Pētījums: Tikai 18% Latvijas iedzīvotāju šajā rudenī plāno doties ārvalstu ceļojumā

Laima Kristapsone | 2021.09.30

Katrs trešais jeb 32% Latvijas iedzīvotāju plāno ceļojumu šajā rudenī. Katrs piektais dosies braucienā uz Eiropu vai ārpus tās (18%), 9% apceļos kaimiņvalstis, bet 14% apskatīs dzimteni, secināts “If Apdrošināšana” veiktajā pētījumā par atvaļinājuma plāniem šajā rudenī. Savukārt 41% iedzīvotāju vēl nav izlēmuši, vai ceļos.

Saskaņā ar pētījuma datiem visbiežāk ceļojumos uz valstīm ārpus Eiropas robežām plāno doties iedzīvotāji vecuma kategorijā no 44 līdz 54 gadiem (23%), bet tikai katrs desmitais jeb 10% jauniešu vecumā no 18 līdz 24 gadiem. Biežāk braucienus ārpus Eiropas plāno iedzīvotāji ar augstāko izglītību un rīdzinieki. Savukārt puse jeb 51% aptaujāto vecuma kategorijā no 25 līdz 34 gadiem plāno apceļot Latviju.
Pētījumā noskaidroti arī mūsu kaimiņu – lietuviešu un igauņu – ceļojumu plāni šajā rudenī. Visās valstīs ceļot plāno aptuveni katrs trešais iedzīvotājs, taču Lietuvas iedzīvotāji biežāk (52%) salīdzinājumā ar latviešiem (44%) un igauņiem (38%) plāno apceļot dzimteni. Apceļot Baltijas kaimiņvalstis šajā rudenī vairāk plāno latvieši (30%) un igauņi (26%), bet retāk Lietuvas iedzīvotāji – 14%. Savukārt Eiropu par galamērķi savam ceļojumam visbiežāk izvēlējušies Igaunijas iedzīvotāji (42%), 38% lietuviešu un 30% latviešu.

“If Apdrošināšana” ceļojumu apdrošināšanas produkta vadītājs Endijs Melecis norāda, ka no 1. jūlija, kad stājās spēkā ES digitālais Covid-19 sertifikāts, pieaudzis arī noformētu ceļojumu apdrošināšanu skaits. “Pateicoties digitālajam sertifikātam, ceļojot pa Eiropu, vakcinētajiem un pārslimojušajiem iedzīvotājiem lielākoties nav jāveic tests vai jādodas pašizolācijā, un tas ceļošanu atkal padarījis vienkāršāku un ērtāku. Tomēr iedzīvotāji ar ceļošanu ir piesardzīgi – to apliecina arī dati, jo 27% neplāno ceļot, bet 41% nav izlēmuši. Ir izskanējušas arī ziņas, ka novembrī pēc ilgāka pārtraukuma vakcinētajiem un pārslimojušajiem Eiropas iedzīvotājiem tiks atļauta ieceļošana ASV, – tā daudziem ir ilgi gaidīta ziņa un varētu veicināt ceļotāju plūsmu arī ārpus Eiropas,” stāsta E. Melecis.

Pandēmija nav beigusies – ceļotājiem rūpīgi jāizvērtē nepieciešamība doties uz ārvalstīm, kā arī jābūt piesardzīgiem un jāapzinās iespējamie riski. Šobrīd, plānojot ceļojumu, svarīgi būt elastīgiem – izvēlēties lidojumus un naktsmājas ar iespēju tās atcelt vai pārcelt, jo situācija var pēkšņi mainīties. Turklāt jāņem vērā, ka arī katrā Eiropas valstī ir savi nosacījumi un ar tiem rūpīgi jāiepazīstas. “Pandēmija mainījusi ne vien ceļotāju paradumus un galamērķus, bet arī apdrošināšanas polises – gada sākumā „If” ceļojumu apdrošināšana papildināta ar Covid-19 segumu, kas šobrīd ir ļoti pieprasīts. Polise ar Covid-19 segumu ceļotājiem atlīdzina izdevumus, ja īsi pirms brauciena vai tā laikā cilvēks saslimst ar vīrusu. Tiek atlīdzināti ne tikai ārstēšanās, bet arī ceļojuma atcelšanas vai aizkavēšanās izdevumi,” norāda E. Melecis.

„If Apdrošināšana” aptauju Baltijas valstīs veica sadarbībā ar institūtu KOG, un tajā piedalījās vairāk nekā 3000 respondentu.


Avots: if.lv


celojumubode - 3803
Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot un ripināt olas

Alūksnes TIC

Atklājam Turcijas sezonu!

Atklājam Turcijas sezonu!

Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām...

CelojumuBode.lv

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem //

EUR 1700 | Estravel Latvia

Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis //

EUR 121 | Estravel Latvia

Atlaides auto nomai Reunion salā

Atlaides auto nomai Reunion salā

Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā!

Europcar

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca.

ViaJurmala

Daiļslidošanas sacensības

Daiļslidošanas sacensības

No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”.

Valmieras TIC

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens!

EUR 365 | Latvia Tours

6 trending travel destinations for 2024

6 trending travel destinations for 2024

Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans.

EUR 79 | airBaltic

DENISS PASHKEVICH TRIO

DENISS PASHKEVICH TRIO

29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” ietvaros.

EUR 20 | Valmieras TIC

Ostrava. Hokeja čempionāts

Ostrava. Hokeja čempionāts

Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots

EUR 545 | Estravel Latvia

 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu itāļu viesmīlību

EUR 495 | Latvia Tours

Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti

Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti

Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis

EUR 605 | Estravel Latvia

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā!

Valmieras TIC

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama

EUR 350 | Latvia Tours

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni!

Alūksnes TIC

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu.

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Klasiskās indiešu dejas koncerts

Klasiskās indiešu dejas koncerts

6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā.

EUR 10 | Valmieras TIC

Zaķim šodien Liela diena

Zaķim šodien Liela diena

30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot sīkdzīvniekus.

Liepājas reģiona TIB

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -