Interesenti no Latvijas aicināti pieteikties bezmaksas programmēšanas skolā «Jõhvi» Igaunijā

Marta Mackeviča | 2021.05.12

Programmēšanas skola “Jõhvi” aicina pieteikties visus interesentus no Latvijas uz mācībām. Tā ir pirmā Igaunijas programma, kas koncentrējas uz darbaspēka pārkvalificēšanu programmatūru izstrādei, balstoties uz jaunu datorizētu savstarpējas mācīšanās konceptu. Pieteikties var ikviens vecumā virs 18 gadiem, ar iegūtu pamatizglītību. Nav nepieciešama iepriekšēja programmēšanas pieredze, nedz pamata zināšanas par šo tēmu. Sagaidāms, ka programmēšanas studijas 2021. gada rudenī varētu uzsākt 200 studenti.

„Darbs grupās un neatkarīgi pētījumi ir šīs skolas programmas pamatā. Visā pasaulē ir aptuveni 30 skolas, kas balstītas uz līdzīgu modeli bez nodarbībām un skolotājiem, un rezultāti liecina, ka 95% absolventu nekavējoties atrod darbu vai sāk attīstīt savu biznesu paralēli studijām,” skaidro skolas līdzvadītāja Karīna Kēnapasa, atbildot kāpēc viņa tic “Jõhvi” Programmēšanas skolas panākumiem.

Skola ir bez maksas, un studijas galvenokārt notiks angļu valodā, taču pavadošie materiāli būs pieejami gan angļu, gan krievu valodās. Atlases sprints vasarā norisināsies Austrumviru Arodizglītības centrā Sillamē, kur arī tiks veiktas sākotnējās studijas, kamēr norisinās skolas ēkas celtniecība. Dzīvošana tiek nodrošināta bez maksas Igaunijas pilsētās Sillamē un Jehvi.

Pieteikšanās process sadalīts divos posmos. Pirmais posms paredz veikt kognitīvo funkciju testu vietnē www.kood.tech, kurā tiks pārbaudīta pieteikuma iesniedzēja atmiņa, analītiskā domāšana un problēmu risināšanas prasmes. Testam iepriekšēju sagatavošanos nav nepieciešams veikt, taču pārliecinieties, ka jūs spēsiet veltīt nedalītu uzmanību līdz pat divām stundām un jums ir labs interneta savienojums.

600 sekmīgi pretendenti tiks uzaicināti uz nākamo posmu - intensīvu trīs nedēļu pārbaudes periodu, kas tiek dēvēts par atlases sprintu. Šajā periodā tiks pārbaudītas pretendentu prasmes programmēšanā un problēmu risināšanā gan individuāli, gan komandās.

„Vasaras laika sprinta periods sniegs pretendentiem iespēju novērtēt, vai savstarpēja mācīšanās ir piemērota viņiem un vai viņi ir pietiekami motivēti, lai kļūtu par IT speciālistiem. Balstoties uz atlases sprinta rezultātiem, šī gada septembra vidū 200 pieteikumu iesniedzēji sāks savas studijas,” norāda Kēnapasa.

Skola darbojas pēc 01 Edu System programmas, kas balstīta uz savstarpējo mācīšanos. Citu skolu pieredze demonstrē, ka 01 pedagoģija ir ārkārtīgi intensīva, paredz maksimālu koncentrēšanos uz studijām un strādāšana paralēli studijām ir reti iespējama. „Pat ja savstarpējā mācīšanās metode ļauj studentiem mācīties savā tempā un paveikt uzdevumus attālināti, vislabākais veids, kā veiksmīgi paveikt uzdevumus un nepalaist garām citus pasākumus, ir atrasties klātienē skolā,” uzsver Kēnapasa.

Skolu atbalsta Igaunijas Atbalsta pakalpojumu centrs (Riigi Tugiteenuste Keskus), un nauda tai iegūta Finanšu ministrijas finansējuma kārtā, kas paredzēta cilvēku prasmju dažādošanai un attīstīšanai Austrumviru apriņķī, kā arī no KredEx un Startup Estonia Austrumviru apriņķa jaunuzņēmumu atbalsta izmēģinājuma programmas. Turklāt vairāki labi pazīstami uzņēmēji un uzņēmumi, tostarp Wise, SEB, LHV, Superangel, Bolt, Astrec Data, Pipedrive, Adcash, Founders' Association, Good Deed Education Foundation un Startup Estonia, piekrituši atbalstīt skolu.

“Jõhvi” Programmēšanas skola ir jauna pārkvalificēšanas programma pieaugušajiem, kas piedāvā 21. gadsimta pieeju mācību programmām, lai samazinātu programmatūru izstrādāju deficītu un sniegtu cilvēkiem no citām ekonomikas nozarēm labākas iespējas viņu dzīvēs. Skola atradīsies Jehvi, lai dažādotu Austrumviru izglītības vidi un piedāvātu jaunas izaugsmes iespējas gan vietējiem iedzīvotājiem, gan reģionam kopumā. Skolas dibinātāji ir Tāvets Hinrikuss, Mareks Kīsa, Mari-Līsa Kitere, Mārja Pehka, Merlina Sēmane, Rainers Sternfelds, Ede Tamkivi un Martins Villigs.

Avots: Kood.tech


celojumubode - 3813
Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis

Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis

Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.!

EUR 350 | Estravel Latvia

Lux Express

Lux Express

"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja.

Liepājas reģiona TIB

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

Vakars ar Dj

Vakars ar Dj

Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910

Park Hotel Latgola

Atlaides auto nomai Ungārijā

Atlaides auto nomai Ungārijā

Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību.

Europcar

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā

Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā

Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas.

Liepājas reģiona TIB

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Trakai TIC

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

4.maija svētki Alūksnē

4.maija svētki Alūksnē

Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”.

Alūksnes TIC

Viesu nams “BALTIŅI”

Viesu nams “BALTIŅI”

Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs!

TAKA

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu nedēļas ietvaros.

Liepājas reģiona TIB

Maroka - Āfrikas eksotika

Maroka - Āfrikas eksotika

Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot aprīlī

EUR 559 | Estravel Latvia

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot aprīlī

EUR 2519 | Estravel Latvia

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -