Fiksā ceļojuma ideja - Klaipēda

Edīte Pūce | 2021.06.30

Vasara ir atvaļinājumu laiks un, lai arī joprojām pandēmijas izraisītie izaicinājumi nav zuduši, atpūtu neviens nav atcēlis. Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, pēdējo gadu laikā Latvijas iedzīvotāju populārākie ārvalstu vairāku dienu braucienu galamērķi bija kaimiņvalstis Igaunija (20,8%) un Lietuva (12,5%), kā arī populāra ir Vācija (11,1%) Tieši Lietuvā pagājušo nedēļu valdība lēma atļaut kafejnīcām, bāriem, restorāniem, naktsklubiem, kā arī kazino, spēļu zālēm, bingo saloniem un citām izklaižu vietām strādāt neierobežotu darba laiku.  

Taču kaimiņi piedāvā lieliskas atpūtas iespējas ne tikai iekštelpās, bet arī dabā un tikai 45 min braucienā no Latvijas robežas - Klaipēdā.

Ieceļošana Lietuvā

Latvijas iedzīvotājiem, tāpat kā vairums ES valstu, ieceļotājiem, ir jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests (PCR vai antigēnu), kas veikts ne agrāk, kā pirms 72h, kā arī ir jāaizpilda Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra anketa, kurā jānorāda vārds, uzvārds, apmeklētās valstis un kontaktinformācija. Pašlaik Latvija atrodas “dzeltenajā” sarakstā, kas nozīmē, ka pašizolācija nav jāievēro pēc ieceļošanas Lietuvā. Svarīgi atzīmēt, ka šī informācija var mainīties ātri, atkarībā no epidemioloģiskās situācijas valstī, tāpēc katru piektdienu Lietuvas veselības ministrija publicē Covid-19 infekcijas skarto valstu/ reģionu sarakstu, atbilstoši ES Padomes rekomendācijā noteiktajiem kritērijiem un norādā ieceļošanas kārtību.

Dabas un Indiāņu cienītājiem

Kad ir veiksmīgi izpildīti visi nepieciešamie kritēriji ieceļošanai, aizraujošā Lietuvas atklāšana var sākties. "Vinetu indiāņu ciemats" ir autentiska Ziemeļamerikas Indiāņu kempings, kas atrodas gleznainā Akmenes – Danes upes ielejā, 20 km no Klaipēdas centra. Šis ir kempings, kur var ne tikai atvilkt elpu un pārnakšņot, bet arī iegūt vispārējās un praktiskas zināšanas par indiāņu kultūru. Pirts cienītāji varēs izbaudīt Inipi pirti ar slavenajiem dziednieciskiem rituāliem.

Savukārt uz ziemeļiem no Klaipēdas, mežu un jūras ieskauts, atrodas Piejūras reģionālais parks. Tajā var apskatīt varenās smilšu kāpas, etnogrāfiskas kapsētas un pat vecu kuģa vraku. Parka teritorijā atrodas arī pāris restorāni un kafejnīcas. Parku visērtāk gan būs apskatīt ar personīgo automašīnu, jo teritorija ir liela.  

Kultūras cienītājiem

Kā ostas pilsētai Klaipēdai izsenis bijusi svarīga tirdzniecība, līdz ar to pilsēta ir bijusi svarīgs preču un sūtījumu apmaiņas punkts. Neogotikas stila Centrālā pasta ēka ir viena no slavenākajām un skaistākajām Klaipēdas arhitektūras pērlēm. Vareno sarkano ķieģeļu būvi, ar zaļi glazētām keramikas detaļām, kas rotāja pamatnes karnīzes, frontonu un žoga stabu virsotnes. Iekšpusi veido grezns dekors, bet ēkas tornī atrodas Klaipēdas kariljons ar 48 zvaniem.

Skulptūru dažādība Klaipēdas vecpilsētā sniedz iespēju vēl labāk sajust Klaipēdas pilsētas unikālo piejūras atmosfēru. Lieliska pieminekļu apskates vieta, kur var izsekot Klaipēdas vēsturei no 19. gadsimta līdz 20. gadsimta pirmajai pusei, ir Skulptūru parks. Tā ir brīvdabas lietuviešu modernās tēlniecības galerija, kas dibināta 1977. gadā. Šodien parks aizņem 12 hektāru platību, tajā ir izstādītas 116 skulptūras, kuras radījuši 67 Lietuvas mākslinieki.

Piedzīvojumu meklētājiem

Ja tomēr ar Lietuvas kultūras un dabas pērlēm ir par maz, Klaipēdas osta piedāvā ērtu veidu kā nokļūt ar DFDS prāmi Zviedrijas dienvidu pilsētā Karlšemā vai Vācijas ziemeļu pērlē - Ķīlē. Rezervāciju var veikt arī ceļošanas dienā (ne vēlāk kā 7 stundas pirms izbraukšanas), tātad - gara un ilga plānošana nav pat nepieciešama. “Lai atvieglotu pasažieru ceļošanu, DFDS, sadarbībā ar Synlab laboratoriju, Klaipēdas ostā ir izvietojis ātros testēšanas punktus. Līdz ar to pasažieriem ir pieejams Covid-19 testa rezultāts stundas laikā. Testa cena ir 40 eiro un rezultātus ikviens var saņemt uz norādīto e-pastu,” stāsta DFDS komunikācijas vadītājs Baltijas valstīs Vaidas Klumbis.

Pandēmija ir devusi vairākas mācības, arī atvaļinājumu plānošanai un dažkārt nav nepieciešamas pavadīt 12 stundas lidmašīnā un nomainīt 5 laika zonas, lai spētu izrauties no ikdienas rutīnas un iedvesmoties jaunām idejām un darbiem.

Avots: Dfdsgroup.com


celojumubode - 3803
Lieldienu brīvdienas Liepājā

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem.

Liepājas reģiona TIB

Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti

Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti

Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis

EUR 605 | Estravel Latvia

Atlaides auto nomai Reunion salā

Atlaides auto nomai Reunion salā

Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā!

Europcar

Lieldienu pasākums mini ZOO

Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši"

Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem.

Talsu novada TIC

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā.

TAKA

6 trending travel destinations for 2024

6 trending travel destinations for 2024

Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans.

EUR 79 | airBaltic

JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze.

EUR 539.00 | Latvia Tours

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama

EUR 350 | Latvia Tours

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot un ripināt olas

Alūksnes TIC

Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā

Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā

‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā

TAKA

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida tematiskas izklaides.

Baltic Beach Hotel & SPA

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā!

Valmieras TIC

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu.

EUR 5 | Valmieras TIC

Daiļslidošanas sacensības

Daiļslidošanas sacensības

No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”.

Valmieras TIC

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens!

EUR 365 | Latvia Tours

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance.

Europcar

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni!

Alūksnes TIC

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis //

EUR 121 | Estravel Latvia

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -