Valmiermuižā aicina baudīt rokenrolu uz lielā ekrāna un AGE OF STONES koncertu

Sabīne Vandāne | 2021.07.07

Jūlijs Valmiermuižā ir brīvdabas notikumu mēnesis, kur aicina baudīt vietējo mākslinieku veikumu gan kino, gan mūzikā! Šonedēļ, 08. jūlijā plkst. 21.00, brīvdabas kino seansā dokumentālā filma „Mēs gribējām izmainīt pasauli”, bet 09. jūlijā plkst. 21.00 varēs iegrimt roka skaņās ar grupu „Age of Stones”.

08.07. plkst. 21.00 Valmiermuižas parkā filma „Mēs gribējām izmainīt pasauli".

Kino vakara sākumā saruna ar filmas režisori un scenārija autori Aiju Bley par filmas tapšanu un tās aizkulisēm, bet pēcāk ļausimies pilnīgam rokenrolam uz lielā ekrāna! Trīs draugi, suns un rokenrols dokumentālajā filmā par piecdesmitgadīgiem sapņotājiem, kuri izvēlējušies nekad nepieaugt. Tomēr laiks katru konfrontē ar jaunības ideāliem: Skrips saduras ar tiesu sistēmu, Rudaks atsakās no alkohola, bet Latvijas pankroka karalis Dambis pārvērties par kapitālistu.

Filma saņēmusi arī galveno balvu nominācijā labākā dokumentālā pilnmetrāžas filma Pasaules mūzikas neatkarīgo filmu festivālā (World Music & Independent Film Festival) Virdžīnijā, 2020.

Nākamie brīvdabas kino vakari gaidāmi 12.08. „Ko zina klusā Gerda”, 19.08. „Mans mīļākais karš”, 02.09. „Kolka Cool”.

Dalība bez maksas. Tāpat kā visās kultūrvietās, tiks ievēroti valstī noteiktie ierobežojumi. Valmiermuižas parka nojumē drīkstēs pulcēties, uzrādot personu apliecinošu dokumentu un derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Pārējais plašais Valmiermuižas parks būs pieejams ikvienam interesentam. Nekautrējies ņemt līdzi beņķīti vai plediņu, lai filmas baudīšanai izvēlētos sev tīkamāko vietu.

09.07. plkst. 21.00 Valmiermuižas alus terasē grupa „Age of Stones”

Lai atbalstītu vietējo mākslinieku jaunradi, šogad Valmiermuižā pulcē savējos – viesojas mūziķi, kuru saknes meklējamas Valmierā un tās apkārtnē. Grupas „Age of Stones” darbības pirmsākumi meklējami tieši Valmierā, tālajā 1997. gadā, taču oficiāli grupa dibināta 2001. gadā – šogad tiek svinēta apaļā 20 gadu jubileja. Skanējums, laikam ejot, ir mainījies, sākotnēji grupa muzicēja funk-rock stilā, izpildot dziesmas pārsvarā angļu valodā, taču pašlaik tā palikusi uzticīga klasiskajam garage-rock stilam un dziesmas rakstītas tikai latviešu valodā. Grupas pastāvēšanas laikā sadarbībā ar „MICREC” ir izdoti 4 studijas albumi, uzfilmēti vairāki video klipi, koncerta video, sniegti koncerti lielākajos Latvijas mūzikas festivālos, kā arī uzstāšanās Igaunijā un Lietuvā. Grupas panākumi ir ļoti plaši, startējot kā jaunā grupa, plūkusi laurus vairākos jauno grupu festivālos: „Priekšnams”, „Sinepes un Medus”, „Blieziens”, „Stage Nr.1”, „MTV Soundwave” u.c. Ar debijas albumu „Sapņojiet” tika nominēti gada debijas statusā, kā arī ar vairākām dziesmām nonākusi lielākajās radio staciju rotācijās un topos. 2019. gada vasarā, sadarbībā ar Valmieras pilsētu grupa ir oficiālās Valmieras himnas „Stāv pāri visam Valmiera” izpildītāji.

Nākamais dzīvās mūzikas vakars ieplānots 30. jūlijā, kad uzstāsies grupa KASETES.

Dalība bez maksas. Klausītāji tiks uzņemti divās zonās – Valmiermuižas alus terase (norobežots laukums tuvāk skatuvei) ciemiņiem, kuri uzrāda personu apliecinošu dokumentu un derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, – rezervēt galdiņu iespējams, zvanot uz tālr. +371 28664424. Otra zona būs laukums pie Valmiermuižas alus tirgotavas ar stāvgaldiem drošā distancē un parks visiem pārējiem ciemiņiem.

Notikumus rīko Valmiermuižas kultūras biedrība. Dzīvās mūzikas vakarus atbalsta Vidzemes plānošanas reģions, Latvijas valsts meži, Valsts kultūrkapitāla fonds un Valmiermuižas alus darītava, taču brīvdabas kino atbalsta Burtnieku novada pašvaldība.

Avots: valmiermuiza.lv


celojumubode - 3812
Uz Tukumu pēc literatūras!

Uz Tukumu pēc literatūras!

Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem.

Tukuma TIC

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un laukos.

Madonas TIC

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Jauna dabas taka Ērgļos.

Jauna dabas taka Ērgļos.

Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ!

Madonas TIC

UFO stāstīs jokus Tukumā

UFO stāstīs jokus Tukumā

Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu!

Tukuma TIC

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām neaizmirstamus.

Tukuma TIC

Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora

Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora

19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, mūziķi Goran Gora.

EUR 20 | Valmieras TIC

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi!

Bauskas TIC

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā!

Cēsu TIC

Golfa diena Madonā

Golfa diena Madonā

Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu.

Madonas TIC

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā.

Tukuma TIC

Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam

Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam

Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam.

Bauskas TIC

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu!

Bauskas TIC

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā Cēsu novads!

Cēsu TIC

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un apkārtnē!

Tukuma TIC

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem.

Gulbenes novada TIC

Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros

Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros

Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs izcili!

Aizkraukles novada TIC

Pilnvērtīgs laiks sev!

Pilnvērtīgs laiks sev!

Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553

EUR 145 | Via Vitalité

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā akcijā ģimenēm.

Gulbenes novada TIC

Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04!

Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04!

Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros!

Bauskas TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -