Gribi uzzināt par valdību, pajautā Zintim

Mk.gov.lv | 2022.01.06

Ministru kabineta un Valsts kancelejas mājaslapā www.mk.gov.lv darbu uzsācis virtuālais asistents ZINTIS, kas prot atbildēt gan uz biežāk uzdotiem jautājumiem, piemēram, par Ministru kabineta sēdes tiešraidi, darba kārtībām un kontaktiem saziņai,  gan par sabiedrībai svarīgām tēmām kā trauksmes celšanu, sabiedrības līdzdalības procesu un citām.

Līdz šim Valsts kanceleja kopā ar Kultūras informācijas sistēmu centru (KISC) palīdzējusi jau 44 valsts un pašvaldības iestādēm, apmācot sarunu botu par šo iestāžu jautājumiem un publicējot to tīmekļvietnēs. Bet nu ZINTIS ir pieejams arī Valsts kancelejas mājaslapā, tādējādi kopā veidojot jau 45 iestāžu saimi, kuru vietnēs strādā vienotais čatbots.

Vietnē www.mk.gov.lv ZINTIS centīsies atbildēt uz jautājumiem par Ministru kabineta sēžu darba kārtībām, Ministru prezidenta kalendāru, Ministru kabineta sastāvu, Valsts kancelejas projektiem - Vienoto tiesību aktu projektu izstrādes un saskaņošanas portālu (TAP portāls), Valsts un pašvaldību iestāžu tīmekļvietņu vienotā platformu, Latvijas valsts vēsturē zīmīgiem datumiem, datiem par nodarbinātajiem valsts pārvaldē, Covid-19 drošības pasākumiem.

“Apzināmies, ka sarunu bota nokļūšana pie reāliem lietotājiem sākumā būs pārbaudījums, bots, iespējams, daudz jautājumus nespēs atbildēt, taču izvēlamies šo soli tomēr spert – lai cik rūpīgi mēs to trenētu iestādes ietvaros, vislabāk virtuālais asistents tomēr mācās saziņā ar iedzīvotājiem. Katrs mājaslapas apmeklētājs palīdz sarunu botam mācīties, jo virtuālā asistenta lietošana veicina atbilžu daudzveidību. Bota treneri piefiksē vēl nebijušus jautājumus, sagatavo uz tiem atbildes un tādējādi palīdz ZINTIM kļūt vēl zinošākam,” norāda Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante Mētra Aržanovska, kura ikdienā trenē Valsts kancelejas sarunu botu.

Virtuālais asistents ZINTIS ir unikāls, jo prot iegūt datus no mājaslapas un Atvērto datu portāla, un atbildēt uz jautājumiem, kas aptver informāciju par visu valsts pārvaldes iestāžu pakalpojumiem, projektiem, kontaktiem, iepirkumiem un vakancēm. Tas nozīmē, ka vienas iestādes mājaslapā sarunu bots spēj atbildēt arī par citas iestādes jaunumiem vai vakancēm, ja lietotāju tas interesēs. ZINTA misija ir atvieglot Latvijas iedzīvotājam ikdienu, sniedzot atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem diennakts režīmā.

Virtuālā asistenta vizuālo tēlu veidojis mākslinieks, ilustrators Reinis Pētersons, jo Valsts kanceleja vēlējās, lai tas arī vizuāli atšķirtos no citiem Latvijā digitālajā vidē jau sastopamiem sarunu botiem. Savukārt vārdu ZINTIS ieguvis iedzīvotāju aptaujā, kas tika rīkota 2019. gada nogalē Valsts kancelejas Facebook, Instagram un Twitter kontos.

Pašlaik virtuālais asistents darbojas jau 45 iestāžu mājaslapās, kas atrodas uz Tīmekļvietņu vienotās platformas. Visaktīvāk iedzīvotāji jautājumus ZINTIM uzdod Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Nodarbinātības valsts aģentūras, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, Rīgas domes un Valsts policijas tīmekļvietnēs. Lietotāji interesējas par darba meklējumiem, kā atjaunot nozaudētu pasi, kur iestāties kursos bezdarbniekiem un arī par citiem iestāžu pakalpojumiem.

Vienota virtuālā asistenta ieviešana valsts pārvaldes iestāžu tīmekļvietnēs ir daļa no Valsts kancelejas īstenotā projekta “Valsts un pašvaldības iestāžu tīmekļvietņu vienotā platforma”. Sarunu bota tehnoloģijas izstrādā KISC sadarbībā ar uzņēmumu “Tilde”, un tas atrodas valsts pārvaldes valodas tehnoloģiju platformā Hugo.lv.

Avots: Mk.gov.lv


celojumubode - 3812
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā

Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā

4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus.

Tukuma TIC

Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences”

Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences”

No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem

Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem

Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un apkārtnē!

Tukuma TIC

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem.

Gulbenes novada TIC

Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī!

Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī!

Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu.

Bauskas TIC

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā akcijā ģimenēm.

Gulbenes novada TIC

Jauna dabas taka Ērgļos.

Jauna dabas taka Ērgļos.

Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ!

Madonas TIC

UFO stāstīs jokus Tukumā

UFO stāstīs jokus Tukumā

Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu!

Tukuma TIC

Golfa diena Madonā

Golfa diena Madonā

Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu.

Madonas TIC

Uz Tukumu pēc literatūras!

Uz Tukumu pēc literatūras!

Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem.

Tukuma TIC

Glika dienas Alūksnē

Glika dienas Alūksnē

Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”!

Alūksnes TIC

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un laukos.

Madonas TIC

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā!

Cēsu TIC

Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros

Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros

Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs izcili!

Aizkraukles novada TIC

Karogu brauciens | Tukumā

Karogu brauciens | Tukumā

Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā!

Tukuma TIC

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku tirdziņš U.C.

Tukuma TIC

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā.

Tukuma TIC

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu!

Bauskas TIC

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā Cēsu novads!

Cēsu TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -