Valmiera pošas uz krāšņām dzimšanas dienas svinībām

Zane Bulmeistare | 2021.07.24

23., 24. un 25. jūlijā svinēšu savu 738. dzimšanas dienu. Šajās dienās papildu zināmajām pieturvietām tevi piestāt aicinās jaunas un diezgan neparastas. Tajās maršrutu karšu vietā būs norādes, kas aizvedīs aizraujošā pastaigā Gaujas krastos. Tajās garām braucošo automašīnu dūkoņu nomainīs mūzika. Tajās laternas uz brīdi tiks izslēgtas, lai gaismas strūklakas atklātu neparastu pasauli. Tajās ieraudzīsi, ka blakus stāvošais cilvēks pārtop par tēlu filmā. Tajās mierīgu sēdēšanu nomainīs laba izkustēšanās. Manā dzimšanas dienā būs svētku pieturas, lai satiktos ar muzikāliem, izzinošiem, jautriem, darbīgiem, neparastiem, sportiskiem un dzīvespriecīgiem piedzīvojumiem.

Radio un TV pietura

Mājaslapā www.valmierasvin.lv svētku dienās ne tikai skanēs īpašs radio, bet notiekošo studijā, kā arī dažādās svētku pieturvietās varēsi redzēt videotiešraidēs. Mani draugi Uģis Melders, Mikus Frišfelds un Valmieras TV parūpēsies, lai zini, kas notiek svētku pieturās. Studijā viesosies ciemiņi ar labākajiem stāstiem. Skanēs apsveikumu koncerts, būs iespēja tikt pie lieliskām balvām, ko sarūpējuši mūsu uzņēmēji. Ja nevarēsim tikties klātienē svētku pieturās, www.valmierasvin.lv dzimšanas dienas sajūta turpināsies no rīta līdz vēlam vakaram ar atkārtojumiem divas dienas – piektdien un sestdien.

Noskaņu pieturas

Dodoties pastaigā gar Gauju, redzēsi strūklakas, taču tajās ūdens vietā būs skaista gaismas saspēle. Gaujas krasti neparasti būs arī diennakts gaišajā laikā. Ja dosies šajā maršrutā, satiksi īstu dzīvesprieku.

Muzikālās pieturas

Jau ierasts, ka svētku sestdienā modinātājpulkstenim ir branga konkurence. Par priecīgu dienas sākumu parūpēsies pūtēju orķestris ielās un māju pagalmos. Vēlāk muzikālās pieturās būs skanīgs dienas un vakara turpinājums.

Jāņparkā rībēs, Pārgaujā ducinās, skanēs arī Burkānciema apkārtnē, džeza mūzika dzīvosies Vecpuišu parkā, alternatīvo harmoniju saklausīt varēs Valmieras Jaunatnes centra “Vinda” dārzā. Paldies jau tagad par mierpilno un skaisto skanējumu, ko piedzīvosim ērģeļu svētkos dzimšanas dienas izskaņā. Taisnības labad jāsaka, ka arī dažas ierastās pieturas pārtaps par muzikālajām. To varēs piedzīvot tie, kuri uz svētkiem dosies ar Gaujas zelta smilšu krāsas videi draudzīgajiem autobusiem. Svētku sestdienā braucieni Valmieras pilsētas maršrutu autobusos būs bez maksas.

Sportiskās pieturas

Mana dzimšanas diena nav iedomājama bez labas izkustēšanās, jo mēs mīlam sportu un esam izcili līdzjutēji. Enerģiju svētkiem dos piedalīšanās Verve nodarbībā Valmieras Jauniešu mājā. Būs iespēja iepazīt arī spāņu tradicionālās spēles. Vēlāk aicinu ne tikai pastaigāties apkārt Dzirnavu ezeriņam, bet arī apskatīt tā strūklaku tuvplānā, izbraucot ar laivām, supiem un katamarāniem. Svētku svētdienā būs jau iemīļotais un par tradīciju kļuvušais rogainings. Savukārt velobrauciena dalībniekus sagaida gana neparasts finišs – uzņēmumā, kas zina, kur graudiem “kājas” dīgst.

Tirgošanās pieturas

Dzimšanas dienas tirdziņā Rīgas, Lāčplēša, Tērbatas un Raiņa ielā, paviesojoties tematiskajos laukumos “Hanzas laiki”, “Gardēžu pils”, “Amatu ceļš” un “Tirgotāju iela, gardumus un skaistus darinājumus būs sarūpējuši amatnieki un mājražotāji. Svētku andele svētdien norisināsies arī Vecpuišu parkā. Atklāšu, ka piektdien Vecpuišu parkā mūziķi un citas radošas personības parādīs, kādus šedevrus rada. Turklāt tos būs iespēja arī iegādāties, zinot, ka darinājumi ir unikāli un pieejami tikai šīs vasaras tirdziņos. Jāpiemin, ka dzimšanas dienas nedēļā būs arī Garšu pieturas – Valmieras ēdināšanas uzņēmumi būs parūpējušies, lai svētku nedēļā lustētājiem piedāvātu īpašu dzimšanas dienas ēdienkarti. Gardēži aicināti paviesoties arī Veides ielā, kur notiks “Vinda” StreetFood.

Radošās pieturas

Tā kā Valmierā dzīvojam zaļi, aicinu Jauniešu mājā radīt ko īpašu, dodot lietām otro elpu. Vēlāk radošu domu lidojumu pieredzēsim kopā ar improvizācijas teātri. “Vindas” dārzā būs dažādas spēles, kas patiks mazākajiem svētku dalībniekiem un, saku no pieredzētā, arī mammām un tētiem. Turpat būs arī “Domu sienas pietura”, kur aicinu atstāt sirsnīgu vēlējumu mums visiem. Bērnu atrakciju pieturvieta būs arī netālu esošajā Vienības laukumā. Savukārt svētdien Krāču ielā 2 durvis vērs Radošais šķūnis. Interesanti, kas tur notiks! Ja vēlies svētku apģērbu radīt pats, koprades darbnīcā DARE būs iespēja apdrukāt līdzi paņemtos krekliņus. Bet pirms radošās darbošanās iedvesmu noteikti varēsi smelties izstādēs. Valmieras muzejā ir brīnumskaistu rotu izstāde, savukārt muzeja Garšaugu dārzā radošajos spārnos pacels izstāde “Lido atkal”.

Braucošā pietura

Manā dzimšanas dienā norisināsies svētku brauciens “Gala pietura: stacija!”. Ikviens aicināts izrotāt savu automašīnu, velosipēdu vai cita veida pārvietošanās līdzekli, lai dotos paša izvēlētā maršrutā pa Valmieras ielām, braucienu noslēdzot Stacijas ielā, kur stacijas laukumā, kā jau dzimšanas dienā pieklājas, būs fotografēšanās, skaistās bildēs iemūžinot brauciena dalībniekus. Jāpiemin, ka neparasta fotografēšanās vieta būs pie pieminekļa “Valmieras puikas”. Tie, kuriem vēl daži gadi līdz autovadītāja apliecības iegūšanai jāpagaida, labi izbraukāties varēs “Annels” atrakciju parkā, kā arī Retro karuseļu parkā.

Labo darbu pieturas

Turpinot braukšanas tēmu, aicinu piedalīties neparastā rallijā – Valmieras novada fonda Labdarības bumbu rallijā. Uz starta līnijas stāsies krāsainas bumbiņas, kas katra būs devums, palīdzot piepildīties labām idejām. Tām īstenoties palīdzēsi, arī apmeklējot Ezīša migu.

Kino pietura

Vasaras vakariem piestāv brīvdabas kino. Pačukstēšu, ka šogad programmā arī vairākas pirmizrādes. Turklāt filmu galvenie varoņi, iespējams, šķitīs pazīstami, varbūt pat esi ar viņiem draugos. Turklāt viņu fotoportreti kādu laiku bija vērojami vietā, ko citkārt neuzskatītu par izstāžu zāli – uz bijušās katlumājas skursteņa fasādes.

Būsim kopā manā dzimšanas dienā 23.–25.jūlijā! Visu norišu apkopojumu aicinu apskatīt Valmieras 738.dzimšanas dienas programmā mājaslapā www.valmierasvin.lv. Turpat svētku dienās arī pieslēdzies radio un video tiešraidei!

Tava Valmiera

Valmieras dzimšanas dienas norises notiks, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus Covid-19 izplatīšanās ierobežošanai. Plašāk par tiem mājaslapā www.valmierasvin.lv. Būsim atbildīgi, pasargāsim sevi un līdzcilvēkus, lai jau drīz varam tikties plašā pulkā!

Pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Fotogrāfijas un videomateriāli var tikt izmantoti Valmieras novada pašvaldības publicitātes vajadzībām.

Avots: valmiera.lv


celojumubode - 3802
“Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies!

“Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies!

Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"!

Tukuma TIC

Pavasaris Lubānas mitrājā

Pavasaris Lubānas mitrājā

Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera

Madonas TIC

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis!

Cēsu TIC

Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu!

Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu!

Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553

EUR 145 | Via Vitalité

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu gatavošanu

Tukuma TIC

Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga

Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga

Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju dīķiem, vērot putnus.

Madonas TIC

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi!

Bauskas TIC

Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts

Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts

12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas skatīšanos.

EUR 18 | Valmieras TIC

Medus nokrāsās Bauskas novadā

Medus nokrāsās Bauskas novadā

Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs!

Bauskas TIC

Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē

Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē

30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu!

Tukuma TIC

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā!

Tukuma TIC

Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts

Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts

28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels.

EUR 5 | Valmieras TIC

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus!

Jēkabpils novada TIC

Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē

Lielās Piektdienas tirdziņš Engurē

Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29.martā no 9:00.

Tukuma TIC

"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī

Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī!

Bauskas TIC

Pārgājiens Alūksnē

Pārgājiens Alūksnē

Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils stāsta atkl

EUR 12 | Alūksnes TIC

Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”

Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”

31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem.

Valmieras TIC

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu.

EUR 79 | airBaltic

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai ģimenei.

Tukuma TIC

Dziesmu cikls

Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"

Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne".

Tukuma TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -