Jūrmalā skatāma izstāde «MĀKSLA 3-litru BURKĀ. ES un JŪRA»

Agnese Bule | 2021.09.02

Vēl līdz 2021. gada 11. septembrim Bulduru Izstāžu nama brīvdabas teritorijā un Bulduru Izstāžu nama izstāžu zālē ir apskatāma laicīgās, īslaicīgās un pārlaicīgās mākslas izstāde “MĀKSLA 3-litru BURKĀ. ES un JŪRA”. Bulduru Izstāžu nams kopā ar biedrību “RAD-DAR” ir izstrādājuši slēpņošanas spēli “GURĶU PASLĒPES”, kura spēj ieinteresēt  un aizraut gan lielus, gan mazus. Papildus Bulduru Izstāžu nama brīvdabas teritoriju šovasar izdaiļo plaši un daudzveidīgi gurķu, gurķīšu un gurķveidīgo augu stādījumi, kuri uz rudens pusi gan ir zaudējuši savu lapu zaļumu, bet ieguvuši bagātīgus un neredzētus augļus. Pieminēšanas vērts ir fakts, ka brīvdabas izstāde ir apskatāma arī lietus laikā.

No 1. septembra līdz 11. septembra plkst. 15.00 notiks izstādes “MĀKSLA 3-litru BURKĀ. ES un JŪRA” skatītāju balvas noteikšana. Visas skatītāju anketas piedalīsies loterijā, un 3 skatītāji saņems pārsteiguma balvas no izstādes organizatoriem.

MARINĀDES III izstāde “MĀKSLA 3-litru BURKĀ. ES un JŪRA” ar tradicionālo marinēto gurķu vannu tika atklāta  2021. gada 10. jūlijā Bulduru Izstāžu nama brīvdabas teritorijā. “Marinādes” nosaukums un “Marinas tantes” tēls radies jau tālajā 2017. gadā, piedaloties pirmajā Starptautiskajā jūras tematikai veltītajā biennālē “Marina”. Pa šo laiku biennāle ir tikusi pie garumzīmes un kļuvusi par “Marīnu”, bet “Marināde” un “Marinas tante” ir palikušas uzticīgas savam sākotnējam nosaukumam, radošajam tēlam, entuziastiskajam un zaļajam dzīves veidam. Šogad Marinas tante darbojas jau uz nākotni vērstā un pārlaicīgā veidā. Viņa aicināja autorus iemarinēt ne tikai ko garšīgu, bet arī mākslu. Un tas viņai visnotaļ labi izdevās.

Šogad mākslas darbus izvērtēja un balvas piešķīra profesionāla Marinu tanšu žūrija, kuras savas godpilnās nominācijas ieguva 2019. gada konkursa izstādē MARINĀDE II. Izstādes ekspozīcijas atlases komisijas sastāvā čakli strādāja māksliniece Diāna Dimza-Dimme, arhitekte Inese Aizstrauta un māksliniece Rita Sirmā.

Galveno balvu bērnu un pusaudžu kategorijā saņēma Ivo Vācietis (8 gadi) par darbu “Juras periods pie jūras”. Galveno balvu pieaugušo kategorijā saņēma Zane Neimane par darbu “Tavs redzeslauks”.

Žūrija izlēma piešķirt 12 atzinības: Lienītei Slišānei par darbu “Jūra līdz ceļiem. Bija…”, Andrejam Grantam par darbu “Daži mirkļi, kas uzrunāja pastaigās gar jūru pagājušā gadsimta beigās”, Egīlam Spurim par darbu “Blū un Blū un Blū”, Viktoram Kozeram par darbu “Glābšanas stacijas 1, 2, 3”, Šarlotei Vilciņai (10 gadi)  par darbu “Jūras ezis”, Helgai Jaksonei par darbu “Pārdomu jūra”, Dārtai Vilmanei par darbu “Ieklausies”, Andrejam Rubulim par darbu “Vējš”, Jāzepam Gārnim par darbu “Nevainīgums”, Adriānai Vīgnerei par darbu “Gabaliņš paradīzes sajūtas piejūras gaisa sālījumā”, Ivaram Miķelsonam par darbu “A man jūra līdz ceļiem” un Anetei Kasparovai (13 gadi) par darbu “Lieldienu salas”.

Jūrmalas domes kultūras nodaļa savu balvu piešķīra Leilai Fjodorovai (10 gadi) par darbu “Telefons iekrita – programmas izkrita”.

Marinas tantes atbalsta balva tika Artjomam Černišenko (17 gadi) par darbu “Assassin’s Creed”.

“Latviešu sapnis” savu balvu piešķīra Kristīnei Nuķei-Panteļejevai par darbu “Devītais vilnis”.

Laicīgās, īslaicīgās un pārlaicīgās MARINĀDE III mākslas izstādē “MĀKSLA 3-litru BURKĀ. ES un JŪRA” piedalās vairāk nekā 70 autori ar vairāk nekā 100 mākslas darbiem.

Izstādē „MĀKSLA 3-litru BURKĀ. ES un JŪRA” piedalās šādi autori: Kristīne Nuķe-Panteļejeva, Iveta Laure, Laura Feldberga, Adriāna Vīgnere, Māris Subačš, Lāsma Pujāte, Bulduru Vizuālās mākslas studijas, Marinas tante, Ernests Melalksnis, Ivo Vācietis, Leila Fjodorova, Dārta Ločmele, Nauris Priedols, Valērija Černova, Anete Kasparova, Dārta Vanaga, Evelīna Brauere, Šarlote Vilciņa, Ričards Eiduks, Evija Freidenfelde, Anta Antuanete Kince, Lienīte Slišāne, Beāte Tolmane, Haralds Tolmanis, Karīna Semjonova, Māra Krasovska, Antra Ozola, Helga Jaksone, Zane Neimane, Andra Hince, Elizabete Melbārdze, Jāzeps Gārnis, Egīls Spuris, Ineta Jansone-Nagle, Vendija Anna Veispala, Diāna Dimme-Dimza, Viktors Kozers, Inita Ruņģe, Marta Ģībiete, Elga Grīnvalde, Megija Kundra, Stefānija Lindenberga-Kurlo, Monta Janovska, Ivars Miķelsons, Rolands Dzenis, Irina Armane, Anda Munkevica, Dzintra Siliņa-Augustova, biedrība “RAD-DAR”, Ingrīda Raudsepa, Aija Bāliņa, Dārta Vilmane, Andrejs Grants, Agnese Bule, Latviešu sapnis, Ingems Flamingems, Andrejs Rubulis, Anda Sproģe, Valerijāns Šaicāns, Ieva Murāne-Grantiņa, Irīna Ošleja, Nils Kauliņš, Gerda Kočina, Ilze Bule, Tīna Eskilsson, Aiva Žūriņa, “Kopā ar Raini”, Baiba Sprance, Rita Sirmā, Artjoms Černišenko, Adelīna Reķe, Agnese Apsīte, Andrejs Munins, Justīne Lūce, Elīza Šica, Inese Aizstrauta un citi.

MARINAS TANTES MĪTS

“Jau izsenis Marinas tante grozījās Baltijas jūras tuvumā un domāja, ko vēl labu varētu pasākt ar jūru. Jūras sāļo ūdeni taču varētu izmantot arī marinēšanai, viņa nevilšus iedomājās. Un ko vasaras vidū varētu iemarinēt? Protams, ka gurķus, jo Jūrmala ir izslavēta gurķošanās un citu atpūtas veidu centrs. Iesākumā Marinas tante meklēja jūras gurķus, bet viņai nekā neveicās, tāpēc nācās samierināties ar parastajiem dārza gurķīšiem. Priekšautu mugurā un uz priekšu – Marinas tante saberzēja darbīgās rokas 2017. gada vasarā un marinēja tos uz nebēdu! 2019. gadā vasarā Jūrmala vairākkārtīgi piedzīvoja lielu vētru un Marinas tante patiesi iedvesmota tekalēja gar jūras malu Jūras gurķu meklējumos. Bet 2021. gada vasarā Marinas tante iemarinēja mākslu, jo tas esot labākais veids, kā saglabāt to pāri laikiem.”

Balvas izstādes laureātiem un Skatītaju balvu nodrošina Jūrmalas pilsētas dome, biedrība “RAD-DAR”, Marinas tante un “Latviešu sapnis”.

Izstādes un pasākumu izveidošanu atbalstīja Jūrmalas pilsētas dome, biedrība “RAD-DAR”, Galerija “Istaba”, Marinas tante, “Latviešu sapnis”, Jūrmalas Jaunatnes iniciatīvu centrs, Dārta Vilmane, Paula Celmiņa, Ieva Ozoliņa, Reinis Zonenbergs un daudzi citi.

Avots: Jurmala.lv


celojumubode - 3813
Putnu draugu skola 2024

Putnu draugu skola 2024

Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem!

Bauskas TIC

Uz Tukumu pēc literatūras!

Uz Tukumu pēc literatūras!

Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem.

Tukuma TIC

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un apkārtnē!

Tukuma TIC

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un laukos.

Madonas TIC

Biznesa pusdienu piedāvājums

Biznesa pusdienu piedāvājums

Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00!

Hercogs Mārupe

Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences”

Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences”

No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu!

Bauskas TIC

Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī!

Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī!

Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu.

Bauskas TIC

Glika dienas Alūksnē

Glika dienas Alūksnē

Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”!

Alūksnes TIC

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Golfa diena Madonā

Golfa diena Madonā

Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu.

Madonas TIC

Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem

Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem

Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem.

Gulbenes novada TIC

NBS orķestra koncerts TUMĒ

NBS orķestra koncerts TUMĒ

2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli.

Tukuma TIC

Karogu brauciens | Tukumā

Karogu brauciens | Tukumā

Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā!

Tukuma TIC

Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos!

Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos!

Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā!

Bauskas TIC

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku tirdziņš U.C.

Tukuma TIC

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā akcijā ģimenēm.

Gulbenes novada TIC

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā.

Tukuma TIC

Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā

Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā

4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus.

Tukuma TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -