Anna Rozīte: Kā viedpulkstenis brīdina, kad jādodas pie ārsta

Laura Grikke | 2021.10.21

Bioimpedances analīze ir metode, kas palīdz novērtēt ķermeņa sastāvu – muskuļaudu, tauku, kaulu un ūdens procentuālo daudzumu un ķermeņa masas indeksu. Sekojot līdzi šiem rādītājiem un uzturot tos normas robežās, iespējams samazināt sirds un asinsvadu slimību riskus, aizkavēt ķermeņa novecošanās procesus, uzlabot vispārējo veselības stāvokli un labsajūtu. Uztura speciāliste Anna Rozīte dalās pieredzē, kā viedais veselības uzraugs seko līdzi vairākiem ar veselību un labsajūtu saistītiem rādītājiem un brīdina, ja mērījumi ir ārpus normas.

“Viedpulksteņa mērījumu dati ir tiešs mūsu dzīvesveida un ikdienas izvēļu atspoguļojums. Daudzu slimību ierosinātāji ir palielināts svars, mazkustīgums, nepareiza ēdienkarte – tas viss ir labi pamanāms bioimpedances mērījuma rezultātos,” stāsta uztura speciāliste Anna Rozīte. “Samsung Galaxy Watch4 viedpulksteņos ir iestrādājis BioActive sensoru, kas ļauj veikt bioimpedances analīzi, tāpēc šiem rādītājiem var sekot līdzi katru dienu. Jo sabalansētāk ēdīsim, kvalitatīvāks būs mūsu miegs, regulāri nodarbosimies ar fiziskajām aktivitātēm, izmaiņas redzēsim ne tikai veselības rādītājos, bet arī savā labsajūtā.”

Atslēga uz veselīgāku dzīvesveidu – sabalansēts uzturs un fiziskās aktivitātes

Uzturs un fiziskās aktivitātes nosaka to, kāda būs mūsu dzīves kvalitāte un veselīgi nodzīvotie gadi. Veselīga uztura pamatā ir šķīvja princips – vienkārša formula jeb proporcionāli sadalīts ēdiens, kas palīdzēs ēst daudzveidīgāk un sabalansētāk. Augļiem un dārzeņiem vajadzētu atvēlēt pusi no šķīvja, ceturto daļu – kvalitatīvām olbaltumvielām, bet atlikušo ceturtdaļu – saliktajiem ogļhidrātiem jeb pilngraudu produktiem.

Nedēļā pieaugušajiem ieteicams vismaz 150 minūtes nodarboties ar vidējas intensitātes fiziskajām aktivitātēm vai 75 minūšu augstas intensitātes aerobajām aktivitātēm. Viedpulkstenis uzraudzīs ne tikai treniņu procesu, asinsspiedienu un sirdsdarbību, bet arī ļaus sekot līdzi veselības rādītāju izmaiņām un dinamikai, mainoties dzīvesveida paradumiem.

Ķermeņa sastāva analīze 15 sekunžu laikā

Izmantojot viedpulksteni ar BioActive sensoru, ķermeņa masas analīzi var veikt aptuveni 15 sekunžu laikā. Pirms mērījumu veikšanas, viedpulkstenī ir jāievada divi rādītāji – ķermeņa svars un garums. Pēc tam pulkstenim, kas atrodas uz plaukstas locītavas, uz 15 sekundēm jāpieskaras ar diviem pretējās rokas pirkstiem. Mērījuma laikā cauri organismam tiks laista viegla elektriskā strāva un tā sensors uztvers 2400 datu punktus. Strāva nav sajūtama, tā nekaitē veselībai un nav bīstama. Tā tiek vadīta caur beztauku ķermeņa masu, fiksējot pretestību saskarsmē ar taukiem, pēc kā tiek aprēķināts ķermeņa audu sastāvs. Ar viedpulksteni iespējams noteikt kopējo tauku procentu ķermenī, iegūt datus par muskuļaudu, kaulu un ūdens procentuālo daudzumu, kā arī par bāzes vielmaiņas ātrumu jeb kopējo kaloriju daudzumu, kas ikdienā nepieciešams ķermenim.

Vērsies pie speciālista, ja rādītāji pasliktinās

Regulāri veicot mērījumus, iespējams redzēt ne tikai padziļinātu ikdienas analīzi, bet arī rādītāju dinamiku. Ja ilgākā laika posmā rādītāji ir ārpus normas robežām, noteikti vajadzētu sazināties ar veselības aprūpes speciālistiem, lai meklētu atbilstošāko risinājumu problēmu novēršanai. Neskatoties uz to, profilaktiskos nolūkos ģimenes ārstu ieteicams apmeklēt reizi gadā.

Avots: Ka.lv


celojumubode - 3801
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā.

TAKA

Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā!

Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā!

Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā dāvana //

EUR 450 | Estravel Latvia

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas ēdināšanas uzņēmumi.

Liepājas reģiona TIB

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā!

Valmieras TIC

Klasiskās indiešu dejas koncerts

Klasiskās indiešu dejas koncerts

6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā.

EUR 10 | Valmieras TIC

DENISS PASHKEVICH TRIO

DENISS PASHKEVICH TRIO

29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” ietvaros.

EUR 20 | Valmieras TIC

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Lieldienu ieskandināšanas pasākums

Lieldienu ieskandināšanas pasākums

Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu,

Liepājas reģiona TIB

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens!

EUR 365 | Latvia Tours

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās.

TAKA

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi!

Novatours

Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis //

EUR 121 | Estravel Latvia

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama

EUR 350 | Latvia Tours

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

Zaķim šodien Liela diena

Zaķim šodien Liela diena

30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot sīkdzīvniekus.

Liepājas reģiona TIB

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot un ripināt olas

Alūksnes TIC

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem //

EUR 1700 | Estravel Latvia

Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮

Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮

Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim Botanico

EUR 745.00 | Latvia Tours

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -