Marika Ģederte: Ūdens ir mūsu dzīvības eliksīrs

Marta Mackeviča | 2021.06.03

Starptautiskās Kosmetoloģijas koledžas valdes priekšsēdētāja Marika Ģederte pauž viedokli par ūdens lietošanas izšķirošo nozīmību veselībā un izskatā.

Pavasaris un vasara tradicionāli ir laiks, kad pastiprināti sākam domāt par savu pašsajūtu un izskatu. Vēlamies justies un izskatīties labāk, kā arī, iespējams, zaudēt kādu lieko kilogramu. Veselība un skaitums balstās uz trīs vaļiem – miegu, ūdeni un pareizu, jēgpilnu uzturu. Šī kombinācija var palīdzēt uzturēt sevi formā, kā arī atbrīvoties no dažādām saslimšanām. Ceļā uz veselīgāku un skaistāku sevis versiju, ūdens ir neiztrūkstošs elements, kas palīdzēs uzlabot ādas izskatu daudz veiksmīgāk, nekā virkne ādas kopšanas līdzekļu.

Izšķiroša nozīme mūsu veselībā

Cilvēka organismu var salīdzināt ar ziedu, jo arī ziediem, lai tie augtu, būtu veseli un skaisti, ir nepieciešams ūdens. Turklāt regulāri, nevis sagaidot brīdi, kad zieds un organisms ir pavisam izkaltis. Ūdens lietošanai ir izšķiroša nozīme mūsu veselībā un arī izskatā, piemēram, ādas kvalitātē. Dažādas veselības teorijas vēsta, ka ik dienas jādzer noteikts ūdens daudzums, taču vēlos piebilst, ka vienlīdz svarīgi ir dzert ar prieku un izbaudīt ūdeni.

Ādai kā lakmusa papīrītis

Āda nereti ir pirmais elements mūsu organismā, kas signalizē par ūdens trūkumu. Ja šūnas ilgtermiņā saņem pietiekami daudz ūdeni un ir piepildījušās ar to, āda arī ikdienā izskatīsies kā tikko atgriežoties no atvaļinājuma. Regulāra ūdens lietošana var sekmēt arī mazo krunciņu sarukšanu. Turklāt ūdens jālieto arī tiem, kuriem ir taukaina āda, kas spīd. Tīrs un kvalitatīvs ūdens ādai piešķirs veselīgu mirdzumu, paveicot to daudz labāk, nekā dažādi ādas kopšanas līdzekļi. Vienīgais, kas jāņem vērā – ja organismam ilgstoši trūcis ūdens, izmaiņas nenotiks dažu dienu laikā. To stāstam arī topošajiem skaistumkopšanas speciālistiem Starptautiskās Kosmetoloģijas koledžas nodarbībās, runājot par dažādiem sejas un ķermeņa ādas tipiem. Ir būtiski saprast, kā tik ierasta un ikdienišķa lieta kā ūdens var ietekmēt mūsu izskatu un veselību.

Ķermenis pierod 2 – 3 nedēļās

Ja dzerot ūdeni, pavisam ātri sajūtat nepieciešamību apmeklēt labierīcības, tas ir signāls, ka organisms ir atūdeņojies. Te atkal noderēs salīdzinājums ar augiem – ja pavisam izkaltušu augu podiņā aplej ar ūdeni, tas nereti iztek cauri, neiesūcoties zemē, jo tā kļuvusi pārāk sausa un neuzņēmīga pret ūdeni. Tāpat notiek arī ar mūsu šūnām, tāpēc, sākot dzert ūdeni, šūnām jādod aptuveni 2 līdz 3 nedēļas, kuru laikā tās pierod un sāk uzkrāt ūdeni.

Ūdens un kvalitatīvs miegs

Ir dažādi mīti, ka ūdens uzkrāšanās šūnās mūs var padarīt uztūkušas vai pat radīt lieko svaru. Tā gluži nav. Lai izvairītos no uztūkuma vai, piemēram, aizpampušām acīm, ir ļoti būtiski, kad tiek dzerts ūdens. Vismaz 80% līdz 90% ieteicamās dienas ūdens devas jāizdzer līdz 18.00 vai 19.00. Ja no plānotajām 6 līdz 8 glāzēm lielāko daļu iedzersim pa dienu, naktī nebūs jāceļas, tāpat netiks radīta papildus slodze nierēm un nākamajā rītā pamodīsimies bez uztūkuma. Tāpat ieteicams pirmo ūdens glāzi (istabas temperatūrā) baudīt uzreiz pēc pamošanās. Nepieciešams atradināties arī no ieraduma dzert maltītes laikā, kā arī īsi pirms un pēc tās, pretējā gadījumā kuņģis nespēj uzturēt nepieciešamo vidi, lai pārstrādātu pārtiku. Ideālā gadījumā ūdeni ieteicams dzert 30 minūtes pirms un pēc maltītes.

Runājot par ūdeni kā iespējamo tūskas avotu dažādās ķermeņa daļās, jāņem vērā, ka pats ūdens noteikti nav problēma, jo ķermenis ir gudrs un, ja mēs tam netraucēsim, tas spēs izvadīt lieko ūdeni. Taču nereti mēs paši traucējam savam ķermenim – ar stresu, miega trūkumu, nepiemērotu uzturu (sāļi, asi, marinēti ēdieni) vai alkoholu.

Lai organisms nekrāj rezerves

Ūdens ir arī lielisks svara zuduma veicinātājs, tikai šo aspektu cilvēki nereti pārprot, domājot, ka, badojoties un dzerot tikai ūdeni, svars pazudīs kā uz burvju mājiena. Svars samazināsies tad, kad organisms jutīs, ka tam nebūs jādzīvo ūdens vai jēgpilnas pārtikas badā. Ilgāku laiku periodu regulāri dzerot ūdeni un lietojot pareizu uzturu, ķermeņa šūnas sapratīs, ka “bada laiki” nedraud un nav nepieciešams uzkrāt rezerves. Tad sekos arī svara samazināšanās, kas panākta veselīgā un organismam saudzīgā ceļā.

Ūdens sastāva nozīme

Ūdens ir mūsu dzīvības eliksīrs, taču, lai cik tas neparasti neizklausītos, arī ūdens jālieto atbildīgi, pievēršot uzmanību tam, kas ir ūdens sastāvā. Ja sevi ir grūti pierunāt dzert parastu ūdeni, var izvēlēties arī ūdeni ar kādu garšu, bet ieteiktu izvēlēties ūdeni, kas nesatur mākslīgos aromatizētājus un garšas pastiprinātājus, kāds ir, piemēram, Vichy ūdens. Tāpat jāpievērš uzmanība, vai ūdenim nav pievienoti cukuri un, vai tas ir attīrīts? Iegādājoties ūdeni, vispirms jāizlasa visi mazie burtiņi uz etiķetes.

Lai “apmānītu” sevi, ja nav vēlēšanās dzert, un sasniegtu diennaktī ieteicamo ūdens daudzumu, tam var pievienot piparmētras, citronu, laimu vai gurķa šķēlītes. Arī pati ikdienā cenšos izdzert ieteicamās 6 līdz 8 glāzes jeb 2l ūdens. Lietojot ūdeni, redzu vizuālas atšķirības gan sejā, gan ķermenī un man patīk tas, ko redzu, kā arī tas, kā jūtos. Veselībai jābūt absolūtai prioritātei ikviena cilvēka dzīvē un ļoti ceru, ka pandēmija mudinājusi daudz vairāk cilvēkus aizdomāties un rūpēties par savu veselību.

Avots: Strategies.lv


celojumubode - 3812
Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

Maroka - Āfrikas eksotika

Maroka - Āfrikas eksotika

Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot aprīlī

EUR 559 | Estravel Latvia

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

4.maija svētki Alūksnē

4.maija svētki Alūksnē

Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”.

Alūksnes TIC

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

Liepājas pēdas Latvijā

Liepājas pēdas Latvijā

Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās spēlēm.

Liepājas reģiona TIB

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57.5903, 26.8627.

Alūksnes TIC

ALBĀNIJA jau no 30.05.

ALBĀNIJA jau no 30.05.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija

EUR 589 | Latvia Tours

Atlaides auto nomai Ungārijā

Atlaides auto nomai Ungārijā

Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību.

Europcar

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu.

TAKA

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām.

EUR 1089 | Latvia Tours

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - Atēnas -...

EUR 1099 | Estravel Latvia

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām smilšainām pludmalēm

EUR 692 | Atlantic Travel

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -