«airBaltic» iepazīstina ar priekšnosacījumiem drošai un ērtai ceļošanai

Alise Briede | 2021.06.14

Sākoties vasaras sezonai, pieaug arī to cilvēku skaits, kuri plāno doties ceļojumā ārpus Latvijas. Ņemot vērā, ka visā Eiropā pieaug vakcinācijas tempi un uzlabojas epidemioloģiskā situācija, arvien vairāk valstu atvieglo drošības nosacījumus. Neskatoties uz to, pastāvošajā situācijā ir ļoti svarīgi sekot līdzi aktuālajai informācijai, jo tā regulāri mainās. Papildus tam katram ceļotājam ir jārūpējas par savu drošību un jāievēro arī dažādie piesardzības pasākumi ne tikai galamērķī, bet arī gatavojoties lidojumiem, lidostās un lidojumos. Tieši tādēļ, ceļošanas sezonas aktivitātei pieņemoties spēkā, Latvijas lidsabiedrība airBaltic apkopojusi priekšnosacījumus, kurus ceļotājiem ņemt vērā, dodoties ceļojumā.

Gatavošanās ceļojumam

-    Novērtē veselības stāvokli un pašsajūtu. Savas un citu cilvēku drošības dēļ ir svarīgi, ka ceļā dodamies tikai tad, ja esam veseli. Ja ir aizdomas par saslimšanu un pasliktinās pašsajūta, tad lidojumu jāpārceļ uz vēlāku laiku. Lidsabiedrības, tostarp airBaltic, atkarībā no iegādātā biļetes tipa piedāvā dažādas iespējas samainīt lidojuma biļetes, tikai nosedzot pakalpojuma maksu un cenu starpību, ja tāda ir.

-    Reģistrējies lidojumiem tiešsaistē, kur tas iespējams, lai samazinātu saskarsmi ar cilvēkiem. Reģistrācija ir atvērta sākot no piecām dienām līdz vienai stundai pirms izlidošanas (atkarīgs no biļetes veida un lidostas).

-    Pasūti maltīti lidojumam, pievieno bagāžu un citus pakalpojumus tiešsaistē, izmantojot bezkontakta norēķinus.

-    Pirms lidojuma iepazīsties ar aktuālākajiem ieceļošanas noteikumiem oficiālās vietnēs vai sazinoties ar attiecīgās valsts vēstniecību. Dažās valstīs ieceļot drīkst tikai pastāvīgie iedzīvotāji vai pēc ieceļošanas jādodas karantīnā. Tajā pašā laikā šobrīd redzams, ka daudzas valstis atver robežas pilnībā vakcinētām personām vai cilvēkiem, kas pārslimojuši Covid-19, piemēram, Austrija, Bulgārija, Horvātija, Igaunija, Vācija, Grieķija, Islande, Lietuva un Šveice. Arī Kipra, Gruzija un Polija ir atvērta tiem, kuri ir pilnībā vakcinēti. Valstu ierobežojumus iespējams pārbaudīt arī lidsabiedrības airBaltic mājaslapā: https://www.airbaltic.com/lv/celojot-uz-citam-valstim

Ierašanās lidostā

-    Ierodies savlaicīgi – ne vēlāk kā divas stundas pirms lidojuma. Vasaras mēnešos pieaug pasažieru plūsma, tādēļ iespējams, ka būs jāpavada nedaudz ilgāks laiks pie drošības kontroles un dokumentu pārbaudes.

-    Lidostā Rīga tiek ielaisti tikai pasažieri ar derīgām iekāpšanas kartēm vai aviobiļetēm, tādēļ no pavadītājiem jāšķiras pirms ienākšanas lidostā.

-    Mutes un deguna aizsegts ir jālieto visu ceļojuma laiku – no brīža, kad ienāc lidostā, līdz pat iziešanai no lidostas galamērķī. Masku var nelietot bērni līdz sešu gadu vecumam un cilvēki, kam ir medicīniski iemesli.

-    Ieturi divu metru distanci no citiem cilvēkiem pie reģistrācijas, bagāžas nodošanas, drošības kontroles, iekāpšanas lidmašīnā un citur, kur tas iespējams.

-    Pirms drošības kontroles tiek mērīta ķermeņa temperatūra. Pasažieriem ar ķermeņa temperatūru virs 37,8⁰C lidojums būs jāatliek. airBaltic pasažieriem tās biļešu kasēs lidostā Rīga vai saziņā ar airBaltic klientu centru tiek nodrošināta palīdzība saskaņā ar biļešu noteikumiem.

-    Droši lieto lidostā izvietotos roku dezinfekcijas līdzekļus. Arī lidostas termināļi un autobusi tiek regulāri dezinficēti.

-    Katrā lidostā veselības aizsardzības iniciatīvas var atšķirties. Atsevišķās lidostās var būt slēgtas atpūtas zāles Biznesa klases pasažieriem. Iepazīsties ar aktuālāko informāciju lidostu oficiālajās vietnēs.

Iekāpšana lidmašīnā

-    Lai samazinātu fizisko kontaktu pasažieru starpā, iekāpšana lidmašīnā airBaltic lidoju-mos tiek organizēta, sākot no aizmugurējām rindām.

-    Noskenē savu iekāpšanas karti bezkontakta ierīcē un parādi ceļošanas dokumentu lidos-tas darbiniekam.

-    Lidostas autobusos tiek pārvadāts samazināts pasažieru skaits, lai nodrošinātu nepie-ciešamo distanci.

Uz lidmašīnas klāja

-    Ja lidojumā ir brīvas vietas, airBaltic cenšas katram pasažierim blakus atstāt brīvu sēdvietu. Ja brīvu vietu ir maz, tad vispirms blakus tiek sēdināti vienas ģimenes locekļi un grupas. Ņem vērā, ka distances ieturēšanas nolūkos sēdvieta pēdējā brīdī var tikt mainīta.

-    Apkalpe valkā  mutes un deguna aizsegus visu lidojuma laiku. Lūdzam arī pasažierus lietot mutes un deguna aizsegus līdz pat brīdim, kad tiek atstāta lidosta savā galamērķī.

-    airBaltic Airbus A220-300 lidmašīnas ir aprīkotas ar vismodernākajām klimata kontro-les iekārtām. Lidojuma laikā salona gaiss tiek filtrēts caur paaugstinātas efektivitātes sīko daļiņu filtriem (HEPA), kas to pilnībā attīra no patogēniem. Filtrētais gaiss tiek sajaukts ar atmosfēras gaisu, lai sniegtu pasažieriem nepieciešamo komfortu un labsajūtu. Gaisa apgā-de tiek nodrošināta virzienā no bagāžas nodalījuma virs galvām uz grīdu, tādejādi izslēdzot gaisa plūsmu lidmašīnas salona garenvirzienā un mazinot gaisa apmaiņu starp pasažieriem.

-    Izvēlies ēdienus un dzērienus no vienreizlietojamās ēdienkartes, ko apkalpe izdala kat-ram Ekonomiskās klases pasažierim. Biznesa klasē maltīte ir iekļauta.

-    Visi produkti pirms lidojuma ir pagatavoti un atsevišķi iepakoti mūsu virtuvē, atbilstoši visstingrākajām higiēnas prasībām.

-    Norēķināšanās iespējama tikai ar maksājumu kartēm.

-    airBaltic lidmašīnas tiek rūpīgi dezinficētas. Pēc katras atgriešanās Rīgā, Tallinā un Viļņā tiek dezinficētas biežāk lietotās virsmas: krēsli, rokturi, galdiņi, drošības jostas, bagāžas no-dalījumu durvis, gaismas un ventilācijas slēdži, virtuves un tualetes. Katru nakti tiek veikta plašāka dezinfekcija un divas reizes nedēļā – pilna salona dezinfekciju, kuras laikā tiek ap-strādāti arī griesti, sienas un citas virsmas.

Atgriešanās Latvijā

-    Ja plānojat ceļojumu no Latvijas turp un atpakaļ, tad jau pirms izlidošanas ir vērts izpētīt informāciju, kur galamērķa valstī būs iespējams veikt Covid-19 testu. Pasažieriem (tostarp tranzīta), ieceļojot Latvijā, jāuzrāda apliecinājums par negatīvu Covid-19 polimeriāzes ķēdes reakcijas (PĶR, angļu valodā – PCR) testa rezultātu. Tests jāveic ne agrāk kā 72 stundas pirms iekāpšanas lidojumā. Sertifikātam jābūt rakstītam angļu, franču, krievu vai izlidošanas valsts oficiālajā valodā.

-    Ceļojot uz Latviju, pasažieriem jāaizpilda elektroniska apliecinājuma anketa vietnē covidpass.lv. Apliecinājumu var aizpildīt ne agrāk kā 48 stundas pirms ieceļošanas Latvijā.

-    10 dienu pašizolācija, ierodoties Latvijā no augsta riska valstīm, ir obligāta arī tad, ja Covid-19 testa rezultāts ir negatīvs. Tomēr pasažieri, kuri ir pilnībā vakcinēti pret Covid-19 un tie pasažieri, kuri ir izslimojuši Covid-19 pēdējo 180 dienu laikā, ir atbrīvoti no obligātās pašizolācijas, atgriežoties no Eiropas Savienības, Šveices, Apvienotās Karalistes un Eiropas Ekonomiskas zonas valstīm.

-    Pasažieriem, kuri ieceļo Latvijā ar tiešo reisu no galamērķiem, kas atrodas ārpus ES vai Lielbritānijas, Islandes, Norvēģijas un Šveices, jāveic papildu Covid-19 tests uzreiz pēc ielidošanas par saviem līdzekļiem un jāievēro pašizolācija.

Latvijas lidsabiedrība airBaltic 2021. gada sākumā kļuva par pirmo lidsabiedrību pasaulē, kas ieguva visaugstāko – piecu zvaigžņu vērtējumu par ieviestajiem Covid-19 drošības pasākumiem. Šis apbalvojums piešķirts par pirmšķirīgu veselības aizsardzības un higiēnas drošības pasākumu standartu, lai koronavīrusa pandēmijas laikā nodrošinātu klientu un darbinieku drošību.

Avots: airBaltic.com


celojumubode - 3803
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga

Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga

Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju dīķiem, vērot putnus.

Madonas TIC

Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās!

Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās!

Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos.

Bauskas TIC

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām aktivitātēm

Madonas TIC

Labi būt pavasarī - Bauskas novadā!

Labi būt pavasarī - Bauskas novadā!

Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām!

Bauskas TIC

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus!

Jēkabpils novada TIC

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu.

EUR 79 | airBaltic

Pārgājiens Alūksnē

Pārgājiens Alūksnē

Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils stāsta atkl

EUR 12 | Alūksnes TIC

Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju

Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju

7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Pavasaris Lubānas mitrājā

Pavasaris Lubānas mitrājā

Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera

Madonas TIC

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai ģimenei.

Tukuma TIC

Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”

Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”

31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem.

Valmieras TIC

Skolēnu pavasara ceļvedis

Skolēnu pavasara ceļvedis

Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts

Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts

12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas skatīšanos.

EUR 18 | Valmieras TIC

“Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies!

“Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies!

Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"!

Tukuma TIC

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss

Bauskas TIC

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā!

Tukuma TIC

,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī

,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī

Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē.

Bauskas TIC

Zemgales pastalu izstāde

Zemgales pastalu izstāde

No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi!

Bauskas TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -