Marta Mackeviča: Brīvdienas no gatavošanas jeb restorāna «Hercogs» jaunā ''Brīvdienu kaste''

Marta Mackeviča | 2021.10.23

Marta Mackeviča, Travelnews.lv redakcijas uzdevumā: Īstas brīvdienas ir tad, kad nav jāgatavo ēst, bet vienlaikus var baudīt gardas maltītes. Domāju, ka daudzi, kuri brīvdienas paiet gatavojot brokastis, pusdienas un vakariņas, piekritīs. Viens no risinājums ir doties ēst ārpus mājās, bet, ja rudenīgajā laikā negribas nekur iet, tad ģimenes restorāna “Hercogs” Brīvdienu kaste būs ļoti piemērota. Divu veidu uzkodas, četru veidu salāti, divas dažādas zupas, četri pamatēdieni, četri veidi piedevu un divu veidu deserti. Saimniecei atliek vien uzsildīt to, kas sildāms, un saklāt galdu. Pēc tik gardas maltītes mājinieki paši pieteiksies nomazgāt traukus. (45 bildes)

Krāsainais rudens kastē
Jaunā Brīvdienu kastes versija ir izteikti rudenīga – garšu buķete ir tik dažāda un raiba kā rudens lapas Siguldā, bet ēdieni gana sātīgi, kā jau pieklājas gada aukstajā laikā. Kas tad īsti atrodams šajā maģiskajā kastē? Sātīga ķirbju krēmzupa, kura, uzdrošināšos teikt, garšos arī tiem, kuri ikdienā met ķirbjiem līkumu. Bet tiem, kuriem prasās kaut ko vēl jaudīgāku, patiks gulaša zupa ar krāsaino papriku un cūkgaļu. Runā, ka tā īpaši labi garšo pēc rudenīgas pastaigas.

Salāti katra gaumei
Salātu piedāvājums ir gana plašs, lai izdabātu gan gaļēdājiem, gan tiem, kas vēlas tikai viegli uzkost. Salāti ar plūkātu pīles konfitu un Korejas burkāniem, Chatpata lobia salāti ar pupiņām un tomātiem, Penne pastas salāti ar peperoni, kas turēs līdzi dažam labam pamatēdienam, un kārtainie “Hercoga” īpašie salāti ar vistas gaļu, kas pelnījuši īpašu uzmanību. Kā pārliecinājāmies, šie salāti, kuri sastāvā ir sēnes, lielisko garšo arī zvērinātiem sēņu pretiniekiem. Lūk, kur slēpjas Brīvdienu kastes maģiskums.

Sulīga pīle 10 minūtēs
Runājot par pamatēdieniem, ir grūti izcelt kaut ko vienu. Laša filejas, tīģergarneļu iesmiņš ar teriyaki glazūru, ir izcils savā vienkāršībā, cūkas kakla karbonādes cepetis piešķir brīvdienās svētku sajūtu, bet sinepju sēklās un medū marinētais vistas stilbs atgādina, ka arī tik šķietami vienkāršam ēdienam kā vista, var piešķirt jaunas garšu nokrāsas. Par Brīvdienu kastes zvaigzni noteikti var dēvēt sousvide gatavoto veselu pīli ar BBQ mērci. Ikviena saimniece, kura vismaz reizi ir gatavojusi vai mēģinājusi gatavot pīli, būs pārsteigta, jo putns sagatavots līdz tādai pakāpei, ka tam nepieciešamas vien 10 minūtes 180C. Lai brīvdienu galdā celtu sulīgu un gardu pīli, virtuvē nemaz nav jāpavada 3 stundas un nav nepieciešama augstākās kvalitātes krāsns. Brīvdienu kastes pīle ir pietiekami liela vidējai ģimenei, sulīga, labi izcepusies un patiešām garšīga. Un pīle, kā zināms, ir cimperlīgs putns.

Piedevas, kas cienīgas saukties arī par pamatēdienu
Ja reiz ir tik liela pamatēdienu izvēle, arī piedevas neatpaliek. Kartupeļu sacepums ar sviestu un timiānu bija mans absolūts favorīts, taču arī batātes un burkānu biezenis vai sakņu sautējums neatpalika. Gruboto ar sēnēm patiesībā grūti nosaukt par piedevu, jo ēdiens bija tik krēmīgs, maigs un sātīgs, ka to tikpat labi var baudīt arī kā pamatēdienu. Visu minēto papildināja arī fokačas plātsmaize un baklažānu, valriekstu un zaļumu zapte, kas bija gana pikanta.

Labāk par diviem desertiem ir tikai četri deserti
Ja pēc visu šo ēdienu baudīšanas, ir atlicis vēl nedaudz spēks un vieta vēderā, tad maltīti var noslēgt ar šokolādes – riekstu brauniju vai karamelizētām auzu pārslām ar ogu mērci un mascarpones sieru. Kā lielam desertu fanam ar stāžu man gribētos teikt, cienījamā restorāna “Hercogs” komanda, vai jums nešķiet, ka pie četru veidu pamatēdieniem, četru veidu salātiem un četru veidu piedevām lieliski iederētos arī četru veidu deserti?! Man šķiet, ka jā! Deserti piemeklēti izcili – viens no tiem vieglāks, bet otrs – jaudīgāks, izteikti saldās garšas cienītājiem, taču, salīdzinot ar pamatēdienu klāstu, bija viegla mazuma piegarša. Mēs visi taču zinām, ka deserts iet pa tiešo uz sirsniņu, nevis vēderā, tāpēc, jo vairāk deserta, jo priecīgāka sirsniņa.

Pavisam noteikti iesaku izbaudīt ģimenes restorāna “Hercogs” jauno Brīvdienu kasti, jo brīvdienas ir pārāk īsas, lai visu dienu stāvētu pie plīts. Iesim dabā, baudīsim rudeni un ar “Hercoga” palīdzību arī gardas un sātīgas maltītes!


Avots: BalticTravelnews.com


celojumubode - 3814
Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu!

Bauskas TIC

Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ

Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ

20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26.

Tukuma TIC

Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni

Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni

Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā.

EUR 17 | Madonas TIC

Ar vilcienu uz Gulbeni

Ar vilcienu uz Gulbeni

Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt lielisku atpūtu!

Gulbenes novada TIC

Skulptūru stāsti Cēsīs!

Skulptūru stāsti Cēsīs!

Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā!

EUR 6 | Cēsu TIC

Pavasara pārgājiens Bērzpilī

Pavasara pārgājiens Bērzpilī

21.aprīlī 10:00 aicinām doties aptuveni 14 km garā pārgājienā Bērzpils pagastā, ko vadīs vietējā gide Anna Kriviša.

Balvu TIC

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā.

Tukuma TIC

Apgūsti Bonsai koka mākslu Bauskas pusē

Apgūsti Bonsai koka mākslu Bauskas pusē

Bauskas TIC

Stādu dienas

Stādu dienas "Dzērvēs" 20.aprīlī!

Bauskas TIC

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Kandavā tikšanās ar

Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"

Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī.

Tukuma TIC

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā akcijā ģimenēm.

Gulbenes novada TIC

Nāc copēt vimbas un pavasara sauli Bauskā!

Nāc copēt vimbas un pavasara sauli Bauskā!

Bauskas TIC

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem.

Gulbenes novada TIC

Zemgales pastalu izstāde

Zemgales pastalu izstāde

No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04!

Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04!

Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros!

Bauskas TIC

Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam

Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam

Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam.

Bauskas TIC

Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora

Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora

19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, mūziķi Goran Gora.

EUR 20 | Valmieras TIC

Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā

Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā

20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un laukos.

Madonas TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -