Koncertzāle «Lielais dzintars» izziņo kamersērijas «Personīgi» jauno sezonu

Elizabete Hartmane | 2022.01.06

Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars” izziņo un uzsāk biļešu tirdzniecību uz koncertsērijas “Personīgi” jaunās sezonas koncertiem, kas periodā no 2022. gada janvāra līdz maijam piedāvās četrus īpašus kamerformāta notikumus. Svētdienu pēcpusdienās ar klausītājiem tiksies mākslinieki no Armēnijas, Lietuvas un Latvijas.

Kamerzāles notikumu sērija Liepājas koncertnamā tiek piedāvāta jau vairāku gadu garumā, kopš 2018. gada pavasara, un kļuvusi par iecienītu mākslinieku un auditorijas tikšanās vietu, iespēju mūzikas notikumus baudīt tiešākā un personīgākā veidā.

“Jaunajā, 2022. gadā koncertsērijā “Personīgi” kā allaž iepazīstināsim klausītājus ar mūzikas nebeidzamo daudzveidību un krāšņumu mazajās koncertformās.  Gadu atklāsim ar lietuviešu slaveno “Čurļoņa kvartetu”, kas viesosies pie mums koncertzālē pirmo rezi un izpildīs vērienīgu lietuviešu komponistu programmu un norvēģa Grīga monumentālo Stīgu kvartetu. Februārī gaidām armēņu mūzikas vēstnesi, duduka spēles virtuozu Arsenu Petrosjanu ar savā vārdā nosaukto armēņu tautas mūzikas instrumentu kvartetu,” ar koncertsērijas tuvākajiem notikumiem iepazīstina Liepājas koncertzāles mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča, “aprīlī gaidām jauna albuma “I bērzs, i smilgas” prezentācijas koncertu, kur dzirdēsim Emiļa Melngaiļa un Kristapa Pētersona vokālās kamermūzikas pērles. Albumu koncertzāles “Lielais dzintars” studijā ierakstījuši mecosoprāns Ieva Parša un pianists Andrejs Osokins. Sezonu noslēgsim ar Mātes dienai veltītu dzejas koncertu, ko gatavo aktrise Rēzija Kalniņa un ģitārists Kaspars Zemītis. Līdzās ģitāras apburošajiem intermezzo šajā mūzikas pēcpusdienā kopīgi ieklausīsimies  latviešu dzejnieču poētiskajos vārdos.”

Lietuviešu simbolisma meistara Mikalojus Konstantina Čurļoņa vārdā nosauktais Čurļoņa stīgu kvartets jau 16. janvārī iegriezīsies Liepājā, lai plkst. 15.00 pēcpusdienā atklātu klausītāju iecienītās kamersērijas “Personīgi” notikumu gadu. Pirms vairāk nekā pusgadsimta dibinātais radošu meklētāju un tehniski virtuozu mūziķu ansamblis Liepājas koncertzāles klausītājiem sagatavojis smalku kamermūzikas programmu, kuras pirmajā daļā iepazīsim izcilus lietuviešu komponistus, bet otrajā daļā klausīsimies norvēģi Edvardu Grīgu.

Koncertsērijas turpinājumā — svētdien, 6. februārī plkst. 15.00 — klausītāji iepazīs viesi no Armēnijas — talantīgo instrumentālistu Arsenu Petrosjanu (Arsen Petrosyan), kurš ir viens no savas paaudzes nozīmīgākajiem armēņu duduka popularizētājiem pasaulē. Liepājā Arsens viesosies kopā ar savā vārdā nosaukto kvartetu, lai kopā izpildītu armēņu tradicionālo un garīgo mūziku, kā arī nozīmīgāko armēņu komponistu radītos skaņdarbus.

Īpašs notikums sērijā gaidāms svētdien, 3. aprīlī plkst. 15.00 — kristāldzidrais mecosoprāns Ieva Parša un harismātiskais pianists Andrejs Osokins prezentēs dueta jauno mūzikas albumu “I bērzs, i smilgas”, kas 2021. gada nogalē ieskaņots tieši Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” ierakstu studijā un šogad tiks laists klajā Nacionālās ierakstu kompānijas “Skani” paspārnē. Albumā un koncerta programmā skanēs latviešu komponistu — Emiļa Melngaiļa un Kristapa Pētersona vokālās kamermūzikas pērles.

Šarmantā aktrise, teātra dīva Rēzija Kalniņa un virtuozais mūziķis, viens no pieprasītākajiem Latvijas ģitāristiem Kasparis Zemītis koncertsērijas “Personīgi” apmeklētājiem sagatavojuši mūzikas un dzejas programmu “Brīdis pēc vakariņām”, kas svētdien, 8. maijā plkst. 15.00 Lielā dzintara Kamerzālē izskanēs kā īpašs veltījums Mātes dienā.

Koncertus ar Liepājas pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu organizē SIA “Lielais Dzintars”. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” tīkla kasēs visā Latvija, interneta vietnē www.bilesuparadize.lv un koncertzāles informācijas centrā.

INFORMĀCIJA APMEKLĒTĀJIEM:

Apmeklējot pasākumu, pie ieejas lūgsim uzrādīt covid-19 sertifikātu, kas apstiprina personas vakcināciju pret covid-19 vai minētās infekcijas pārslimošanu. Tāpat lūgsim uzrādīt arī personu apliecinošu dokumentu un pasākuma ieejas biļeti. Koncertzāles telpās un koncerta laikā jālieto sejas aizsargmaska. Pārvietojoties pa koncertzāli, jāievēro 2 metru distance no apkārtējiem. Sēdvietas zālē būs izvietotas, ievērojot 2 sēdvietu distanci.

Bērniem līdz 12 gadu vecumam nav nepieciešams uzrādīt pārslimošanas sertifikātu vai covid-19 testu. Bērniem, kuri vecāki par 12 gadiem, jāuzrāda covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikāts, vai laboratorijas izziņa par pēdējo 72 stundu laikā veiktu negatīvu skrīninga testu, kas veikts izglītības procesa ietvaros. Pasākums paredzēts pieaugušo auditorijai. Uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 5 gadu vecumam var netikt ielaisti.

Avots: Lielaisdzintars.lv


celojumubode - 3815
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un apkārtnē!

Tukuma TIC

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā!

Cēsu TIC

Golfa diena Madonā

Golfa diena Madonā

Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu.

Madonas TIC

UFO stāstīs jokus Tukumā

UFO stāstīs jokus Tukumā

Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu!

Tukuma TIC

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām neaizmirstamus.

Tukuma TIC

Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam

Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam

Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam.

Bauskas TIC

Satiec savu meistaru Tukuma pusē

Satiec savu meistaru Tukuma pusē

Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā!

Tukuma TIC

Uz Tukumu pēc literatūras!

Uz Tukumu pēc literatūras!

Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem.

Tukuma TIC

Jauna dabas taka Ērgļos.

Jauna dabas taka Ērgļos.

Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ!

Madonas TIC

Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ

Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ

25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem.

Tukuma TIC

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu!

Bauskas TIC

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku tirdziņš U.C.

Tukuma TIC

Pilnvērtīgs laiks sev!

Pilnvērtīgs laiks sev!

Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553

EUR 145 | Via Vitalité

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā akcijā ģimenēm.

Gulbenes novada TIC

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā Cēsu novads!

Cēsu TIC

Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros

Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros

Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs izcili!

Aizkraukles novada TIC

Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04!

Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04!

Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros!

Bauskas TIC

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi!

Bauskas TIC

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem.

Gulbenes novada TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -