairāk nekā 30 gadu. Dejotājiem aplaudējuši vairāk nekā 40 miljonu cilvēku 80 pasaules valstīs, izrādot savu sajūsmu dejotājiem, kas pārsteidz ar lielisku izpildījuma tehniku, neatkārtojamu artistismu, drosmi un neticamu ekspresiju, kas raksturīga tikai gruzīnu dejām.

Ceļojums dinozauru pasaulē “Multizauri”

Svētdiena, 22. maijs 12.00, Lielā zāle 7,00 – 20,00 €

“Multizauri” - tas ir aizraujošs ceļojums dinozauru pasaulē. Katram skatītājam ir iespēja uzzināt visu nepieciešamo informāciju par aizvēsturiskiem dinozauriem un izpildīt ļoti sarežģītu misiju.

GORS dzimšanas dienas koncerts “Gaismas lāse”

Sestdiena, 28. maijs 18.00, Lielā zāle 15,00 €

Deviņu gadu dzimšanas dienas nedēļā Latgales vēstniecība GORS aicinās savus klausītājus satikties ne vien ar seniem un mīļiem draugiem – Latvijas Radio kori, diriģentu Sigvardu Kļavu, pianistu Reini Zariņu, bet arī ar komponistiem, kas katrs savā veidā ir bijis klātesošs koncertzāles tapšanas un veidošanās stāstā – Jāni Ivanovu, Mārtiņu Braunu, arī Imantu Zemzari. Koncertprogrammas pirmajā daļā atvērtajā Latgales vēstniecības GORS foajē telpā Jāņa Ivanova vokalīzes saspēlēsies ar Imanta Zemzara klavierminiatūrām, bet Latvijas Radio kora balsis – ar pianista Reiņa Zariņa vārdos netveramo skārumu. Koncerta otrajā daļā GORS Lielajā zālē skanēs spēkpilnās dziesmas no iecerētā, bet diemžēl nerealizētā Mārtiņa Brauna jubilejas koncerta “Mārtiņrozes un novembris”.

IRMV IP “Džeza un mūsdienu ritma mūzika” pirmo absolventu, audzēkņu un pedagogu koncerts “Skatuve jaunajiem”

Pirmdiena, 6. jūnijs 18.00, Mazā zāle 7,00 €

Koncerta “Skatuve jaunajiem” dalībnieki ir pirmie J. Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas IP “Džeza un mūsdienu ritma mūzika” absolventi - Diona Liepiņa, Ieva Leiduma, Ralfs Arbidāns un Kristiāns Justs, kā arī nodaļas pedagogi Kārlis Mangulsons, Kalvis Sležis, Svens Vilsons, Edgars Cīrulis un Mārcis Lipskis. Koncerta apmeklētāji varēs baudīt džeza mūzikas brīvību, improvizāciju un pulsējošo ritmu gan dažādu džeza standartu atskaņojumos, gan Rietumeiropas, Latvijas komponistu un arī  pašu J.Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas jauniešu aranžējumos.

Ričijs Rū rīko koncertu

Svētdiena, 12. junijs 15.00, Lielā zāle 10,00 – 20,00 €

Latvijā iemīļotais bērnu grāmatas varonis lācēns Ričijs Rū dodas savā pirmajā Latvijas tūrē ar koncertuzvedumu. Kopā ar Reiniku ģimeni un draugiem uz skatuves tiks atdzīvināti piedzīvojumi, kas attēloti nesen iznākušajā grāmatā un dziesmu albumā  "Ričijs Rū rīko koncertu".

Imanta Kalniņa jubilejas koncerts. Kristīne Pāže, Rūdolfs Macats un grupa “Ezeri”

Sestdiena, 18. jūnijs 19.00, Lielā zāle  10,00 – 13,00 €

2021. gadā komponistam Imantam Kalniņam apritēja 80 gadi un par godu šim notikumam tika radīta jauna koncertprogramma ar komponista zināmākajām un klausītājiem mīļākajām dziesmām, kuru aranžijas veidojusi grupa “Ezeri” sadarbībā ar mūziķiem Rūdolfu Macatu un Kristīni Pāži. Kā solisti koncertā uzstāsies Kristīne Pāže un Miķelis Putniņš. Koncertprogramma tapusi Fon Stricka villas paspārnē.

Izrāde “Skroderdienas Silmačos”

Pirmdiena, 20. Jūnijs 19.00, Lielā zāle 12,00 – 30,00 €

Latgales vēstniecībā GORS kā arī citās nozīmīgākajās Latvijas kultūras norises vietās šogad skatāma visu laiku leģendārākās latviešu lugas “Skroderdienas Silmačos” 120. jubilejas jauniestudējums.

Koncertceļojums pāri Atlantijas okeānam “AYOM”

Sestdiena, 2. jūlijs 19.00, Lielā zāle 13,00 – 15,00 €

Grupa “Ayom” sastāvā ir seši mūziķi no Angolas, Brazīlijas, Grieķijas un Itālijas, un centrā ir brazīliešu dziedātāja un perkusioniste Džabu Moraless. Sajaucot gadsimtu senas tradīcijas ar dažādu kultūru ritmisko valodu, akordeons, akustiskās un elektriskās ģitāras, brazīliešu sitaminstrumenti un nomierinošā Morales dziedāšana nodrošina karstu un garīgi piesātinātu ceļojumu pāri Atlantijas okeānam.

Muzikāla vīzija izrādē “Čikāgas piecīši - leģendu atgriešanās”

Svētdiena, 3. jūlijs 17.00,  Lielā zāle 15,00 – 25,00 €

Izrāde ir veidota kā muzikāla vīzija, kurā populāri aktieri un dziedātāji ar sirsnību un lielu pietāti rāda to, kādi bija un kādi varēja būt “Čikāgas piecīši”, kad viņi uzsāka savu muzikālo darbību. Izrādes pamatā ir Alberta Legzdiņa atmiņu stāstījumi no grāmatas “Čikāgas piecīšu piedzīvojumi” un “Čikāgas piecīšu” populārākās dziesmas.

Andreja Osokina un Ģirta Krūmiņa koncertizrāde “Sudraba laikmets mūzikā un dzejā”

Sestdiena, 30. jūlijs 19.00, Lielā zāle 10,00 – 13,00 €

Šajā koncertizrādē savijas emocionāli piesātinātā Marinas Cvetajevas un Velgas Kriles mīlestības dzejā izteiktā jūtīgā pasaules uztvere ar Lūcijas Garūtas, Aleksandra Skrjabina, Sergeja Rahmaņinova, Pētera Čaikovska, Nikolaja Metnera un Jāņa Mediņa skaņdarbiem, kurus vieno izsmalcinātība, spēcīga emocionalitāte un neparasta krāsu palete, kas bija raksturīga mūzikas sudraba laikmeta skaņdarbiem. Šī ir brīnišķīga dzejas, aktiermeistarības un mūzikas simbioze, kas skatītājus aizved pasaulē, kas izteikta vārdos, skaņā un ritmā.

Koncertcikls “Atmosfēras” I Vasara I Līva Dumpe un kvintets

Sestdiena, 20. augusts 19.00, Lielā zāle 15,00 €

Jaunās komponistes daiļrade ir emocionālu notikumu sakopojums muzikālās formās. Mazu, iekšēju pārdzīvojumu un globālu problēmu sintēze. Vienkāršas melodijas un teksti latviešu valodā kontrastē bravūrīgus un brīžiem izaicinošus izsaucienus gan angliski, gan izmantojot improvizētu valodu.

Igo jubilejas koncerts “IGO 60”

Piektdiena, 23. septembris 19.00, Lielā zāle 15,00 – 30,00 €

Koncertos skanēs Igo «zelta repertuārs», no grupām "Līvi", "Remix", “Liepājas brāļi”, tāpat arī tiks izpildīti fragmenti no Zigmara Liepiņa rokoperas "Lāčplēsis", operas "Parīzes Dievmātes katedrāle" u.c. darbiem, kas bijuši svarīgi gan Igo, gan Latvijai.

Zigmara Liepiņa 70 gadu jubilejas koncerts

Svētdiena, 9. oktobris 18.00, Lielā zāle 19,00 – 49,00 €

Komponista Zigmara Liepiņa 70 gadu jubilejā sveiks populārākie Latvijas solisti un mūziķi. Lielkoncertos skanēs komponista radītie superhiti no teātra izrādēm, mūzikliem, operām un kino - "Lāčplēsis", "Parīzes Dievmātes katedrāle", "Adata", "Vajadzīga soliste!", "Pasaciņa", "Ness un Nesija", "Iedomu spoguļi", "Trīs draugi", "Žanna d'Arka" u.c.

Dziesmu spēle “Šveiks. Toreiz un tagad”

Sestdiena, 15. oktobris 19.00, Lielā zāle 12,00 – 25,00 €

Šveiks Latvijā ir iemīļots gan grāmatas, gan teātru iestudējumu dēļ. Izrādes bieži bagātīgi aizdarītas ar melodiskām dziesmām – ironiskām, priecīgām, skumjām, humora pilnām. Šveika dziesmas dzīvo vēl ilgi pēc tam, kad izrāde savas skatuves gaitas beigusi – “Mīļā, ķeizars mani karā sauc”, “Ardievu, meitenes”, “Karalauka pasts” un vēl, un vēl…

“Quorum ballet” izrāde 27. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla ietvaros “Romeo un Džuljeta”

Piektdiena, 21. oktobris 19.00, Lielā zāle 12,00 – 20,00 €

Šī jauniestudējuma ideja dzimusi no vēlmes turpināt darbu pie lielās klasikas pārveidošanas, kas sasaucas ar mūsdienu dzīvi un sabiedrību. Horeogrāfs Daniels Kardoso pieņēmis izaicinājumu radīt jaunu baletu, iedvesmojoties no Viljama Šekspīra lugas “Romeo un Džuljeta”.

Grupas “Raxtu Raxti” jubilejas koncerts

Sestdiena, 22. oktobris 18.00, Lielā zāle 15,00 – 30,00 €

Muzikālā apvienība "Raxtu Raxti" šogad svin 10 gadu jubileju un aicina uz saviem jubilejas koncertiem un jaunā albuma “Vidū Saule” prezentācijas pasākumiem visā Latvijā. Koncertos skanēs "Raxtu Raxtu" zināmākās kompozīcijas, kuras klausītāji iemīļojuši kopš grupas darbības pirmsākumiem, kā arī pavisam jauni skaņdarbi no grupas jaunā albuma "Vidū Saule".

Svētku koncerts “Mans zelts ir mana tauta”

Trešdiena, 16. novembris 19.00, Lielā zāle 15,00 – 25,00 €

Ar jaunu muzikālu koncertstāstu “Mans zelts ir mana tauta” pie skatītajiem novembrī dosies četri lieliski dziedātāji: Zigfrīds Muktupāvels, Dināra Rudāne, Anmary, Atis Ieviņš un instrumentālā grupa - Jānis Lūsēns, Aivars Gudrais, Harijs Gūtmanis,  Jānis Lūsēns jun.

Arsena Petrosjana (Armēņu duduks) kvarteta koncerts “Dvēseles ceļojums”

Sestdiena, 19. novembris 19.00, Lielā zāle 12,00 – 15,00 €

Koncerttūres “Dvēseles ceļojums. Arsena Petrosjana (Armēņu duduks) kvartets” programmu veido Arsena Petrosjana Kvarteta jaunākajā albumā “Hokin Janapar” iekļautie skaņdarbi. Albuma nosaukums, tulkojot to no armēņu valodas, nozīmē “manas dvēseles ceļojums”, turklāt kompozīcijas šajā albumā ir ne tikai parasti skaņdarbi, bet arī armēņu nacionālās kultūras mantojuma atspoguļojums, kas netiek aizmirsts.

Muzikālās bērnu pasakas iestudējums “Sniegbaltītes skola"

Svētdiena, 11. decembris 12.00, Lielā zāle ” 12,00 – 20,00 €

Leģendārā pasaka "Sniegbaltītes skola" ir kļuvusi par vienu no mīļākajam bērnības pasakām jau daudzām paaudzēm. Šogad Latvijas Jaunatnes teātris saviem skatītājiem piedāvās jaunu un krāšņu šīs muzikālās bērnu pasakas iestudējumu.

Kopš aprīļa darbu ir atsākusi bērnu istaba, ka sāk darboties pusstundu pirms pasākuma sākuma un uzņem bērnus vecumā no trīs līdz septiņiem gadiem. Bērnu istabā koncertu apmeklētāju atvases pavada laiku divu sertificētu audzinātāju uzraudzībā. Bērnu istabas apmeklējums ir bez maksas. Pirms tam lūgums pieteikties, zvanot +371 64633303.

GORS Vēstnieku karšu un ISIC/ITIC karšu īpašniekiem tiek piemērota 10% atlaide GORS organizēto pasākumu biļešu iegādei.

Vairāk informācijas par aktualitātēm un iespējamajām notikumu izmaiņām www.latgalesgors.lv vai GORS sociālo tīklu lapās Facebook un Instagram.

Avots: Latgalesgors.lv


celojumubode - 3801
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts

Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts

12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas skatīšanos.

EUR 18 | Valmieras TIC

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem.

Liepājas reģiona TIB

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu gatavošanu

Tukuma TIC

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām aktivitātēm

Madonas TIC

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu.

EUR 79 | airBaltic

Skolēnu pavasara ceļvedis

Skolēnu pavasara ceļvedis

Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Pavasaris Lubānas mitrājā

Pavasaris Lubānas mitrājā

Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera

Madonas TIC

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai ģimenei.

Tukuma TIC

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā!

Tukuma TIC

Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”

Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”

31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem.

Valmieras TIC

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi!

Bauskas TIC

Zemgales pastalu izstāde

Zemgales pastalu izstāde

No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē

Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē

30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu!

Tukuma TIC

"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī

Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī!

Bauskas TIC

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus!

Jēkabpils novada TIC

“Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies!

“Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies!

Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"!

Tukuma TIC

Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās!

Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās!

Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos.

Bauskas TIC

Pārgājiens Alūksnē

Pārgājiens Alūksnē

Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils stāsta atkl

EUR 12 | Alūksnes TIC

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis!

Cēsu TIC

Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā

Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā

Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā programma.

Tukuma TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -