Aivars Mackevičs: piecas atziņas par «airBaltic» lidojumu uz Dubaiju

Aivars Mackevičs | 2021.11.23

Aivars Mackevičs, BalticTravelnews.com direktors Travelnews.lv redakcijas uzdevumā: svētdienas vakarā (14.11.2021) pulksten 23:25 izlidojam ar Airbus A220-300 tiešā maršrutā Rīga – Dubaija, kur ceļā pavadām apmēram 5 stundas. Kopš 2021.gada septembra Latvijas nacionāla lidsabiedrība «airBaltic» lido četras reizes nedēļā. Lidojuma vidējā cena vienā virzienā un lētākajā variantā (GREEN) ir starp 300-400 eiro. Lidojums uz Dubaiju «airBaltic» ir otrais tālākais lidojums pēc Tenerifes. Jāteic, ka lidojums uz Dubaiju šobrīd ir ļoti aktuāls, jo līdz 31.03.2022 notiek «Expo 2020 Dubai». Ceļojumā var līdzi ņemt nododamo bagāžu līdz 23 kg un rokas bagāžu līdz 8 kg. Laika starpība ar starp Rīgu un Dubaiju ir 2 stundas, proti, ja pie viņiem ir 9:00, tad pie mums ir 7:00.

50 bildes 

1) Nokļūšana līdz lidostai «Rīga» ir jāplāno laicīgi, jo brīžiem takšu piedāvājums Rīgā ir nepietiekams vai ar ilgāku gaidīšanas laiku. Arī piedāvājuma cenas var mainīties no ierastajiem 7-10 eiro (Biznesa augstskola Turība) līdz 10-15 eiro. Tāpēc viens no drošākajiem variantiem ir rezervēt autostāvvietu lidostas tuvumā. Mans personiskais ieteikums ir «Park Smart», kur par 5 dienām elektroniski samaksāju nepilnus 16 eiro. No autostāvietas mikroautobuss bez papildus maksas dažu minūšu laikā aizgādā līdz lidostai. Tā kā biju ieradies lidostā 2 stundas pirms izlidošanas, tad rindas praktiski gandrīz nebija. 

2) Pirms izlidošanas «airBaltic» darbinieki lidostā «Rīga» ļoti rūpīgi pārbauda visus dokumentus (labāk izprintētā formātā), kur svarīgākie ir:
        - derīga ceļojuma pase + lidojuma biļetes;
        - ES digitālais Covid-19 sertifikāts;
        - PCR tests, kas veikts ne ātrāk par 72 stundām pirms izlidošanas no Latvijas, rezultātus angļu valodā;
        - derīga starptautiska veselības apdrošināšana, kas sedz Covid-19 riskus. Mans ieteikums ar 30% atlaidi - Baltijas apdrošināšanas Nams (svarīgi, 5 dienas pirms izlidošanas noslēgt līgumu)
        - pirms lidojuma uz Dubaiju lejupielādējam, reģistrējamies COVID-19 DXB Smart lietotnē un aizpildām Travelling to Dubai formu - www.visitdubai.com/en/coronavirus-advisory;
        - atceļā uz Rīgu no Dubaijas ir jāaizpilda Latvijas Covidpass.lv, jo Dubaijas lidostā to prasa uzrādīt.

3) No Rīgas izlidojam īsi pirms pusnakts, tāpēc lielākā daļa pasažieru ir saģērbušies diezgan silti un ērti, lai naktī ir labs miegs. Interesanti, ka lidojumos no Rīgas lidmašīnas salona temperatūra pēc sajūtām ir ievērojami zemāka nekā atceļā uz Rīgu. Tāpēc salstošiem pasažieriem varu ieteikt līdzi paņemt pledu, lai gan man personīgi auksts nebija nevienā brīdī. Pēc pieredzes varu ieteikt labam miegam lidmašīnā - iepriekšējo nakti mazāk gulēt un dienā pirms lidojuma sevi noslogot ar dažādiem garīgiem un fiziskiem darbiem, lai ir riktīga noguruma sajūta. Tad miegs lidmašīnā ir dziļš un lidojuma laiks ļoti īss. Jāteic, ka vēl joprojām daudziem nepieredzējušiem pasažieriem poda noskalošanas poga ir neatklāts brīnums. Manuprāt, «airBaltic» būtu lidmašīnas tualetē jāizvieto speciāla norāde, lai visi var pamanīt (skatiet foto) pogu. Jāteic, ka visos šī gada lidojumos ar «airBaltic» jaunajām lidmašīnām Airbus A220-300 piezemēšanās visās lidostās ir ļoti eleganta. Nezinu, kam par to ir jāpateicas - jaunajām lidmašīnām vai prasmīgajiem pilotiem?

4) Par ēdināšanu... es ieteiktu sevišķi nakts lidojumam ēdienus pasūtīt jau pirms lidojuma, jo manā gadījumā, pasūtot ēdienu lidojuma laikā caur intranetu absky.net, es tā arī nesagaidīju. Protams, ka daudzi ceļotāji iebildīs, ka naktī jau nemaz negribas ēst, taču ja blakus sēdētājs gardi čapstina un tas ēdiens burvīgi smaržo, tad kunģis sāk kurkstēt ne pa jokam. Ar 15 eiro var lidojuma laikā garšīgi un sātīgi paēst.

5) Ielidojot Dubaijas lidostā agrā rīta stundā, viss notiek raiti un bez liekas aizķeršanās. Mūsu gadījumā tika pārbaudītas tikai ceļojuma pases, veikta personas fotografēšana un nekāds papildus PRC tests netika veikts. Man radās sajūta, ka Dubaijas lidosta uzticas «airBaltic» darbam, jo visi pasažieri tika ātri un veiksmīgi apkalpoti. Tas darbs ar stingro «airBaltic» pārbaudi lidostā «Rīga» pirms izlidošanas atmaksājas. Atbraucot un atnākot pēc nodotās bagāžas... mūsu čemodāni jau gaida. Varam doties uz pilsētu un baudīt «Expo 2020 Dubai».

Travelnews.lv redakcijas lidojums sadarbībā ar «airBaltic» un «Visit Dubai»


Avots: BalticTravelnews.com


celojumubode - 3803
Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā!

Valmieras TIC

Zaķim šodien Liela diena

Zaķim šodien Liela diena

30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot sīkdzīvniekus.

Liepājas reģiona TIB

JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze.

EUR 539.00 | Latvia Tours

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni!

Alūksnes TIC

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu.

EUR 5 | Valmieras TIC

Programma ANTISTRESS

Programma ANTISTRESS

Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk harmonijai un mieram

EUR 700 | Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri

Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮

Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮

Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim Botanico

EUR 745.00 | Latvia Tours

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot un ripināt olas

Alūksnes TIC

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi!

Novatours

Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā

Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā

‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā

TAKA

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā.

TAKA

Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis //

EUR 121 | Estravel Latvia

Atklājam Turcijas sezonu!

Atklājam Turcijas sezonu!

Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām...

CelojumuBode.lv

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama

EUR 350 | Latvia Tours

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem //

EUR 1700 | Estravel Latvia

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās.

TAKA

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

Lieldienu pasākums mini ZOO

Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši"

Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem.

Talsu novada TIC

DENISS PASHKEVICH TRIO

DENISS PASHKEVICH TRIO

29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” ietvaros.

EUR 20 | Valmieras TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -