Vai videospēlēm ir priekšrocības, lai uzlabotu garīgo veselību?

uprankd.com | 2021.11.24

Ir daudz nepareizu priekšstatu par videospēlēm un to ietekmi uz garīgo veselību. Patiesība ir tāda, ka videospēlēm ir daudz priekšrocību, tostarp sarežģītu problēmu risināšanas prasmju attīstīšana un sociālās mijiedarbības veicināšana, izmantojot tiešsaistes spēles. Videospēles var būt lielisks veids, kā stimulēt prātu un uzlabot garīgo veselību.

Videospēļu priekšrocības
Videospēļu spēlēšana sniedz daudzas priekšrocības jūsu garīgajai veselībai. Videospēles var palīdzēt jums mazināt stresu un padarīt jūsu prātu daudzreiz darbīgāku. Dažas no priekšrocībām ietver:

Garīgā stimulācija. Videospēles bieži liek aizdomāties. Kad jūs spēlējat videospēles, gandrīz katra jūsu smadzeņu daļa strādā, lai palīdzētu jums sasniegt augstāka līmeņa domāšanu. Atkarībā no spēles sarežģītības, iespējams, jums būs ātri jādomā, jāizstrādā stratēģija un jāanalizē. Videospēļu spēlēšana darbojas ar dziļākām jūsu smadzeņu daļām, kas uzlabo attīstību un kritiskās domāšanas prasmes.

Gūt panākumus. Spēlē jums ir jāsasniedz mērķi un uzdevumi. Kad jūs tos sasniedzat, tie sniedz jums lielu gandarījumu, kas uzlabo jūsu vispārējo labsajūtu. Šī sasnieguma sajūta pastiprinās, spēlējot spēles, kurās par noteiktiem mērķiem tiek piešķirtas trofejas vai nozīmītes. Cenšoties iegūt vairāk sasniegumu, jūs varat gūt arvien lielākus panākumus.

Garīgās veselības atjaunošana. Neatkarīgi no veida, spēļu spēlēšana var palīdzēt atgūties no traumas. Videospēles var novērst uzmanību no sāpēm un psiholoģiskām traumām. Videospēles var palīdzēt arī cilvēkiem, kuri saskaras ar garīgiem traucējumiem, piemēram, trauksmi, depresiju, uzmanības deficīta hiperaktivitātes traucējumiem (ADHD) un pēctraumatiskā stresa traucējumiem (PTSD).

Sociālā mijiedarbība. Vairāku spēlētāju un tiešsaistes spēles ir piemērotas virtuālai sociālajai mijiedarbībai. Ātrās spēles iestatījumos jums būs jāiemācās, kam uzticēties un kuram nevar. Spēles ar vairākiem spēlētājiem veicina sadarbības veidošanu. Tā ir arī zema vide, kurā varat pārbaudīt jūsu spējas komunikāciju ar jauniem cilvēkiem un attiecību veicināšanu ar viņiem.

Emocionālā noturība. Ja jums neizdodas uzvarēt spēlē vai citās videospēles radītajās situācijās, tas var sagādāt vilšanos. Videospēles palīdz cilvēkiem iemācīties tikt galā ar neveiksmēm un turpināt mēģināt. Tas ir svarīgs rīks, kas bērniem jāapgūst un jāizmanto, kad viņi kļūst vecāki.

Neskatoties uz to, ko cilvēki domā par videospēlēm, tās spēj uzlabot garastāvokli un radīt ilgstošu labsajūtas efektu. Neatkarīgi no tā, vai izmantojat spēles, lai pavadītu laiku kopā ar draugiem vai atbrīvotu stresu, tā ir lieliska iespēja, ko noteikti ir vērts izmantot.

Labklājības uzlabošana
Videospēļu spēlēšana ir saistīta ar garastāvokļa uzlabošanos un garīgās veselības ieguvumiem. Var šķist dabiski domāt, ka vardarbīgas videospēles, piemēram, pirmās personas šāvēji, nenāk par labu jūsu garīgajai veselībai. Tomēr visas videospēles var būt noderīgas dažādu iemeslu dēļ.

Izmēģiniet stratēģiskās videospēles. Lomu spēles un citas stratēģiskas spēles var palīdzēt stiprināt problēmu risināšanas prasmes. Ir maz pētījumu, kas apgalvo, ka vardarbīgas videospēles kaitē jūsu garīgajai veselībai. Gandrīz jebkura spēle, kas veicina lēmumu pieņemšanu un kritisku domāšanu, ir labvēlīga jūsu garīgajai veselībai.

Sevis ierobežošana. Lai gan videospēles pašas par sevi nekaitē jūsu garīgajai veselībai, tā var radīt atkarību. Pārāk daudz laika pavadīšana spēlēm var izraisīt izolāciju. Jūs, iespējams, arī nevēlaties atrasties cilvēku tuvumā reālajā pasaulē. Kad sākat justies, ka izmantojat videospēles kā bēgšanu, jums var būt nepieciešams piebremzēt.

Spēlēt kopā ar draugiem. Padariet spēles laiku jautru, izbaudot to kopā ar draugiem. Ir tiešsaistes kopienas, kā Spins.lv, kurām varat pievienoties. Mērens spēļu laiks ar draugiem var palīdzēt socializēties, atpūsties un pārvaldīt stresu.

Videospēles kā garastāvokļa uzlabotājs
Ja spēlējat pārāk daudz, videospēles pārstāj būt noderīgas. Vairāk nekā 10 stundas nedēļā tiek uzskatīts par "pārmērīgu". Šajos gadījumos jūs varat:
• izjust nemieru
• piedzīvot bezmiegu
• nevēlēties socializēties

Vēl viena satraucoša pazīme ir videospēļu izmantošana, lai izvairītos no reālās dzīves. Kā minēts iepriekš, šāda veida uzvedība liecina, ka jums ir atkarība no videospēlēm, kas vēlāk var izraisīt citu negatīvu uzvedības pazīmju parādīšananos. Pārāk daudz spēļu var kļūt par problēmu, taču ar mēru tās var sniegt ļoti daudz jūsu garīgajai veselībai.

Reklāmraksts.

Avots: uprankd.com


celojumubode - 3809
Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

Grieķijas valdzinājums!

Grieķijas valdzinājums!

Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos

EUR 689 | Latvia Tours

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

Itālijas ezeru burvība

Itālijas ezeru burvība

Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta dārgakmeņiem.

EUR 1299 | Latvia Tours

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

Tet Rally Latvia

Tet Rally Latvia

2024. gada vasarā Latvija pirmo reizi uzņems FIA pasaules rallija čempionāta posmu. Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam.

Liepājas reģiona TIB

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance.

Europcar

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums

EUR 370 | Estravel Latvia

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā

Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā

Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas.

Liepājas reģiona TIB

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums

EUR 1058 | Estravel Latvia

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

Komandu rogaininga sacensības Liepājā

Komandu rogaininga sacensības Liepājā

Jau otro gadu Liepājā notiks komandu rogaininga sacensības – 20. aprīlī Jūrmalas parkā tiks dots starts sacensībām “Liepājas Dienvidu fortu rogainings”.

Liepājas reģiona TIB

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -